Jump to content
Shipfriends

Σύγκριση Επιβατηγών Οχηματαγωγών πλοίων


Recommended Posts

Αναμφίβολα τα θέματα ασφάλειας και πρακτικότητας τα γνωρίζουν οι ναυπηγοί και οι αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων καλύτερα από μας και σχεδιάζουν όπως μπορούν καλύτερα, απλώς εδώ λέμε τη γνώμη ή την εμπειρία μας από ταξίδια, επισκέψεις κλπ. Οι απόψεις είναι σίγουρο ότι είναι υποκειμενικές για κάθε παράμετρο, και φυσικά είναι θέμα πως το βλέπει και το ζει ο επιβάτης σε κάθε ταξίδι. Και τα παλάτια του Ηρακλείου που τα γνωρίζω πολύ καλά μπορείς να τα πεις πρακτικά με μια πρώτη ματιά, καλοσχεδιασμένα και με 7 αίθουσες αεροπορικά 

Σαν ταξιδιώτης έχω να πω ότι τα festos και knossos είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει Ελληνική εταιρία σε σχεδιασμό, πρακτικότητα, ορθολογισμό και προγραμματισμό για τις ανάγκες μιας γραμμής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως αυτής του Ηρακλείου. Είναι τα ποιο ανθρώπινα καράβια για κάποιον που ταξιδεύει χωρίς καμπίνα (VIP ή αεροπορικά). Έχουν τις ποιο άνετες κοινόχρηστες τουαλέτες και είναι σε κάθε γωνιά των πλοίων, και πολλά άλλα υπέρ

Απορώ ώρες ώρες πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι της εταιρίας που έφτιαξαν αυτά τα παλάτια να έφτιαξαν και τα άλλα olympia, europa, και ειδικά την τριάδα της αποτυχίας από τα samsung. Αυτά τα τρία κατέστρεψαν κυρίως την εταιρία.      

Τα VIP θέλουν ένα σοβαρό lifting γιατί είναι λίγο ξεπερασμένα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σε περιπτωση ατυχηματος δεν σε σωζει τιποτα...

 

Bρε Μinoan, με όλο το σεβασμό και με καλή διάθεση το λέω, με το να είσαι δογματικός και χωρίς να παραθέτεις επιχειρήματα υπερ της άποψής σου, περισσότερο ενδυναμώνεις τα ήδη πειστικά (και γνωστά) επιχειρήματα (1 ως 4 και αφορούν επικίνδυνα φορτία κι οχι νταλίκες με πορτοκάλια :) ) του συνομιλητή σου. Επίσης, αν η νταλίκα η οποία πήρε φωτιά στο ΙΙΙ βρισκόταν στο ανοιχτό μέρος (γιατί δεν ήταν σε αυτό), θα προκαλούσε μικρότερη ζημιά, λέει η κοινή λογική.

 

Και το ΙΙΙ με ανοικτο, εν μερει, γκαραζ την πατησε και το Lisco Gloria με ανοικτο γκαραζ εγινε καρβουνο...

 

Μη μπλέκεις τώρα εσφαλμένα το Gloria κι όποιο άλλο ατύχημα ή δυστύχημα άλλων "σταθερων" έλαβε χώρα και σχετιζόταν με πυργαγιά σε πλοίο. Στο Gloria πάντως η φωτιά εκδηλώθηκε σε επίσης κλειστό μέρος του upper deck, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από το αυτόματο το σύστημα πυρόσβεσης, όπως έγινε στο III.

 

Τέλος πάντων, shipfriends είμαστε, σε έναν αρέσει το Α πλοίο, σε άλλον το Β. Άλλον εκείνο που τον πάει στο νησί του, άλλον εκείνο που τον... "κουτσοπάει" στο νησί του, άλλον εκείνο που δούλευε ο μπαμπάς του ή εκείνο στο οποίο επάνω ταξιδεύοντας γνώρισε τον έρωτα της ζωής του ή απλώς εκείνο που το είδε σε ένα ντόκο και το ερωτεύτηκε. Πέραν όμως των προτιμήσεων και υποκειμενικών κριτηρίων, αντικειμενικά και από ναυπηγική και τεχνολογική σκοπία, τα Superfast είναι ότι καλύτερο έπλευσε ποτέ στα νερά μας (ένας ναυπηγός μπορεί να τα ξανα-ματα-επιβεβαιώσει). Πλοία του Παναγόπουλου κι όχι του Α, του Β, ως και του Ω (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, ειδικά για τη διαδικασία ναυπήγησής τους). Αρκετοί shipfriends ξέρουν έξω τα Fossen της ΑΝΕΚ ή τα Palace, όλοι ξέρουν τα SF, και προ Βαλτικής. Όπως έχει εξηγήσει και ο Proud σε άλλο topic:

