Jump to content
Shipfriends

Πανόραμα (IMO 8606044)


Recommended Posts

Με ανεβασμένη ταχύτητα εκτέλεσε σήμερα τα δρομολόγια του, με 1,5-2,5 μίλια παραπάνω από τις προηγούμενες φορές. Να είναι λόγω της επισκευης μετά την βλάβη;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια ώρα έκανε σήμερα για να δέσει στο Μαρμάρι. Αν κρίνω από το στίγμα του, βγήκε έξω από το λιμάνι δυο φορές προκειμένου να επιχειρήσει να δέσει. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Φαίνεται ότι από τη τελευταία βλάβη στις 3 Σεπτεμβρίου, το Πανόραμα δεν έχει επιστρέψει στα δρομολόγια του. Οπότε έκανε μόλις 45 ημέρες δρομολόγια στο full της σεζόν.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να πουμε ότι κλείστηκε το άνοιγμα στο γκαράζ για τον στροφαλο. Το γκαράζ παραμένει αναμμένο ενώ έχει μινιαριστει και ο καταπέλτης. 

Είμαι περίεργος να δω τις προθέσεις της εταιρείας για το παπορο. 3 βλάβες σε 45 μέρες δείχνει πλημμελης συντήρηση. Θα κάνει μόνο καλοκαιρινές αρπαχτές; Ή μήπως θα ήταν καλυτερο η εταιρεία του να βρει καλυτερο τρόπο εκμετάλλευσης του πλοίου; Γιατί αν μη τι άλλο, μιλάμε για ενα αξιόλογο πλοίο που δυστυχώς απαξιώνεται στην ήδη απαξιωμενη γραμμή του Μαρμαριου. 

On 10/15/2021 at 8:04 PM, Nick the Greek said:

Panorama

After a whopping 45 days of summer season she is again laid up, following a 10-month lay up she did last year. Her owners are actively trying to sell her, I mean come on. One could say she is the most neutral ferry in the last 30 years or so. No haters, yet no lovers and a completely undistinguished career in Greek waters. I do hope she finds a good home somewhere else.

 

Δυστυχώς έχεις δίκιο. Δεν έχει καταφέρει να δεθεί με τους κατοίκους παρά την δεκαετία που συμπληρώνει φέτος. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ας δουμε το Πανόραμα δεμένο στο Μαρμάρι. Ομολογουμένως, είναι κρίμα να βλέπεις να κάθεται ένα τέτοιο πλοίο. Μέσα σε 2 χρόνια έχει δουλέψει σκάρτους 3,5 μήνες. Χαρακτηριστικά, όποιος ταξίδεψε από την γραμμή του Μαρμαριου το τριήμερο που μας περασε είχε ακριβώς την ίδια απορία: "Γιατί κάθεται το Πανόραμα;" Λογικό μιας και τα εισητηρια των επιστροφών με το Ευβοια Σταρ ήταν ανύπαρκτα. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ανήμερα της Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως:D, συναντιόμαστε με το Πανόραμα στη Ραφήνα. Όντας επάνω στο Superferry μια απλή έξοδος στη δεξιά πλευρά του πλοίου μας εξασφαλίζει ωραιότατα θεωρώ πλάνα από τη δεξιά στροφή του Πανοράματος. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει σε αυτήν τη φωτογραφία την αριστερή άγκυρα που κρέμεται έτοιμη να πέσει, άγκυρα η οποία τελικά δε φουνταρίστηκε αλλά κατέβηκε σιγά-σιγά στο νερό χωρίς το χαρακτηριστικό φούντο. Εδώ πια ισιώνουμε και κάνουμε ανάποδα για τη θέση μας. Το βαποράκι όλο φεύγει κι όλο εδώ είναι, ίσως το πλέον "ανώνυμο" πλοίο στην ακτοπλοία.

