Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 5/20/2019 at 11:04 PM, Nick the Greek said:

Χτές μπήκα και τσεκάρισα το site τους, σήμερα έχουμε και το νικητή. Κάποιο από τα Kaunas ή Vilnius που δραστηριοποιούνται ανάμεσα σε Γεωργία(Batumi) και Ilychevsk(Ουκρανία).

On 5/21/2019 at 2:07 PM, Nick the Greek said:

Για την ακρίβεια θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε από τα Kaunas, Vilnius, Greifswald. Και τα 3 βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα είναι ενεργά νομίζω. Το Kaunas μπορείτε να το δείτε και εδώ παρεπιπτόντως.

 

Ενδιαφέρον όμως έχει η ιδέα για τη ναυπήγησή τους, όπως μου την είχε διηγηθεί κάποτε ένας συνασθενής. Θα δείτε πως όλα ήταν χτισμένα στην Ανατολική Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του 80, αρχές 90. Και υπήρχε λόγος γι αυτό. Θυμηθείτε λίγο το χάρτη της εποχής οι παλαιότεροι, γνωρίστε τον οι νεότεροι. Όπως βλέπετε η τότε DDR / Ανατολική Γερμανία ήταν περιτριγυρισμένη από κράτη είτε Δυτικά(με την πολιτική έννοια του όρου), είτε από κράτη με την ίδια ιδεολογία μεν, που για κάποιον όμως περίεργο λόγο:rolleyes: έχουν προηγούμενα με τους Γερμανούς, δε(Τσεχοσλοβακία, Πολωνία). Με λίγα λόγια σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με τη Δύση, οι Ανατολικογερμανοί δεν αισθάνονταν ασφαλείς ως πρός το ότι η σύμμαχός τους ΕΣΣΔ θα μπορούσε να τους υποστηρίξει επαρκώς με πολεμικό υλικό.

 

Έτσι αποφασίστηκε η ναυπήγηση αυτής της σειράς των πλοίων, έτσι εξηγείται η βαριά και στιβαρή κατασκευή τους που παραπέμπει περισσότερο σε αρματαγωγά. Διότι αυτή ήταν βασική παράμετρος της κατασκευής τους. Σε καιρό ειρήνης, θα λειτουργούσαν ως ferries όπως όλα τα άλλα. Εν καιρώ πολέμου όμως θα μπορούσαν να μεταβληθουν εν μία νυκτί σε αρματαγωγά και να μεταφέρουν όλα τα βαρέα άρματα και οπλισμό της εποχής από την ΕΣΣΔ πρός την Ανατολική Γερμανία. Οι πολιτικές εξελίξεις πρόλαβαν το σχεδιασμό τελικά και τα πλοία αυτά έμειναν άχρηστα ως πρός το στρατιωτικό τους καθήκον, ευτυχώς για όλους μας.

 

Με λίγα λόγια, αν θα έρθει τελικά κάποιο από αυτά στα νερά μας, θα πρόκειται για ένα από τα τελευταία απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου. 

On 5/21/2019 at 6:16 PM, MILTIADIS said:

Τελικα προκειται για το(ν) Kaunas ;) 

Μια γεύση του πλοίου και από μένα, δεμένο στο Kapellskar της Σουηδίας πρίν 5 ακριβώς χρόνια. Τω καιρώ εκείνω έκανε τη γραμμή του Paldiski, στην Εσθονία. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Αν λάβουμε υπόψιν τα πρωτόκολλα των Βορειοευρωπαϊκών πλοίων και σε συνάρτηση με το σουλούπι του (=τα καταστρώματά του), τότε ναι, παίζει να βάζει 300max επιβάτες.
Εγώ έχω άλλη απορία...
Εχει βάλει scrub για να καίει τα νέα καύσιμα ή λόγω της σημαίας του, δεν έχει τέτοια υποχρέωση?

Link to comment
Share on other sites

On 6/25/2019 at 1:43 AM, MILTIADIS said:

Ξυπνιοι οι Τουρκοι στα σινιαλα εχουν γραψει με αλλο χρωμα το''ege''(Αιγαιο στα Τουρκικα),το γραφουν και ολοκληρο ως aegean για να τσιμπησουν και τους μεν και τους δε.

Όπως μπορούμε να δούμε σε φωτογραφίες από τον Selim San, ακόμα δεν έχει γραφτεί το όνομα Aegean Seaways στις μπάντες του Kaunas.

Link to comment
Share on other sites

Στο logo της εταιρειας αναφερομουν προφανως εγω βεβαια.

edit:Εχουν γραφτει τα σινιαλα στο πλοιο(απο τη δεξια πλευρα τουλαχιστον που ειδα φωτο).

Link to comment
Share on other sites

Μερικές ακόμη φωτογραφίες από την πρώτη εμφάνιση του πλοίου στο Λαύριο. Η παρουσίαση μάλλον έγινε στον χώρο του τελωνείου-λιμεναρχείου στο Λαύριο, καθώς εκεί ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος, ενώ το πλοίο ήταν σημαιοστολισμένο.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Kaunas στο Λαύριο

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ ''KAUNAS'' σημαίας Παναμά, για περιστατικό τραυματισμού 26χρονου ναυτικού (αλλοδαπός, ειδικότητας Γ' Μηχανικός).

Συγκεκριμένα, κατά δήλωση του, ο τραυματισμός έλαβε χώρα εντός του μηχανοστασίου του πλοίου κατά τη διάρκεια της καθημερινής του εργασίας, όπου υπέστη έγκαυμα από ατμό.

Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με συνοδεία στελέχους της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ'', απ 'όπου και εξήλθε.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τι τρέχει με το παπόρον? σύμφωνα με το marinetraffic βγήκε τα μεσάνυχτα στην ράδα του Τσεσμέ και περί τις 0100 κινήθηκε νότια. Περί τις 0300 κινείται προφανώς παρασυρόμενο με ταχύτητες περί τους 2 κόμβους με κατεύθυνση ΝΔ. 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους το πλοίο μάλλον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα:

Screenshot_20190718-093339_Chrome.thumb.jpg.72e7768b18cb91560b101fafe95e8c7f.jpg

Και ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Νοτιοδυτικα της Χιου το πλοιο με πορεια βορεια και λιμανι προορισμου στο AIS ,το Chornomorsk της Ουκρανιας

Αναρρωτιεμαι αν οντως την κανει το πλοιο.

Στο site τους παντως πουλανε ακομα εισιτηρια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Συνεχίζει την παραπάνω γραμμή το πλοίο, εμείς όμως ας μεταφερθούμε στην Κυριακή των εκλογών του 2019 για να το δούμε με τα τιμημένα σινιάλα της Aegean Seaways. Ήταν και η μοναδική Κυριακή που πρόφτασε το πλοίο να κάνει ημερήσια αναχώρηση(1800) κι όχι τις συνήθεις βραδυνές του. Άρα λοιπόν και η κατάλληλη στιγμή ώστε να το φωτογραφίσουμε εν πλώ, εδώ είχαμε φτάσει στο Kapellskar για πάρτη του, όχι στο Λαύριο. Το πλοίο εντελώς άδειο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οφείλω να δώσω πόντους για τον χρωματισμό πάντως, δεν ήταν καθόλου κακός, άσχετα αν η ποιότητα της δουλειάς ήταν κακή. Kaunas, thank you for the memories 😛.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...