Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Azimut στη Ζάκυνθο στις 30/06/18 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΖΙΜΟΥΤ” Ν.Π. 12440, ότι πριν τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Ζακύνθου για Κεφαλονιά, διαπιστώθηκε πρόβλημα στο ρελέ της δεξιάς άγκυρας. 

Από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης  και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Η βλάβη καθυστέρησε για λίγο τον απόπλου του πλοίου, αλλά το δρομολόγιο του πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ Azimut στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ “ΑΖΙΜΟΥΤ” Ν.Π. 12440, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε στο λιμένα ν. Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα οκτώ (38) επιβάτες του.

Στη συνέχεια στο πλοίο επιβιβάστηκε Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΖΙΜΟΥΤ'', μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη /ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...