Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε την 21:30 χθες το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ» Ν.Π.11114, λίγο πριν τον απόπλου του από την Κυλλήνη με προορισμό τη Ζάκυνθο.
Από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την διαπίστωση της αποκατάσταση της βλάβης, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο Ε/Γ-Ο/Γ.
Πηγή ΥΕΝ

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ»

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ» Ν.Π.11117, παρουσιάσθηκε χθες στις 22.15, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, με 86 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ζακύνθου στις 22.19 χωρίς καθυστέρηση, αποβιβάζοντας με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί

Πηγή ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλαβη χτες στο πλοιο

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ» Ν.Π.11117, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, ότι είχε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ζακύνθου με μειωμένη ταχύτητα.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια τα μεσάνυχτα αποβιβάζοντας 836 επιβάτες, 191 Ι.Χ., 23 Φ/Γ, 04 λεωφορεία και 04 δίκυκλα.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ μετά από έκτακτη επιθεώρηση που διενεργήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης και επετράπη ο απόπλους και η επανένταξη του πλοίου στα προγραμματισμένα του δρομολόγια.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη στο Ionian Star στην Κυλλήνη στις 25/08/13

 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της Κυριακης (25/8), η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 11117 για την ύπαρξη μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου την 17.15 από Κυλλήνη για Ζάκυνθο παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ» μέχρι διαπίστωσης και αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ Mare Di Levante στη Ζάκυνθο 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π. 11117, ότι κατά την προετοιμασία απόπλου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Ζακύνθου προς το λιμένα Κυλλήνης, διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Οι 152 επιβάτες, τα 29 Ι.Χ.Ε., 09 Φ/Γ, 03 Λ/Φ, 01 Δ/Κ και 01 ασθενοφόρο όχημα, που είχαν επιβιβαστεί στο ανωτέρω πλοίο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ», ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν αποκατάστασης βλάβης του επετράπη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Βλάβες Mare Di Levante
  • 5 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Mare Di Levante στην Κυλλήνη

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κατακολου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 11117, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, με συνέπεια την πτώση στροφών, κατά τη διάρκεια του πλου από λιμένα Ζακύνθου με προορισμό την Κυλλήνη.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στην Κυλλήνη αποβιβάζοντας 150 επιβάτες, 33 Ι.Χ.Ε. 31 Φ/Γ και 1 λεωφορείο, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ποιος μπορει να επιβεβαιώσει το άρθρο; το λιμενικό. 

Με τετοιον καιρο που δεν θα μπορουσε να δεσει με μια μηχανή,  οι επιβατες αποβιβαστηκαν με...βαρκες;

Απο το στιγμα του πλοίου δεν μπορω να βρω κάτι που να ταιριάζει σε όσα λέει το άρθρο. (του οποιου οι συντακτες το πρωι ήθελαν το πλοιο να προσαραξει)

Μήπως κόπασαν οι άνεμοι και βγηκαν λατζες να παρουν τον κοσμο; και αυτο σε τι πλαίσια; εκκένωσης του πλοίου; συνέτρεχε κάποια έκτακη ανάγκη;

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο έμεινε έξω από την Ζάκυνθο μέχρι να πέσει λίγο ο καιρός και περίπου στις 15.30 έδεσε με μια μηχανή και με ασφάλεια στο λιμάνι της Ζακυνθου. Κανείς δεν βγήκε με βάρκες και κάνεις δεν έμεινε 6 ώρες μέσα στο πλοίο. Αυτά που λένε στο άρθρο είναι λάθος. 

Link to comment
Share on other sites

ειναι ξεκαθαρο οτι  η αναρτηση του tempo, ειναι μυθιστορηματικου χαρακτηρα  (για να μην πω τπτ βαρυτερο).

το πλοιο παραμενει στη ζακυνθο. δεν εκανε το πρωτο δρομολογιο

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Mare Di Levante στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 11117, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ζάκυνθο για Κυλλήνη, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε 2 ν.μ έξω από τον λιμένα Ζακύνθου.

Το “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ”, το οποίο μετέφερε 352 επιβάτες, 82 Ι.Χ.Ε. 3 Λ/Φ 15 Φ/Γ και 3 Δ/Κ, πλέοντας με ιδία μέσα, επέστρεψε στον λιμένα Ζακύνθου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Mare Di Levante στην Κυλλήνη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 11117, για περιστατικό απώλειας της αριστερής άγκυρας, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στον οικείο λιμένα προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Ζάκυνθο, με 89 επιβάτες, 35 ΙΧ και 32 Φ/Γ οχήματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ στη συνέχεια και κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης εκδιδόμενο μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη ένας μεμονωμένος κυκλικός πλους Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
16 minutes ago, proud_ionian said:

με ανακοινωση της στο fb η levante ενημερωνει οτι το αποψινο δρομολογιο του mare (λογικα των 21.00) απο κυλληνη για ζαντε, θα γινει απο fior και κεφαλονια μαζι στις 22.00

απο οτι λεει η ημερα, εχει προβλημα στον καταπελτη.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη στον καταπέλτη του Ε/Γ – Ο/Γ Mare Di Levante στην Κυλλήνη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 11117, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Κυλλήνης προς το λιμένα Ζακύνθου παρουσιάσθηκε πρόβλημα ασφάλισης στον αριστερό καταπέλτη της ράμπας του πάνω γκαράζ.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Κυλλήνης και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 628 επιβάτες του.

Οι επιβάτες και τα οχήματα πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από στελέχη Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπιστώθηκε η βλάβη. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

στην ημερα παντως λενε οτι ειχε προβλημα απο οταν εφυγε απο τη ζακυνθο

 

στο δρομολογιο των 19.00 απο ζακυνθο, το mare αντικατασταθηκε απο το κεφαλονια

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...