Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

ΥΕΝ το ανάγνωσμα:

 

Quote

 

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού ταχύπλοου «Superspeed» στο λιμάνι της Νάξου, λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με 119 επιβάτες, εκ των οποίων 69 αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Νάξου, ενώ αναμενόταν να επιβιβαστούν άλλοι 98.

 

Το «Superspeed» πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά, Νάξο, Μύκονο, Τήνο, Ραφήνα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η απογευματινή του αναχώρηση πάντως από μας ακυρώθηκε.  Έχει αφαιρεθεί από το σύστημα.  Λογικά αφού μας έρθει θα φύγει απευθείας για Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Χ Superspeed στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507 στο λιμάνι της Νάξου προερχόμενο από λιμένα Πάρου, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο – Νάξο -Μύκονο – Τήνο  - Άνδρο – Ραφήνα με 199 επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στη μεσαία κύρια μηχανή.

Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Νάξου όπου διαπιστώθηκε δυσλειτουργία μεσαίας κύριας μηχανής και από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου  ενώ μετά κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση του ταξιδιού  του ''SUPERSPEED'' με τελικό προορισμό τον λιμένα Ραφήνας.

 

Link to comment
Share on other sites

Παντως σε αλλα ταχυπλοοα καποιοι μετραγαν τις ωρες τα λεπτα τα δευτερολεπτα που ειχαν καθυστερηση η ειχαν βλαβη κ  γι αυτο κ το  supercat που σερνετε κ σημερα τιποτα😉

Link to comment
Share on other sites

βγήκε για δοκιμαστικο έξω από τη Ραφηνα πριν λιγο και αγγίζει τα 35 μιλια αυτή τη στιγμη

απ'ότι φαινεται το πρόβλημα επιλύθηκε και αυτή τη στιγμή κατεβαίνει σφαιράτο για Πειραιά ώστε λογικά να επανέλθει από αύριο το πρωί στα δρομολόγιά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ανακοίνωση για την μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Χ Superspeed στη Ραφήνα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο - Πάρο -Νάξο- Κουφονήσια -Κατάπολα Αμοργού με 178 επιβάτες και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Πεταλιών παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα με μειωμένη ταχύτητα  στο λιμένα Ραφήνας  όπου αποβιβάστηκαν  με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SUPERSPEED''  μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΤΑΧ Super Speed στη Μύκονο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π.12507, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου, διαπίστωσε αδυναμία εκκίνησης της Νο1 δεξιάς κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν προσδεμένο στο νέο λιμένα Μυκόνου και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αμοργό για Κουφονήσι - Πάρο -Νάξο-Μύκονο-Σύρο και Ραφήνα με 73 επιβάτες.

Άμεσα, επιβιβάστηκε Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προς διαπίστωση της βλάβης, ενώ από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε στη Σύρο και τη Ραφήνα με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Χ Superspeed στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι μετά τον απόπλου του από Νάξο για Κουφονήσι και Κατάπολα, διαπιστώθηκε απότομη πτώση πίεσης λαδιού στη Νο2 αριστερή κύρια μηχανή, και επιστρέφει στο λιμένα Νάξου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Νάξου, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε απώλεια λαδιών από ρήγμα στην ελαιολεκάνη (κάρτερ) εξαιτίας θραύση διωστήρα (μπιέλας), ενώ στη συνέχεια από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το ''SUPERSPEED'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Κουφονήσι - Κατάπολα, με είκοσι οχτώ επιβάτες (28) οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας φιλοξενήθηκαν σε τοπικά καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με έτερα πλοία.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης νηογνώμονα, επετράπη στο πλοίο ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Superfast VI said:

Ανεξάρτητα από την βλάβη, πρέπει να χτυπάει πολύ εύκολα τον τίτλο του πιο αναξιόπιστου πλοίου. Μεγάλη αποτυχία. 

Τόσο "αναξιόπιστο" που τη πρώτη σεζόν που δούλεψε στην Ελλάδα δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα! 🙄 

Οπότε μην πετάμε ένα χαρακτηρισμό εάν δεν γνωρίζουμε!! 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Περυσι πραγματι δεν εβγαλε προβληματα ,ενω φετος εβγαλε στην αρχη καποιες οχι τρομερα σημαντικες βλαβες (καποιες αντιμετωπιστικαν εν πλω και εμεις βλεπαμε τα σκαμπανευασματα της ταχυτητας) μεχρι και την προχτεσινη η οποια ηταν σοβαρη και το καθηλωσε για ολη τη σαιζον

Το προβλημα ειναι οτι οι βλαβες ηταν μαζεμενες και συνδυασμο με το τρομερα σφιχτο δρομολογια δημιουργησαντις καθυστερησεις και κατα συνεπεια το πλοιο εβγαλε κακο ονομα

Αν δουμε τις βλαβες αλλων ιδιων ταχυπλωων (πχ της Sea Jet) δεν νομιζω οτι το συγκεκριμενο ειχε τρομερα περισσοτερες βλαβες αυτα

Για μενα μεγαλυτερο λαθος ηταν οτι μπηκε σε αυτα τα δρομολογια 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...