Jump to content
Shipfriends

Isle of Inishmore (IMO 9142605)


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 months later...

Επειδή άργησαν οι εργασίες στο Ulysses, το Isle of Inishmore ακύρωσε το προγραμματισμό για τη τοποθέτηση των scrubbers στο ναυπηγείο της Remontowa και απλώς πραγματοποίησε δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Harland & Wolff στα τέλη Μαρτίου και επέστρεψε στα δρομολόγια στη γραμμή Rosslare-Pembroke.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Εδώ δεν έχουμε φόρτωση αλλά πορεία. Είναι η αναχώρηση του Isle of Inishmore από το Pembroke της Ουαλίας για το Rosslare του Eire και το πλοίο όπως λέει κι ο operateur, παραλάσσει το St Ann's Head. Αυτό είναι ένα ακρωτήριο στη ΝΔ άκρη της επαρχίας του Pembrokeshire, παραλάσσοντας το οποίο βάζεις γραμμή για να κροσσάρεις την Ιρλανδέζικη Θάλασσα με προορισμό το Rosslare. Όπως έχω ακούσει κι από αυτούς που ξέρουν, είναι ίσως το πιο δύσκολο πέρασμα από το ΗΒ στην Ιρλανδία. Κι αυτό γιατί το σουέλ του ωκεανού χτυπά την περιοχή ζωντανό χωρίς κάτι να το ανακόπτει, την ώρα που το πλοίο βάζει τον καιρό στη μάσκα για να πάρει γραμμή για Rosslare. Το αποτέλεσμα με δύσκολες καιρικές συνθήκες, το βλέπετε στις οθόνες σας.

 

 

Ενδεικτικά να πούμε πως αυτήν τη στιγμή στην περιοχή και μόνο με 4 μποφώρ αέρα, το δελτίο δίνει 1.6 μέτρα κύμα κι άλλα τόσα σουέλ. Κάτι σαν αυτό ίσως:

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ξαναδειτε τα βιντεακια παραπανω, για να καταλαβετε τι θα περνα το παιδι μας, στην ξενιτεία.:):D

το Isle of Inishmore, μετα την αντικατασταση του απο το Blue Star 1, εφυγε για Βρέστη, οπου θα φορεσει Scrubbers και μετα θα παει Dover Calais

Link to comment
Share on other sites

Το Isle of Inishmore μπήκε στη δεξαμενή Νο: 2 του ναυπηγείο Damen στη Brest, όπου θα παραμείνει για περίπου 20 ημέρες. Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, στη διάρκεια του δεξαμενισμού του θα γίνει επισκευή των δυο bow thruster, το hub ενός άξονα και ενός τιμονιού (τύπου Becker), του συστήματος έρματος, του εξαερισμού, λαμαρινοδουλειες και βάψιμο του πλοίου

On 4/7/2021 at 1:29 AM, proud_ionian said:

εφυγε για Βρέστη, οπου θα φορεσει Scrubbers

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τίποτα για τοποθέτηση scrubbers.

Link to comment
Share on other sites

Αν δε γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις στο εσωτερικό δε το βλέπω να μακροημέρευει στο κανάλι.Ολα τα πλοία του ανταγωνισμού είναι πιο μοντέρνα και πολυτελή μέσα.το inishmore από την άλλη, αν και έχει καλουτσικους κοινοχρηστους χώρους, οι καμπινες μοιάζουν με επαρχιακού ξενοδοχείου (Αν και δε θα τις χρειαστεί),και μεγάλο φάουλ είναι η πρυμνια τζαμαρία.Αντι να έχει κάνα ωραίο σαλονάκι ή εστιατόριο,έχει ένα τριώροφο χώρο με τραπεζακια με μια λάμπα στη μέση.Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, Ιδου

Link to comment
Share on other sites

μηπως παει εκει για να προσφερει συνδυαστικες υπηρεσιες στους πελατες της icg με προορισμο την Ιρλανδια; (πχ αναλαμβανουμε ολη την τελωνειακη γραφειοκρατια και σε περναμε και στο dover και στην irish sea))?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά τη Βρέστη και το ναυπηγείο Damen, το πλοίο βρίσκεται στο Lindoe και το τοπικό ναυπηγείο, δρομολόγια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στο Calais. Κάτι τρέχει εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια προσαρμόζεται η πρύμη και η πλώρη, ώστε να μπορεί να δένει στα linkspans. Linkspans είναι οι μετακινούμενες καθ' ύψος μεταλλικές ραμπες.

 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Να το δούμε σε 2 ακόμη φωτογραφίες πρίν τοποθετήσει τις αντιαισθητικές κατασκευές που χρειάζεται το Calais. Γι αυτό το λόγο, πάμε πίσω στον Ιούνιο του 2012 στο Rosslare με το πλοίο να αναποδίζει έτσι ώστε να ξεκινήσει ένα ακόμη ταξίδι πρός το Pembroke.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Συναπάντημα με το Isle of Inishmore σε άφιξή του στο Calais την περασμένη εβδομάδα. Πρίν δούμε τα φωτογραφικά πειστήρια, έχουμε και ένα βιντεάκι με το πλοίο να περνά σε απόσταση αναπνοής από τα φανάρια του λιμανιού.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής το πλοίο, όλα με τα σινιάλα της Irish Ferries στο φουγάρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το βλέπουμε σε σταθερή βάση μακριά από την Ιρλανδέζικη Θάλασσα, να το εδώ να περνά τα φανάρια του παλιού λιμανιού του Calais με την χαρακτηριστική μετασκευή της πλώρης για το σκοπό αυτό. Και εδώ κατά την αναχώρηση του, ο πρυμνιός καταπέλτης αντικαταστάθηκε από τις πόρτες που γλιστράνε πρός το πλάι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 Στο ferries! επικαλούμενοι τοπικά γαλλικά ΜΜΕ, κάνουν αναφορα σε μικρής έκτασης πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στο πλοίο σήμερα το μεσημέρι.

 

Edited by proud_ionian
ορθογραφια
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
On 4/10/2021 at 10:59 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τίποτα για τοποθέτηση scrubbers.

Εβαλε φετος.

327591083_527137645924860_5246179010879527758_n.thumb.jpg.9003b67280eea834a0cccfe71b3cda7c.jpg

Η φωτο ειναι του George Holland και φαινονται οι παρεμβασεις που εχουν γινει στις τσιμινιερες. Σε σχολια στο Irish Ferries Enthousiasts αναφερουν οτι θα επιστρεψει στο Dover.

Η επισκευη και η τοποθετηση των scrubbers εγινε στο Odense της Δανιας.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Πάμε να το δούμε και σε scrubber-οφόρο έκδοση, σε άφιξή του στο Calais το καλοκαίρι που μας πέρασε. Όπως παρατηρεί κανείς ο χρωματισμός του φουγάρου πήγε ένα ντέκ πιο ψηλά ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε και το μήκος της βάσης του. Το αποτέλεσμα το θεωρώ αξιοπρεπέστατο, τολμώ να πω ότι το πλοίο δείχνει καλύτερο κι από πρίν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...