 

 

Tα κοκκινα (με κορυφαια ολων τα sXI & sfXII), ειναι σιγουρα τα καλυτερα ferries που εχουμε δει ποτε στις ελληνικες θαλασσες. αψογη ποιοτητα κατασκευης, κορυφαια απο τεχνολογικης αποψεως και απο θαλασσια συμπεριφορα, ιδανικος συνδυασμος καταναλωσης με ταχυτητα (σε σχεση παντα με τους αμεσους ανταγωνιστες), πρωτοποριακα σχεδιαστικα, πλοια που τραβουσαν το ματι και που χαρη στο πολυ επιτυχημενο marketing, αλλα και την πελατοκεντρικη αντιληψη της εταιρειας, εγιναν συντομα γνωστα. O παναγοπουλος ειχε δικο του ναυπηγικο επιτελειο (με επικεφαλης τον κωστα σταμπουλελη) και οποτε χρειαζοταν επιπλεον ναυπηγικη βοηθεια, επελεγε συγκεκριμενα ναυπηγικα γραφεια. οταν λοιπον επροκειτο να διαλεξει ναυπηγειο, ειχε ετοιμα δικα του σχεδια και καλουσε τα ναυπηγεια να υποβαλλουν προσφορες επι των σχεδιων που ειχε ετοιμα. 

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι φίλε Πέτρο κάνω το σταυρό μου με το περιστατικό του Κρήτη Ι που τη γλίτωσε "μόνο" με λίγες νταλίκες καμμένες.....

 

Σφίξαν οι ζέστες..... :ph34r:  Το Κρήτη ΙΙ ήταν, όχι το Κρήτη Ι..... :D

Link to comment
Share on other sites

Σαφως και στον καθενα αρεσει ενα πλοιο με διαφορετικο τροπο (και οχι μονο τα πλοια!)

 

Απλα λεω .voyager οτι αν σου τυχει κατι στραβο δεν σε σωζει ουτε το ανοικτο γκαραζ, ουτε τα πολλα προπελακια (δες το Triumph σημερα), ουτε τα αυτοματα συστηματα κλπ κλπ!

 

Ατυχηματα ειναι και συμβαινουν! Μακρυα απο μας, αλλα συμβαινουν!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 11 months later...

Ο καπτά Γιάννης Πασχάλης λέει εδώ ότι ...δεν έχουν διαφορές, είναι σχεδόν τα ίδια. Κάτι μικροδιαφορές. 

Δεν ξέρω όμως σε τί συγκεκριμένα αναφέρεται.

Link to comment
Share on other sites

Ο Ικαρος δεν εχει 2+ σαλονια αλλα 1+ και μαλιστα μικρο. Απλα εχει γινει τραμπα μεταξυ self service και πλωριου σαλονιου. Δηλαδη ο Ικαρος πλωρα εχει το self service και στο αριστερο μερος του κυριως ντεκ εχει το σαλονι. Επισης μην ξεχναμε οτι εχουν ανοιξει τον τοιχο του μπαρ του μικρου πλαινου σαλονιου στο Champion ωστε να φτιαξουν εισοδο κατευθειαν στο πρυμιο μερος του τεραστιου self service που το χρησιμοποιουν ως σαλονι...

 

Ο Ικαρος εχει ενα πολυ ωραιο σαλονακι στο ιδιο ντεκ πρυμα δεξια που μοιαζει με saloon αλλα δεν παυει να ειναι και αυτο μικρο και σε καμια περιπτωση στο συνολο του δε διαφερει σημαντικα σε ποσοτητα εσωτερικων θεσεων απο το Champion.

Το κυριως σαλονι του Ικαρος ειναι αισθητα μεγαλυτερο απο αυτo του Τσαμπιον αλλα δεν φαινεται επειδη ειναι χωρισμενο σε μικροσαλονακια.

 

Παμε να δουμε λοιπον αναλυτικα τα σαλονια του Ικαρου.

