Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Θα ξεκινήσει η κατασκευή μιας μικρής παντόφλας με μήκος 41 μέτρα, πλάτος 13 μέτρα και βύθισμα 1,30 μέτρα, με χωρητικότητα 300 επιβάτες και 38 ΙΧ. Θα φοράει δυο κύριες μηχανές Baudouin (1000 bhp). Το σχέδιο μοιάζει πολύ με το Άγιος Νικόλαος και το Άγιοι Ανάργυροι στην Αντίπαρο και το Ελαφόνησος και το Μαριλένα.

ship_Profile_copy_site_750.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Ας δούμε τη νέα παντοφλιτσα που κατασκευάζεται στο ναυπηγείο του Κελαιδη και προορίζεται για τη γραμμή Πάρο Αντίπαρο, άλλα δεν θα ανήκει στη κοινοπραξία της Αντιπάρου που έχει άλλα δυο αδελφά πλοία. Όπως μπορούμε να δούμε έχει προχωρήσει αρκετά και το ενδιάμεσο τμήμα του γκαράζ και το πλωριό τμήμα κατασκευάζονται στο ναυπηγείο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το συγκεκριμένο πλοίο ειναι το ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ  της ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ Ι Ν.Ε. Προς αντικατάσταση του ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ της γραμμής ΨΑΘΗ ν.ΚΙΜΩΛΟΥ - ΠΟΛΛΩΝΙΑ ν.ΜΗΛΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • polmyt changed the title to Οσία Μεθοδία (IMO 9891622)
  • 5 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μήλο

Quote

Τραυματισμός 70χρονης επιβάτιδος σημειώθηκε στην Μήλο απογευματινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ'' Ν.Π. 12331 στο λιμένα Πολλωνίων ν.Μήλου, προερχόμενο από το λιμένα Ψάθης ν.Κιμώλου κατά την κάθοδό της από την κλίμακα αποεπιβίβασης επιβατών.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου νοσηλεύεται, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά προκειμένου να μεταβεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτόνομο Σύστημα Φωτοβολταϊκών και Μπαταριών του Ε/Γ Ο/Γ ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ

Quote

Το αυτόνομο σύστημα φωτοβολταϊκών και μπαταριών το οποίο εγκαταστάθηκε στο ανοικτού τύπου επιβατικό - οχηματαγωγό «Οσία Μεθοδία» έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει σε ετήσια βάση τις ενεργειακές ανάγκες του.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το σύστημα τροφοδοτείται από 28 Φ/Β πλαίσια SHARP MUAK300 Monocrystalline, ονομαστικής ισχύος 300Wp (συνολική ονομαστική ισχύς 8.4 kWp) και απαρτίζεται από τον ακόλουθο εξοπλισμό ο οποίος είναι εγκατεστημένος εντός ειδικού χώρου :
1. Πίνακα DC με αντι-υπερτασική προστασία, ασφάλιση και διακοπή των κυκλωμάτων συνεχούς ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά.

2. Inverter SMA Sunny Boy 2.0 ισχύος 2 kW

3. Inverter SMA Sunny Boy 5.0 ισχύος 5 kW

4. Πίνακα AC συγκέντρωσης και παραλληλισμού των εναλλασσόμενων ρευμάτων από τους 3 inverters και, τα υποστηριζόμενα φορτία του πλοίου.

5. Υβριδικό Αμφίδρομο Inverter SMA Sunny Island 8.0H-12 ονομαστικής ισχύος 6 kW συνεχούς παροχής ισχύος.

6. Συστοιχία μπαταριών απαρτιζόμενη από 24 κελιά HOPPECKE sun|power VRM -430 συνδεδεμένο σε σειρά με τελική ονομαστική τάση λειτουργίας.

Το Οσία Μεθοδια ανήκει στην εταιρεία Blue Gem Ν.Ε

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ελαφριά πρόσκρουση ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στο Ε/Γ-Ο/Γ Οσία Μεθοδια στην Κίμωλο στις 13/06/20

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κιμώλου, ότι το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής ”PROTECT 136” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα  “ΨΑΘΗ” ν. Κιμώλου, προσέκρουσε ελαφρώς στο δεξιό πρυμναίο κιγκλίδωμα πάνω από το κύριο κατάστρωμα του ελλιμενισμένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ” Ν.Π. 12331, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές εκδορές στο πρωραίο τμήμα του ”PROTECT 136” και ελαφρά στρέβλωση σε ένα από τα ρέλια του “ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ”.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν προσκόμισης Υπεύθυνων Δηλώσεων των πλοιάρχων αμφότερων των πλοίων για την επιβεβαίωση της αξιοπλοΐας τους, επετράπη η συνέχιση των πλόων τους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Παρατηρώ τη παντοφλίτσα να πηγαίνει στις παραλίες του Πολύαιγου αρκετά συχνά για να απαγιάζει και μου δημιουργείται η εξής απορία.Στη Ψάθη δε μπορεί να δέσει με ασφάλεια σε κάποιο σημείο;Μέσα στο νέο Γ δίπλα και εσωτερικά από εκεί που δένουν τα ακτοπλοικά δε χωράει;

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...