Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μπορεί πέρυσι να παραδόθηκε η Υπατία και πολύ σύντομα φέτος να παραδίδεται και η Μαρία, αλλά το ναυπηγείο Visentini δεν μένει αδρανές και συνεχίζει να χτίζει ro-pax πλοία. Να λοιπόν το  επόμενο στη σειρά που έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται στις εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για το hull με αριθμό 229 που παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά. Πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020 υπό την επίβλεψη του Rina και σημαία Κύπρου. Φαίνεται πως θα έχει 2 συμβατικές μηχανές Caterpillar για υπηρεσιακή ταχύτητα 22 κόμβους.

 

Εδώ μπορούμε να δούμε μερικά ακόμη τμήματά του που κατασκευάζονται και πρόκειται να προστεθούν αργότερα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πλώρη την οποία βλέπουμε εδώ έτοιμη να συγκολληθεί στο υπόλοιπο πλοίο. Ομολογουμένως πολύ ασυνήθιστη εικόνα. Υπάρχει όμως ένα θέματάκι. Δεν κατάφερα να βρώ ακόμη ούτε για ποιόν κατασκευάζεται αλλά ούτε και το επίδοξο όνομα. Δεν αποκλείω να χτίζεται για λογαριασμό της ίδιας της Visentini, οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

 

Edited by proud_ionian
delivered
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Visentini 229 is for Trasmediterránea and it will look like this:

61693162_1692461897719209_31696165436758

203 m in length overall

25.60 m width

15 m in depth and 6.55 m in draft

It will be powered by two new generation engines of 12,600 kw each and will maintain a speed of 23.7 knots. It will be a ship that respects the environment and will have accommodation for 1,000 passengers in differentiated environments and 3,300 lineal meters of loaded cargo. It will be named Ciudad de ??? following this company tradition.

Edited by CanaryShipyard
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 8 months later...

Ξεκινάει δοκιμαστικα το πλοιο και θα παραδωθει σε 1 μηνα περιπου στους πλοιοκτήτες με μορφη μακροχρόνιας ναυλωσης. Επιβατες 1.000 αλλα γραμμικά μέτρα λιγότερα από ότι είχε πρωτοαναφερθεί, στα 2.600. Επίσης μαθαίνουμε πως έχει παραγγείλει και ένα ιδίων χαρακτηριστικών η corsica 

 

Edited by Shippihs
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Το Ferrybalear αναφέρει πως το Ciudad de Valencia αντιμετωπίζει κάποια σοβαρή ζημιά και παραμένει δεμένο στο Cadiz, μάλιστα γίνεται μνεία σε επαναλαμβανόμενες βλάβες του πλοίου. Αναγκάστηκαν μάλιστα να στείλουν το Ciudad de Melilla για να το αντικαταστήσει στα δρομολόγια πρός τα Κανάρια Νησιά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...