Ikarus main lounge με 255 θεσεις
Sports pub salon με155 θεσεις

Lyktos cafe bistrot με 72 θεσεις

Orion disco lounge με 124 θεσεις

και το pool bar

 

Το Champion εχει τα

Ocean bar των 230 θεσεων

Atrium bar με 110 θεσεις

Observatory disco lounge με 90 θεσεις

και το pool bar

 

Δηλαδη καπου 170 θεσεις διαφορα εχουν..

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Κατι ομως δεν εβαλες στη σουμα. Αντιστοιχα το self service του Champion που βρισκεται στη θεση που βρισκεται το κυριως σαλονι του Ικαρου ειναι αισθητα μεγαλυτερο απο το self service του Ικαρου... Γι'αυτο το λογω στο πλαινο σαλονι (μαλλον το Atrium ειναι) εχουν ανοιξει τον τοιχο και ο κοσμος περνα κετευθειαν στο πρυμιο μερος του self service και περιπου το 40% της εκτασης του το χρησιμοποιουν πλεον ως μονιμο σαλονι. Αρα ρεφαρει απο 'κει και η διαφορα δεν υπαρχει... Το Χειμωνα δεν υπηρχε αυτη τη αλλαγη στο βαπορι αλλα στα δυο ημερισια που το ταξιδεψα ειχε γινει...

 

Μιας που εχεις αναλυτικα τα σχεδια, ποσες αεροπορικες εχουν και τα δυο για να κανουμε μια καλη σουμα; Θυμαμαι οτι τις εχουν στο ιδιο σημειο αλλα δε θυμαμαι αν υπαρχουν διαφορες στην ποσοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Τα γραφομενα μου προερχονται απο εγχειριδιο των ναυπηγειων και ειναι πανω στο πως σχεδιαστηκαν τα πλοια και πως ηταν οταν βγηκαν απο εκει. ;) Η εκμεταλευση που γινεται τωρα των επι μερους χωρων αναλογα με τις αναγκες που παρουασιαζονται ειναι πολιτικη της καθε εταιρειας.Το σελφ σερβις σχεδιαστηκε και προοριστηκε για να τρωνε οι επιβατες.Τα σαλονια για αλλο πραγμα.Και ακομα και τωρα που μερος του σελφ σερβις χρησιμοποιειται ως σαλονι δεν ειναι σαλονι καθως ο κοσμος''κοιμαται''πανω σε τραπεζια και οχι σε καναπεδες.

 

Για τα αεροπορικα αναφερει 181 θεσεις τα Ικαρος/Πασιφαη,205 το Τσαμπιον και 325 το Σπιριτ.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'εμε αυτο που λες δεν κανει διαφορα γιατι:

 

1ον. Το self service του Champion ειναι τοσο μεγαλο που το εναπομειναν 60% ειναι επαρκες για τον κοσμο που θελει να δειπνησει, ενω ειναι σε αναλογο μεγεθος με το ολοκληρο του Ικαρου. Δηλαδη αν το self service-σαλονι το βαφτιζαν επισημα σαλονι τοτε θα ηταν ενταξει; Για μενα ειναι απλα μια σωστη ανακατανομη χωρων και εφοσον αυτος ο χωρος ειναι ευχαριστος, ανετος, καθαρος και ποιοτικος θεωρω οτι δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα ενα τυπικο σαλονι.

 

2ον. Σε συνεχεια της τελευταιας προτασης. Το σαλονι δε συνδεεται απαραιτητα με την υπαρξη καναπεδων, γιατι υπαρχουν σαλονια πλοιων που εχουν κυριως πολυθρονες και ελαχιστους καναπεδες, βλεπε το υπεροχο και τεραστιο πλωριο σαλονι των XI-XII και του Πρεβελης, που εχουν σχεδον μονο πολυθρονες και λιγους καναπεδες. Επισης το self service του Champion εχει αρκετους καναπεδες περιμετρικα στους τοιχους ενω για πολλους η ανεση των μεγαλων τραπεζιων για να απλωσουν πραγματα, επιτραπεζια, λαπτοπ κ.α. ειναι πλεονεκτημα. Τελος η υπαρξη καναπεδων δεν ειναι πλεονεκτημα για μενα γιατι σε ενα πλοιο με αρκετο κοσμο θεωρω γαιδουρια την επιλογη καποιου να παρει 3 θεσεις καθισμενων για να απλωθει. Αν κοιμηθω το κανω ή καταχαμα σε υπνοσακο ή απλα καθιστος.

