Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Αυτό είναι το νέο απόκτημα της ΑΝΕΝΔΥΚ που θα δρομολογηθεί το 2020 στο νότιο Κρητικό Πέλαγος

Quote

Ένα «κόσμημα» ετοιμάζεται να ρίξει στα νερά του νότιου Κρητικού Πελάγους η ΑΝΕΝΔΥΚ από το καλοκαίρι του 2020. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Parakritika.gr, η εταιρία προχώρησε πριν από λίγες ημέρες σε συμφωνία αγοράς στην Ιαπωνία, ενός ταχύπλοου σκάφους, με δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων και επιβατών, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε όλα τα λιμάνια που δένει η εταιρία.

Πρόκειται για το πλοίο «Oniyouzu», το οποίο έχει ήδη  βαφτιστεί, παίρνοντας την ονομασία «Sfakia Pioneer» (Πρωτοπόρος των Σφακίων) και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα 21-22 κόμβους και έχει κατασκευαστεί το 1998. Δραστηριοποιούνταν στα νότια της Ιαπωνίας, συνδεόντας τα νησιωτικά συμπλέγματα. Εχει μήκος 46 μέτρα και μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό επιβατών, αλλά και οχημάτων

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Το Sfakia Pioneer είναι δεμένο στην ντάνα της επισκευαστικής ζώνης του λιμανιού, χωρίς κινητικότητα. Παρατηρώ οτι στην πλώρη έχει τρία σχεδιασμένα σημάδια για προπελάκια. Υπάρχει λόγος ένα τόσο μικρό πλοίο να έχει τρία bow thruster; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

  

11 minutes ago, enas chiotis said:

Σε συνέχεια των παραπάνω, για το Γκρεκο Ση έχουμε Νηολόγιο Πειραιά 12624 και αναφορά από το λιμεναρχείο Λαυρίου ότι η άδεια έναρξης εργασιών μετασκευής έχει ανακληθεί με έγγραφο της 14/10/2020. Το είχαμε γνωρίσει από τον κυρ Φώτη σαν εναλλακτική (υπό ναυπήγηση) που δε φάνηκε στη γραμμή Μεσολόγγι - Ζάκυνθος. Πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να βρούμε ποιο είναι. Το sfakia pioneer πως πάει;

Το Sfakia Pioneer είναι παροπλισμένο στη Σούδα χωρίς ίχνος εργασίας. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για το Γκρεκο Σι

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δεν ξέρω τι μπορεί να χρειάζεται για να ταξιδέψει στην Ελλάδα από θέμα παρεμβάσεων, αλλά εξωτερικά δεν θυμίζει πλοίο που είναι παροπλισμένο επί διετίας, σε φάση που το κοιτου΄σα και έλεγα "φρεσκαρανε τα χρώματα;":lol: Δηλαδή εξωτερικά είναι σε καλή κατάσταση. Αρχίζει να θυμίζει ΣΦΑΚΙΑ Ι η κατάσταση, αλλά τώρα ευθύνεται μάλλον ο covid.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 9 months later...
  • 2 weeks later...

Το Sfakia Pioneer συνεχίζει να είναι παροπλισμένο στο λιμανάκι της Ιχθυόσκαλας. Η αγορά του Sfakia Pioneer μου θυμίζει έντονα τη περίπτωση του Σφακιά Ι (νυν Κέρκυρα Εξπρές) και από τη στιγμή που φέτος ο τουρισμός λειτουργεί κανονικά με πληρότητες επίπεδου 2019, μάλλον δείχνει ότι δεν έχουν σκοπό να το επισκευάσουν και να το δουλέψουν.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν μπόρεσαν να μετασκευάσουν το Σφακιά Ι το καταλαβαίνω. Αλλά να μην μπορούν να επισκευάσουν ένα πλοιαράκι όχι μεγαλύτερο από ένα δελφίνι και σίγουρα πιο οικονομικό από τις παντόφλες τους; Κάτι δεν πάει καλά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Στη προσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση (16/11/2022), υπηρχε θεμα προς συζητηση με τιτλο Πώληση πλοίου  « SFAKIA PIONEER ». Δεν ξερω τη συζητηθηκε αλλα δεν πρεπει να το υπολογιζουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύμφωνα με το Chaniaships, πουλήθηκε στη Αλβανική Finikas Lines για να δρομολογηθεί Κέρκυρα Αλβανία (Αγ.Σαραντα).

Από προχθές βρίσκεται στην Κέρκυρα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...