Jump to content
Shipfriends

Εκκένωση του Viking Sky έξω απο τις νορβηγικές ακτές | 23.3.2019


Recommended Posts

Σήμα κινδύνου έπειτα από μηχανική βλάβη φαίνεται να εξέπεμψε το νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο Viking Sky έπειτα από μηχανική βλάβη και εκκενώνεται!

https://www.iefimerida.gr/news/487163/ekkenonetai-akyvernito-kroyazieroploio-sta-anoikta-tis-norvigias-me-1300-epivates

Από ότι είδα σε διάφορα site,το πλοίο φαίνεται να έχει και πάλι μια μηχανή σε λειτουργία και φαίνεται πως γλύτωσε τα χειρότερα,αλλά η εκκένωση συνεχίζεται...

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο εκκενωνεται αυτή τη στιγμή καθως πλεει ακυβερνήτο έξω από τις νορβηγικες ακτες ύστερα από μηχανικη βλάβη που υπέστη. Onboard 1300 επιβάτες.

Υποθέτω μέσα σε αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνεται και το πλήρωμα,μιας και το πλοιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 930 επιβάτες.

Περισσότερες πληροφορίες εδω

Edited by Marios Superfast
Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Εκκένωση του Viking Sky έξω απο τις νορβηγικές ακτές | 23.3.2019

Το πλοίο τελικά κατέπλευσε ασφαλώς στο Molde(ε ρε μια 3άρα που είχαμε φάει εκεί κάποτε:P) και οι επιβάτες δέχθηκαν την επίσκεψη του πλοιοκτήτη αυτοπροσώπως για να μετριαστούν οι εντυπώσεις μετά το ατύχημα.

 

Το ενδιαφέρον φυσικά στρέφεται σιγά-σιγά στο πως και γιατί βγήκαν off ταυτόχρονα οι μηχανές του πλοίου, τα πρώτα κουτσομπολιά αναμένονται με ενδιαφέρον. Αν τυχόν η αιτία έχει να κάνει με τα καύσιμα, πιστεύω θα σηκωθεί μεγάλη σκόνη.

 

Και φυσικά το άλλο που σκεφτόμουν είναι πως και γιατί κάνεις κρουαζιέρα στη Βόρειο Νορβηγία μέσα στο Μάρτιο, με τις ανάλογες καιρικές συνθήκες. 

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε μια πρώτη αιτιολογία του συμβάντος(στα αγγλικά στο δεύτερο μισό του κειμένου), φαίνεται πως οι μηχανές δεν είχαν αρκετή λίπανση σαν αποτέλεσμα του έντονου διατοιχισμού του πλοίου ο οποίος κατά τα φαινόμενα απέτρεψε τις σχετικές αντλίες από το να λιπάνουν τις μηχανές. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα, τη συνέχεια την είδαμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχουν αρχίσει και πέφτουν ήδη οι πρώτες μηνύσεις, ειδικά από τους Αμερικανούς επιβάτες που πήραν μια καλή γεύση των καιρικών συνθηκών στη Βόρειο Νορβηγία μέσα στο χειμώνα. Κι αναρωτιέται κανείς πως σκέφτηκαν στην εταιρεία να κάνουν κάτι τέτοιο. Βέβαια το θέμα δεν είναι τι κάνει η εταιρεία, το θέμα είναι τι κάνουν οι Αρχές και ο νηογνώμονας. Πέρα από το μεγάλο κατασκευαστικό λάθος που προξένησε το συμβάν, το γεγονός είναι πως το πλοίο αναγκάστηκε να κάνει εκκένωση των επιβατών με ελικόπτερα αντί για τα δικά του σωστικά μέσα. Γιατί στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες αυτό θα ήταν αυτοκτονία. Τα συμβάντα δεν γίνονται όμως κατά παραγγελία με τη μπουνάτσα οπότε για μένα εγείρεται ένα τεράστιο ερωτηματικό για την αξιοπλοία του πλοίου και τα σωστικά. Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως στη ναυτιλία, μάλλον πρέπει να πεθάνει πάρα πολύς κόσμος ώστε να επιστρέψει η λογική. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Βγήκαν και 2 πορίσματα για το γεγονός, ένα από την Norwegian Safety Investigation Authority (NSIA) και ακόμη ένα από την Norwegian Maritime Authority (NMA), τα οποία προφανώς δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Για να είμαι πιο ακριβής συμφωνούν στα αίτια του συμβάντος αλλά διαφωνούν στο ότι η NSIA καταλογίζει θεωρεί πως το πλοίο παρέβαινε πιθανώς τη SOLAS και ήταν αναξιόπλοο, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στη Fincantieri για κατασκευαστικό λάθος, όσο και στο Lloyd's Register για πλημελλή έλεγχο. Το άρθρο έχει σύνδεσμο και για το πόρισμα. Το ρεζουμέ στα δικά μου μάτια είναι πως ξεβρακώθηκαν κατασκευαστής, νηογνώμονας και εταιρεία. Τεράστιες ευθύνες και παραλήψεις σε όλους. Και όπως συζητούσα πρόσφατα με έναν πολύ senior surveyor μιας άλλη κλάσης, είναι θέμα χρόνου να έχουμε χιλιάδες νεκρούς σε ένα από τα υπερμεγέθη κρουαζιερόπλοια. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...