 

Εφοσον λοιπον αυτη η αλλαγη αφηνει επαρκεστατο χωρο σε αυτους που θελουν να δειπνησουν και ως χωρος δεν εχει να ζηλεψει κατι απο ενα σαλονι για μενα ειναι δικαιη η καταμετρηση του στους κοινοχρηστους χωρους του πλοιου.

Link to comment
Share on other sites

Το σαλονι ειναι σαλονι. Το εστιατοριο εστιατοριο. Το self service self service. Μην τα κανουμε ολα ενα πατσαλι για να καταλαβουμε πως τα πλοια της αδριατικης σχεδιαστικαν για αλλο δρομολογιο και οχι για γραμμες της Κρητης. Οσο για τα "τεραστια" σαλονια των superfast ας μη σχολιασω καν γιατι μου φαινεται εχει χαθει το μετρο του "τεραστιου"!!!

Και φυσικα δε μπορει κανεις να κοιμαται σ ενα χωρο που ο αλλος τρωει, ουτε να απλωνει τα πραγματα του πανω σε τραπεζια που ο επομενος θα φαει!

Link to comment
Share on other sites

Μα και εγω εχω ταχθει απο παλιοτερα υπερ αυτη της αλλαγης πριν γινει Nionio.Δεν διαφωνουμε σε κατι πανω σε αυτο.Απλα ο χωρος αυτος τυπικα δεν ειναι σαλονι.Αυριο μεθαυριο μπορει το πλοιο να παει σε μια αλλη γραμμη και ο χωρος αυτος να μη χρειαζεται να λειτουργει ως σαλονι αλλα να ξαναποκτησει τον αρχικο του ρολο.Οσο δεν αλλαζει η διαρρυθμιση του χωρου ως σελφ σερβις θα ειναι καταγεγραμενος.

 

Η συγκριση εχει να κανει με το οτι στα 2 των Μινωικων ειχε δωθει λιγο μεγαλυτερο βαρος σε χωρους οπως τα bar και τα σαλονια σε αντιθεση με τα επομενα 2 που εβγαλε η fossen και ηταν πιο Σπαρτιατικα σε αυτο το κομματι.Αν εχεις μπει θα το χεις δει.

 

Παντως μην ανησυχειτε αν τα 2 βαπορια βρεθουν καποια στιγμη διπλα διπλα δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα χωρητικοτητας. :D

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Φιλε minoan ξαναλεω.

 

Εχει χωριστει με κορδελα το πρυμιο μερος του self service και για ολο το ταξιδι χρησιμοποιειται ως σαλονι. Κανεις δεν απλωνει τα πραγματα εκει που ο επομενος θα φαει γιατι απλα δεν θα φαει κανεις.

 

Εφοσον ειναι ανετο και λειτουργικο και αφηνει επαρκεστατο χωρο για τους δειπνουντες,  ισαξιο με του Ικαρου, τοτε μια χαρα μπορει να προσμετρηθει ως κοινοχρηστος χωρος. Αν εχετε τοσο μεγαλο προβλημα με τους τυπους και τους ορισμους ας μπει και ενα πιο σαφες χωρισμα-τοιχειο ή ολοκληρος τοιχος-μπουλμες. Παντως ακομα και αλλη εισοδο εφτιαξαν οπως εγραψα παραπανω.

 

ΥΓ: Το πλωριο σαλονι των XI-XII ειναι τεραστιο και πολυ ωραιο.

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

Εχουμε προβλημα με τους τυπους οταν αυτοι παραπιουνται για λογους εντυπωσιαμου/υπερβολης. ;)

 

 Δεν ειναι θεμα..μπουλμε.Σαλονι θα γινει οταν θα αποκτησει τυπικη μορφη σαλονιου δηλαδη πολυθρονες τοποθετημενες γυρω απο ενα μικρο τραπεζακι.Τωρα ειναι απλα μια πολυ σωστη λυση αναγκης.

 

Και μιας και ειπαμε για τυπους και τα εστιατορια των πλοιων κοινοχρηστοι χωροι θεωρουνται.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Ναι οταν ειναι αδεια ειναι τεραστια και πολυ ωραια... Οταν ειναι γεματα ειναι στριμωχτα και ... ας μη το συνεχισουμε δε βγαζει πουθενα...

