Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια ταχυπλόων


Recommended Posts

Περίμενα λίγες ημέρες να περάσει το Πάσχα και να δω αν αυτά τα τραγικά δρομολόγια θα παραμείνουν στο σύστημα όπως και έχει γίνει.

Αυτή την στιγμή μιλάμε για ακτοπλοϊκό μεσαίωνα για την Φολέγανδρο, δεν είναι δυνατόν ένα νησί όπως η Φολέγανδρος που έχει τεράστιά αύξηση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια και που έχει διαφημιστεί τόσο πολύ να μην έχει απευθείας σύνδεση με ταχύπλοο με τον Πειραιά, ειδικά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο όπου το νησί δουλεύει στο μεγαλύτερο ποσοστό με Έλληνες που έρχονται από Αττική. 

Αυτή την στιγμή σε οποιαδήποτε σελίδα κρατήσεων εισιτηρίων αν βάλεις Πειραιά - Φολέγανδρο το μονό που εμφανίζεται είναι τα επίσης τραγικά δρομολόγια του Διονύσιος Σολωμός. εν έτη 2022 που η πλειοψηφία των εισιτηρίων κλείνεται online όταν ο επισκέπτης βλέπει ότι δεν υπάρχει δρομολόγιο για τον προορισμό που τον ενδιαφέρει άπλα δεν θα πάει δεν θα ψάξει την ανταπόκριση η οποία θα είναι και μεγάλη ταλαιπωρία η αλλαγή πλοίου στην Μήλο, για να μην πω για όταν πιάσουν τα μελτέμια και το μικρό τζετ δεν θα έχει ολοκληρώσει το πρωινό δρομολόγιο πόση ώρα θα περιμένουν οι επιβάτες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Στο μόνο σύστημα που εμφανίζεται είναι αυτό που χρησιμοποιούν τα κεντρικά πρακτορεία της SEAJETS το οποίο στο εμφανίζει όπως τα αεροπορικά (με μια στάση)

Από όποια πλευρά και να το δεις είναι τραγικό και σίγουρα δεν υπάρχει καμία αναβάθμιση φίλε @Champion Jet_2, εμείς περιμέναμε να μπει και δεύτερο ταχύπλοο οχηματαγωγό όπως είχε ζητήσει και στα τελευταία ΣΑΣ και αντ αυτού μας έβγαλε και αυτό που είχαμε. Αν τελικά δεν αλλάξουν αυτά τα δρομολόγια μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή για την Φολέγανδρο. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ενημέρωσα την δήμαρχο, τον σύλλογο ξενοδόχων και πολλούς επαγγελματίες του νησιού (καθώς φυσικά κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι) και αναμένετε έντονη αντίδραση προς την SEAJETS.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Συμφωνώ με το φίλο @speedrunner.Απλά θέλω να προσθέσω πως η τουριστική ανάπτυξη της Φολεγάνδρου τα τελευταία 15+ χρόνια οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα ταχύπλοα.Ειδικά κάποιες χρονιές τα δρομολόγια του καταπληκτικού τότε Flyingcat 3 απογείωσαν το νησί.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι αν υπήρχε ταχύπλοο-οχηματαγωγό πλοίο για Φολέγανδρο από Πειραιά θα ήταν πολύ καλό για το νησί, και συμφωνώ σε αυτό.Αν το δεις από μια άλλη οπτική πλευρά το Champion μπορεί να φέρει μέχρι Μήλο όλους τους επιβάτες του μικρού και αυτό από Μήλο να έχει 350 επιβάτες μόνο για Φολέγανδρο,εκεί που πέρυσι 200 άτομα από την αναχώρηση του Πειραιά πήγαιναν Σίφνο Μήλο Σαντορίνη Κουφονήσια κοκ και έτσι έμεναν 100 θέσεις περίπου μόνο για τη Φολέγανδρο.Επίσης όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις η Φολέγανδρος έχει αρκετή κίνηση από Σαντορίνη που την ενισχύει με ένα ακόμα δρομολόγιο.Εγώ πάντως θα προτιμούσα ένα 30λεπτο αναμονή στη Μήλο και να κροσάρω το Αιγαίο με ένα Champion παρά ένα 3ωρο με το μικρό να χτυπιέται σα το ψάρι...Για εμένα το λάθος είναι που δεν το εμφανίζει στα συστήματα έστω και σαν ανταπόκριση και με μια νορμαλ τιμή,κατι το οποίο εύκολα διορθώνεται...Εδώ μπορεί κάλλιστα να το εκμεταλλευτεί η Hellenic και να δρομολογήσει το flyingcat 3 ή 4 Δυτικές έστω και σε μεσημεριανό δρομολόγιο

