Jump to content
Shipfriends

Μύκονος II (ΙMO 8102799)


Recommended Posts

Το Nemesis (ΙMO No 8102799) είναι ναυπηγημένο το 1982 στο ναυπηγείο Astilleros Zamakona Pasaia στο Pasajes της Ισπανίας με το όνομα Salpa, που κράτησε μέχρι το 1991. Το 1991 πήρε το όνομα Ercina μέχρι το 2004, μετά πήρε το όνομα Enya μέχρι το 2014 που πήρε το όνομα Muhammet Gumustas 2. Το πλοίο έχει μήκος 77 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα και ανήκει στην Groupbuy Shipping Co από τον Ιανουάριο του 2019. Το Nemesis είναι δεμένο στη προβλήτα 1 του Περάματος από τις 19 Φεβρουαρίου.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

Επικάθιση του Φορτηγού Νέμεσις στην Κεφαλονιά

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς για περιστατικό επικάθισης του Φ/Γ “ΝΕΜΕΣΙΣ” Ν.Π. 12619, στον λιμένα Αργοστολίου με εννέα (09) άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό “ΜΑΚΗΣ” Ν.Α. 546 και ένας ιδιώτης δύτης, ενώ με τη συνδρομή του ρυμουλκού το φορτηγό πλοίο απομακρύνθηκε από το σημείο επικάθισης και ακολούθως αγκυροβόλησε προκειμένου να ελέγχθει από ιδιώτη δύτη.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το πλοίο προσέδεσε με ιδία μέσα στον λιμένα Αργοστολίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο έχει αρκετά μεγάλο βύθισμα για το μέγεθος του.Θυμάμαι και στον Αθηνιό να αντιμετωπίζει πρόβλημα συγκεκριμένα πλώρα όπως έδενε.

Link to comment
Share on other sites

Έχει και πολλά αβαθή το Αργοστόλι.

Μια βαποριά χώρος ειναι μπροστά από το ντοκο που δένουν τα ferries και τα μοτορσιπάκια. Αν πας πιο νότια προς τον πόντε ή πιο ανατολικά έκατσες.

Θυμηθείτε και το Λισσος παλιότερα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρόσκρουση του Φ/Γ Nemesis στο Ε/Γ -Ο/Γ Μακεδών στην Κέα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέας ότι το Φ/Γ πλοίο «ΝΕΜΕΣΙΣ» Ν.Π. 12619, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και πλαγιοδετημένο με την δεξιά του πλευρά στον κυματοθραύστη του λιμένα Κορησσίας, κατά τη διαδικασία ελιγμών πριν τον απόπλου του για λιμένα Σητείας Κρήτης και λόγω πλευρικού ανέμου βόρειου βορειανατολικού εντάσεως 5-6 bf , προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στην αριστερή παρειά του Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΑΚΕΔΩΝ» Ν.Π. 9142, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και σε κατάσταση ακινησίας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση είχαν προκληθεί βαθουλώματα και εκδορές πέντε με έξι μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή στο «ΜΑΚΕΔΩΝ», ενώ στο «ΝΕΜΕΣΙΣ» στράβωσαν τα ρέλια στο μέσο κατάστρωμα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε εισροή υδάτων στα δύο πλοία.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού ΦΓ Νέμεσις στη Θεσσαλονίκη 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό του Ἀ Μηχανικού, του Φ/Γ πλοίου “ΝΕΜΕΣΙΣ” Ν.Π. 12619.

Συγκεκριμένα, ο Ἀ Μηχανικός δήλωσε ότι τραυματίστηκε εν πλω, ενώ κατέβαινε την σκάλα του μηχανοστασίου, κατά την εργασία του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • polmyt changed the title to Μύκονος II (ΙMO 8102799)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...