 

Οταν παραπονιουνται οι επιβατες καλο θα ηταν η εκαστοτε εταιρεια να δινει λυσεις και οχι να φορα παρωπιδες ουτε να σηκωνει κορδελες και σημαιακια!!!

 

Η συζητηση ξεκινησε γιατι δεν ειναι επαρκεις οι χωροι... Μη τους βγαλουμε τωρα υπερβολικους τους χωρους!!!

 

 

 

Παντως μην ανησυχειτε αν τα 2 βαπορια βρεθουν καποια στιγμη διπλα διπλα δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα χωρητικοτητας.  :D

 

 

Σιγουρα ;)

Link to comment
Share on other sites

Φιλε minoan αν δεις στο θεμα του πλοιου και εγω με χιλια συμφωνω οτι εχει ελλειψη χωρων. Στο μονο που διαφωνω ειναι οτι ο Ικαρος εχει περισσοτερους.

 

Μιλτιαδη κανενας εντυπωσιασμος-υπερβολη, νομιζω πως υπερβολη ειναι να θεωρηθουν οι αποψεις μου υπερβολικες... Αλλο η διαφωνια στις λεπτομερειες και αλλο η υπερβολη και νομιζω πως ισχυει το πρωτο. Απλα τονιζω γιατι θεωρω δικαιη μια τετοια καταμετρηση και προσωπικα δεν εχω κανενα θεμα με την τυπικη μορφη σαλονιου, γιατι το self service δεν διαφερει πολυ απο αυτη μιας και ειναι λειτουργικο ενω δεν ειναι ιδιαιτερα κυριλε και επισημο.

 

Τωρα οσον αφορα το εστιατοριο συμφωνω οτι και αυτο ειναι ενας κοινοχρηστος χωρος, απλα επειδη συνηθως ειναι μικρος, εχει στρωμενα τα τραπεζομαντηλα και μπορει να εχει πιο κυριλε καρεκλες-τραπεζια που καλο θα ηταν να μη φθειρονται απο την πιο σκληρη χρηση ως σαλονι κατανοω οτι οι εταιρειες δεν τα ανοιγουν ποτε για το κοινο. Προσωπικα ομως, ειδικα οταν σε καποια πλοια βλεπω μεγαλα εστιατορια, δεν μου αρεσει και θα προτιμουσα μερος τους να ειναι αλλος ενας ελευθερα προσβασιμος και χρησιμος χωρος.

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας ταξιδέψει και με τα δυο πλοία πολλές φορές η αλήθεια είναι πως ο Ικαρος σου δίνει την εντύπωση πως έχει περισσότερους χώρους. Έχει μικρότερο σελφ σέρβις αλλά μεγαλύτερο κεντρικό σαλόνι,το πρυμνιο σαλόνι του Ικαρου είναι μεγαλύτερο απο το αντίστοιχο μεσαίο σαλόνι του champion.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο εχεις δικιο, αυτη ειναι η αρχικη αισθηση, αλλα οπως εγραψα πριν, ακριβως επειδη πλεον εκμεταλλευονται ως σαλονι μερος του τεραστιου self service στο Champion, οι διαφορες ειναι σχεδον ασημαντες.

 

Επισης η πρυμια pub του Ικαρου, που ειναι πολυ καλογουστη, ειναι οντως λιγο μεγαλυτερη απο το πλαινο του Champion αλλα θεωρω πως και τα δυο ειναι μικρα σαλονια και η διαφορα δεν κανει το μπαμ. Το θεμα ειναι να ειχε ο Ικαρος μια επιπλεον σαλοναρα 300 θεσεων να λεγαμε οτι οντως ειναι πιο ανετος, τωρα λιγο απο δω λιγο απο 'κει στα ιδια επιπεδα βρισκονται.

 

Η ουσια ειναι αυτη που γραφτηκε και πριν. Ας ερθει ο Ικαρος κατω και δεν θα υπαρχει προβλημα γιατι ο κοσμος θα μοιραζεται.

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

οσο μεγαλο και αν ειναι και οσο κοσμο και αν χωραει, το self service ΔΕΝ ειναι σαλονι. οπως ειπαμε και στο θεμα του champion, η καλυτερη λυση αν μεινει εκει, ειναι να "σπασει" ο χωρος.