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που βλέπω είναι ότι η Seajets είναι προετοιμασμένη να καλύψει το κενό δρομολογώντας στις Δυτικές Κυκλάδες ειδικά τους 2 μήνες του καλοκαιριού με τη μεγαλύτερη κίνηση τα 3 ποιο μεγάλα πλοία της δηλαδή τα: 

1) TeraJet , Champion Jet 1 & 2 

Link to comment
Share on other sites

Δε θα δρομολογηθούν και τα 3 δυτικές.Πιστεύω ότι τον περισσότερο καιρό θα υπάρχει διπλό δρομολόγιο του Champion 2 και αρχές Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου αν υπάρχει αρκετή κίνηση που δεν την καλύπτει το Champion 2,στο πρωινό δρομολόγιο μπορεί να δούμε το Tera με το Champion 1 απογευματινό και να ελευθερωθεί το Champion 2 να κάνει το δρομολόγιο για Πάρο Νάξο Ιό Σαντορίνη όπως έχει περαστεί στο σύστημα.Αμφιβάλλω αν θα έτοιμάσουν το Tera για δύο μόνο μήνες.Στη τελική θα υπάρχει το Paros Jet και ένα εκ των Naxos Jet/Caldera Vista που μπορεί να βάλουν εξτρά δρομολόγια για την High Season

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τον @speedrunner. Όταν ένα νησί πάει καλά και συζητάς να του αυξήσεις τα δρομολόγια, βάζεις ένα δεύτερο δρομολόγιο ή δρομολογείς το πρωί ένα μεγαλύτερο πλοίο, δεν  δεν του σπας το δρομολόγιο στα δύο! Αυτά τα πειράματα με connection στο μόνο δρομολόγιο που έχει η Φολέγανδρος και ενώ κάτι τετοιο δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε ακτοπλοϊκά και σε καμία γραμμή μπορούν να είναι καταστροφικά και για το νησί αλλά και για την εταιρεία. Συνήθως αναβάθμιση για μια γραμμή είναι το απευθείας δρομολόγιο ακόμα κι αν είναι με μικρό πλοίο, όχι να πρέπει να κάνεις έρευνα για να ανακαλύψεις το connection και να πληρώνεις και διπλή τιμή απλά για να μπεις σ' ένα μεγάλο Jet για 3,5 από τις 5 ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Αν δε πληρώνεις διπλή τιμή και πληρώνεις κανονικό ναύλο σαν να ήταν σε απευθείας σύνδεση δε θεωρώ άσχημη ιδέα τη σύνδεση μέσω Μήλου για Φολέγανδρο.

Η HSW-Άττικά θα πρέπει εγκαίρως να εντοπιδεί τέτοια προβλήματα και να δρα εγκαίρως.Έχει ικανό ακόμα στόλο ταχυπλοων με Hellenic Highspeed Highspeed 4 Fc3 και Fc4 Και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη Sea Jets..Επιτέλους πρέπει να αντιδράσει.Κίνηση θα χει πολύ φέτος..

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα υπάρχει διπλή τιμή, το εισιτήριο απο Μήλο για Φολεγανδρο θα βγαίνει μηδενικό, αλλά και πάλι τουλάχιστον ένας στους δυο που θα ήθελαν να έρθουν Φολεγανδρο θα ακυρώσουν το ταξίδι τους και θα πάνε άλλου που έχει απευθείας δρομολόγιο!!! 

