Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Άλλο ένα platform supply ship πλοιοκτησίας της Ολλανδέζικης Vroon, πρόκειται για το VOS Prime που εδώ βλέπουμε πλαγιοδετημένο στο Cadiz της Ισπανίας. Είναι χτισμένο μόλις το 2015(ΙΜΟ 9689213) στο Fujian Southeast Shipyard της Κίνας(αριθμός DN78M-4) και δεν έχει αλλάξει ακόμη όνομα ή πλοιοκτησία. Έχει 2 μηχανές Caterpillar και σημαία Γιβραλτάρ.

Link to comment
Share on other sites

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο ασχημόπαπο που ονομάζεται VB Cadiz(IMO 9319375) και για λογαριασμό της Grupo Boluda είναι ρυμουλκό λιμένος στην πάλαι ποτέ έδρα της Μεγάλης Αρμάδας του Βασιλιά Φιλίππου του Β' της Ισπανίας, το Cadiz. Χτισμένο στο UNV της Valencia με αριθμό 386, δεν έχει υποστεί ποτέ καμιά αλλαγή στην εργασιακή του ζωή.

Link to comment
Share on other sites

Παραμένοντες στο Cadiz, και στο φακό του ψώνιου με το πούρο ένα ακόμη ρυμουλκό της Grupo Boluda με όνομα VB Rota(IMO 9319351). Χτισμένο το 2006 στο Union Naval Valencia με αριθμό 384 και μηχανή Caterpillar. Για όσους σας παραξενεύουν τα τόσα πολλά ρυμουλκά, η Ισπανία έχει ίσως τα ακριβότερα λιμανιάτικα στην Ευρώπη, οπότε υπάρχει μπαγιόκο για να τα συντηρήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σήμερα θα δούμε ένα πλοίο-λεωφορείο, μια και νομίζω πως αυτός είναι ο πιο ταιριαστός ρόλος για το Bahia Cadiz Primero(IMO 8668602). Ο λόγος είναι γιατί εκτελεί συνεχή δρομολόγια μαζί με τα ομόσταυλά του ανάμεσα στο κέντρο του Cadiz και την απέναντι πλευρά του κόλπου, το μέρος λέγεται Santa Maria νομίζω. Κατασκευαστής του η Navantia(417) πίσω στο 2005, δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα.

Link to comment
Share on other sites

Την πλωριά άποψη του πλοίου-λεωφορείου θα την δούμε εδώ, με αφορμή το αδελφό του παραπάνω που λέγεται Bahia Cadiz Segundo(= δεύτερο). ΙΜΟ 8668614, βγήκε από τη Navantia αμέσως μετά το πρώτο(αριθμός γιάρδας 418). Όπως βλέπετε είναι ένα περίεργο design, πλώρα είναι trimaran αλλά πρύμα καταλήγει συμβατικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...