Link to comment
Share on other sites

Ενημερωτικά, το πληρωμα έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου, από αυτό που ήταν τόσα χρόνια. Μπορεί να παρατηρησει κάνεις ότι θέλει ένα χρονικό διάστημα να εξοικειωθεί με το βαπόρι. Σε μια μανουβρα στο Μαρμάρι που ήμουν παρών, αρχικά γυρισε πολυ ψηλά, κοντά στις ακτές του Μαρμαριου και έχω την εντύπωση ότι πρέπει να "έσκαψε" λίγο το βυθό, καθώς έκανε ανάποδα και σήκωσε παααρα πολυ λάσπη. Επιπλέον στο προσω-ανάποδα υπάρχει αισθητή ασυνεννοησία μεταξύ του πλοιαρχου κ του υπαρχου. Ενώ πλησιαζε την προβλητα κ το πληρωμα έριξε κάβους ξαφνικά ο καπετάνιος έκανε πολυ δυνατό προσω και αστοχησαν οι ναυτες να ρίξουν κάβους, ενώ μετά έκανε γύρω στο πενταλεπτο να ρίξει καταπέλτες. Παρόμοια προβληματα στις μανουβρες είχε και το καλοκαίρι προκαλώντας παραπονα με αισθητή αργοπορία στα δρομολόγια. 

@Ariadne σαφώς και είναι μεγάλο, έχει δουλέψει 4,5 μήνες σε σχεδόν 2 χρόνια. Ενημερωτικά, έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από το Αικατερίνη Π. 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Κάποιο προβλημα αντιμετωπίζει στην Ραφήνα και παραμένει για ώρες. Απ'οτι μου είπαν, ενημέρωσαν τους επιβάτες ότι υπάρχει κάποιο προβλημα στην προπέλα και έχει έρθει δυτης. 

Update: Αναχώρησε με μιαμιση ώρα καθυστέρηση

Link to comment
Share on other sites

Έμπλεξε ένας κάβος στην προπέλα όταν τον μόλησαν. Τελικά απελευθερώθηκε στις 16:15. Κατά συνέπεια θα καθυστερήσει και το απογευματινό δρομολόγιο... Και το πρωί πάλι στο ρεμέτζο για τη #2 με το ζόρι να σταθεροποιήσει τους κάβους, οπότε δεν έστρωνε ο καταπέλτης. Όλο προβλήματα τώρα τελευταία το καραβάκι. Δε μας είχε συνηθίσει έτσι...  😞

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ ναυλώθηκε σήμερα για μια μέρα από το κινηματογραφικό συνεργείο που γυρίζει την τρίτη ταινία του Γάμος Αλά Ελληνικά με τη Nia Vardalos. Μάλιστα θα γυριστεί και μια σκηνή στο γκαράζ του πλοίου με δύο τρακαρισμένα ΙΧ. Υποτίθεται ότι υπήρξε ατύχημα μεταξύ τους κατά την αποβίβαση. Στο σενάριο της ταινίας, το ΠΑΝΟΡΑΜΑ υποτίθεται ότι εκτελεί το δρομολόγιο Ραφήνα - Σύρος και οι πρωταγωνιστές αποεπιβιβάζονται με τα ΙΧ. 😀

Link to comment
Share on other sites

Μπα, όχι, δε θα έρθει σε σας. Απ'ότι κατάλαβα, η Ραφήνα θα παίξει τον ρόλο και των δύο λιμανιών. Και της αναχώρησης δλδ και της άφιξης. Τώρα δεν ξέρω στο σενάριο ποιο λιμάνι είναι πρώτο και ποιο δεύτερο... Απλά τα σκηνικά θα αλλάξουν ώστε να φαίνεται διαφορετικό λιμάνι. Μάλλον δεν ήθελε η εταιρία παραγωγής να πληρώσει τα καύσιμα ώστε να κατέβει το ΠΑΝΟΡΑΜΑ μέχρι τη Σύρο, και προτίμησε να το κάνει έτσι....

Link to comment
Share on other sites

Πέφτει πολλή κοπτοραπτική στα γυρίσματα,βάζει ένα κοντινό πλάνο το ΠΑΝΟΡΑΜΑ  κ μετά σου πετάει το λιμάνι της Ερμούπολης όπου το συνεργείο έχει πάει σαν επιβάτες εννοείται με άλλο πλοίο. Τα έχω ζήσει αυτά.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ας δουμε και το ΠΑΝΟΡΑΜΑ στη Ραφήνα κάνοντας ανάποδα ενώ έχει φουνταρει, και εδώ κάνοντας προσω. 

Γενικά περιμενα και στη Ραφήνα αλλά και στο Μαρμάρι να βραδιάσει για να δέσει, αλλά με διέψευσε πραγματικα, εκτελώντας γρήγορες μανουβρες (οχι και ακριβείς) αλλά με 6-7 μποφόρ στη Ραφήνα και πατημενα 8 στο Μαρμάρι δεν ταλαιπώρησε κόσμο. Έχει βρει πλεον -νομιζω- τον ρυθμό του. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...