 

θυμηθειτε τι εχει γραφτει κατα καιρους για τα μικρα blue star, που μετρανε στο πρωτοκολλο και οι καρεκλες των goody's

 

περα απο αριθμους, τα ικαρος/πασιφαη δινουν μια αισθηση πολυ μεγαλυτερης ευρυχωριας

Link to comment
Share on other sites

Τι να κανουμε ρε παιδια διαφωνουμε...

 

Για 'σενα λοιπον Proud ειναι θεμα μπουλμε - σπασιματος των χωρων; Αν γινει αυτο ολα καλα; Γιατι ειπαμε δε χρησιμοποιειται ολο οπως στα Μπλουσταρακια που αναφερεις, αλλα μερος του ειναι απλα σα να εγινε σαλονι χωρις μπουλμε.

 

Η πλακα ειναι οτι πολλοι το εχετε επισημανει οτι οντως το Champion εχει τεραστιο self service που του στερει σαλονια. Ισως και να εχετε επισημανει την αναγκη να γινει ενα μερος του μονιμα προσβασιμος κοινοχρηστος χωρος και η ουσια ειναι οτι συμφωνουμε σε αυτο. Τωρα που η ΑΝΕΚ εδειξε μια φορα στοιχεια ευελιξιας, ανοιξε νεα εισοδο, εβαλε κορδελα και το χωρισε δεν μπορει να προσμετρηθει ως σαλονι γιατι απλα το self service ΔΕΝ ειναι σαλονι. Καλως...

 

Για να πω και κατι τελευταιο.

 

Το Μπλου Σταρ Δηλος εχει πρυμιο σαλονι που ειναι ακριβως στη μορφη ενος self service. Εχει καρεκλες χωρις μπρατσα, ελαχιστους καναπεδες, τετραγωνα μεγαλα τραπεζια (το χωρισμα των τριων ποντων ελπιζω να μη θεωρηθει ουσιωδες) σε μηκος τριων θεσεων και γενικα ειναι ακριβως αυτο που εχουμε συνηθισει να θεωρουμε self service. Να τονισω οτι εκει δεν υπαρχει καν το Goody's το οποιο εχει αναλογη μορφη αλλα ειναι στο μεσο του πλοιου και δεξια, δηλαδη ο χωρος χρησιμοποιειται ως μονιμος κοινοχρηστος. Θα ηθελα λοιπον το σχολιο σας. Αυτος ο χωρος ειναι σαλονι ή οχι και γιατι; Αν το θεμα ειναι ο σαφης διαχωρισμος των χωρων μεταξυ τους τοτε ειναι γιατι υπαρχει σαφες χωρισμα. Αν το θεμα ειναι η τυπικη μορφη σαλονιου που λεει ο Μιλτιαδης μαλλον δεν ειναι σαλονι γιατι εχει τυπικη μορφη self service. Αν το θεμα ειναι να ισχυουν και τα δυο παραπανω ταυτοχρονα δεν ειναι σαλονι γιατι του λειπει το δευτερο.

 

Αυτο που λετε σαφως και εχει λογικη απλα εγω κοιταω τα απλα. Εφοσον προσφερει ποιοτικες θεσεις και αρκετο χωρο σε αυτους που καθονται εκει χωρις να στερει το δικαιωμα στους αλλους να δειπνησουν δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Καλο θα ηταν να χωριστει ο χωρος και ισως να αλλαξει και διαταξη, συμφωνω σε αυτο, αλλα μεχρι τοτε θεωρω οτι δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα να προσμετρηθει ως μονιμος κοινοχρηστος χωρος. Αλλωστε οπως ειδαμε στο παραδειγμα του Μπλου Σταρ Δηλος τα ορια μεταξυ τυπικου self service και τυπικου σαλονιου ειναι δυσδιακριτα.

 

Θα ηθελα δηλαδη να καταλαβω ποιοι ειναι ακριβως οι κανονες που βαζει ο καθενας σας ωστε να προσμετρηθει αυτος ο χωρος ως μονιμος κοινοχρηστος. Μου εχουν ληψει αυτες οι κουβεντες-διαφωνιες στα φορουμ, τουλαχιστον τωρα κανουμε μια κουβεντα που εχει τζερτζελο και ενδιαφερον, τουλαχιστον για 'μενα, εσεις μπορει να μη γουσταρετε.

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

Το Μπλου Σταρ Δηλος εχει πρυμιο σαλονι που ειναι ακριβως στη μορφη ενος self service. Εχει καρεκλες χωρις μπρατσα, ελαχιστους καναπεδες, τετραγωνα μεγαλα τραπεζια (το χωρισμα των τριων ποντων ελπιζω να μη θεωρηθει ουσιωδες) σε μηκος τριων θεσεων και γενικα ειναι ακριβως αυτο που εχουμε συνηθισει να θεωρουμε self service. Να τονισω οτι εκει δεν υπαρχει καν το Goody's το οποιο εχει αναλογη μορφη αλλα ειναι στο μεσο του πλοιου και δεξια, δηλαδη ο χωρος χρησιμοποιειται ως μονιμος κοινοχρηστος. Θα ηθελα λοιπον το σχολιο σας. Αυτος ο χωρος ειναι σαλονι ή οχι και γιατι; Αν το θεμα ειναι ο σαφης διαχωρισμος των χωρων μεταξυ τους τοτε ειναι γιατι υπαρχει σαφες χωρισμα. Αν το θεμα ειναι η τυπικη μορφη σαλονιου που λεει ο Μιλτιαδης μαλλον δεν ειναι σαλονι γιατι εχει τυπικη μορφη self service.

Αυτο στις φωτογραφιες δεν ειναι σαλονι για τον ιδιο λογο που δεν ειναι σαλονι και το self στο Champion.Αυτοι που το εφτιαξαν το εφτιαξαν ως χωρο εστιασης ,αλλα χρησιμοποιεται σαν σαλονι απο την εταιρεια.Δεν εχω μπει στο Δηλος αλλα αυτο καταλαβα οτι εννοεις.Σαλονι ειναι αυτο

 

Βεβαια μην πεταμε την μπαλα στην εξεδρα.Ειναι αδυνατον να συγκρινουμε ro/pax σαν τον Ικαρο,τα Σουπερφαστ κλπ με μπλεσταρακια,Πρεβελης και λοιπα Κυκλαδοπλοια.Δεν εχουν κανενα κοινο στην κατασκευαστικη τους φιλοσοφια οσον αφορα τη διευθετηση του accommodation.

 

Aκομα ομως και η αρχικη συγκριση μεταξυ των δυο πλοιων(Ικαρος/Ολυμπικ)ειχε-τουλαχιστον απο μεριας μου-να κανει με το πως βγηκαν τα πλοια και μαλιστα και αλλοι συμφωνησαν ως προς το οτι στο πρωτο εχει δωθει λιγο-αλλα παραλληλα εμφανως-μεγαλυτερη εμφαση στην ανεση του επιβατη.Απο κει και περα ο Γκριμαλντι η' η Ανεκ αυριο μεθαυριο μπορει να βαλουν καρεκλες ακομα και μπροστα απο τη ρεσεψιον των πλοιων αλλα και παλι ο χωρος αυτος δεν θα θεωρειται σαλονι..

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Τι να κανουμε ρε παιδια διαφωνουμε...

 

Για 'σενα λοιπον Proud ειναι θεμα μπουλμε - σπασιματος των χωρων; Αν γινει αυτο ολα καλα;

 

καλα δεν ειναι υποχρεωτικο να συμφωνουμε.

 

οσον αφορα το champion εννοω το να γινει ενα χωριστο σαλονι στη θεση του μισου ss (και ενα στην πρυμη οπως εχω πει στο τοπικ του πλοιου αναλυτικα). οταν λεω χωριστο δεν εννοω απλα να σπασει ο υπαρχων χωρος στα δυο με ενα μπουλμε. ετσι θα το ηθελα και ετσι θα μου αρεσε για τα ταξιδια που κανει.

 

τωρα στα χαρτια ενταξει θα ειναι η εταιρεια, αφου και χωριστη εισοδο εχει και το εχει χωρισει με κορδελα και προφανως θα ειναι ενταξει με το γραμμα του κανονισμου.

 

γενικοτερα μιλωντας ειπα την αισθηση μου οτι τα πρωτα fossen ειχαν σχεδιασθει με περισσοτερο βαρος προς την ανεση του επιβατη στους κοινοχρηστους χωρους.

 

απο εκει και περα το να χρησιμοποιουνται στα περισσοτερα πλοια τα εστιατορια και τα self service για να καθεται ο κοσμος και ακομη περισσοτερο να προσμετρωνται στα καθισματα του πρωτοκολλου, ειναι ελληνικη πατεντα, προφανως νομοτυπη, αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να μας αρεσει κιολας.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...