Link to comment
Share on other sites

Στο booking της seajets για αρχή και ελπίζω και σε διάφορα site αργότερα,εμφανίζεται πλεον το δρομολόγιο για Φολέγανδρο ως connection του Tera Jet με τιμή 77.70,δηλαδή όσο ακριβώς έχει τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ! κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο δρομολογιο του Paros από Ραφήνα δεν μπορείς να κανεις κράτηση για IX παρά μόνο  για επιβατικό εισιτήριο γνωρίζει κάποιος γιατί ;

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Champion Jet_2 said:

Στο booking της seajets για αρχή και ελπίζω και σε διάφορα site αργότερα,εμφανίζεται πλεον το δρομολόγιο για Φολέγανδρο ως connection του Tera Jet με τιμή 77.70,δηλαδή όσο ακριβώς έχει τώρα.

Δεν νομίζω ότι θα εμφανιστεί στα υπόλοιπα online booking, καθώς τα περισσότερα χρησιμοποιούν το σύστημα της liknos που δεν είναι σχεδιασμένο για να δείχνει δρομολόγια με ανταπόκριση σε αντίθεση με την seajets χρησιμοποιεί το σύστημα της certus που παρέχει αυτή την δυνατότητα.  

Link to comment
Share on other sites

Αυτα τα δρομολογια με ανταποκριση ειναι και ενα πειραμα ,το οποιο αν πετυχει, ειναι πολυ πιθανον να επεκταθει και σε αλλες γραμμες. Ειμαι αρκετα περιεργος αν θα πετυχει βεβαια γιατι το πλοιο δεν ειναι αεροπλανο και δεν εχουμε μαθει να πηγαινουμε στα νησια με ανταποκρισεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Σαν ιδέα πάντως υπάρχει από τα μέσα των 90s. Οι τότε ισχυροί άνδρες της ακτοπλοΐας το είχαν... ψωμοτύρι.

Βέβαια άλλες οι υποδομές της επιβατηγού αεροπορίας και άλλες των νησιωτικών λιμανιών, όπου ο πεζός επιβάτης θα πρέπει να κουβαλάει... χεράτα τις αποσκευές, από το ένα τενεκεδακι στο άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να πάει το Champion Jet 2 από Σαντορίνη για Ίο Φολέγανδρο Μήλο Σίφνο Σέριφο Πειραιά και επιστροφή 15:30 όπως έκανε παλαιότερα η Seajets και το Tera να έφευγε πρωί από Πειραιά και να γυρνούσε στις 6 το βράδυ από Μήλο για να γεμίζει με τις επιστροφές.Έτσι θα έχει πάλι δύο καθημερινές αναχωρήσεις και πιστεύω με μεγαλύτερο κέρδος μιας και o περισσότερος κόσμος προτιμά να φύγει πρωί από Πειραιά και να γυρίσει βράδυ οπότε και θα αξιοποιούσαν καλύτερα το πρωτόκολλο του Τερα,ενώ το μικρό δε θα χρειαζόταν να κάνει το πρωινό Μήλο Σαντορίνη Φολέγανδρο Μήλο...Αν μας ακούνε στη seajets πιστεύω θα είναι μια λύση που όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι...Και η Φολέγανδρος...

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Και αν δεν θέλει να βγάλει το Champion από Παροναξία μπορεί κάλλιστα να βάλει κάποιο έκ των Caldera Vista /Paros Jet 

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Για Δυτικές το πιο επιτυχημένο 

 

Champion Jet 2: Ιο - Θηρα -Φολεγανδρο - Μηλο -Σιφνο - Σεριφο -Πειραιά κ επιστροφή 

Tera Jet πρωϊνο Σεριφο -Σιφνο - Μηλο 

Super Jet :τα κλασικά επιτυχημένα πρωϊνα (Πειραιά κ Μηλο )

Seajet 2 : Τα κλασσικά πρωϊνα αντίστροφα (Πειραιά κ Μηλο )

Και μένει να δούμε επίσης σε ποια γραμμή θα χρησιμοποιηθεί το Supercat

 

Edited by Angela
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Samianshiplover said:

Συμφωνω απολυτα απλα θα ηθελα να προσθεσω οτι θα μπορουσε μια φορα την εβδομαδα να σταματαει στην Σαμο ως τελικο προορισμο αντι για την Καλυμνο 

 

Σωστα! σίγουρα θα δουλέψει καλύτερα από την Καλυμνο.

 

2 hours ago, Annivas said:

Αμα βάλει και την Τήνο οι επιβάτες για Ικαρια, Πάτμο και  Λερο  δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν μετα και να πληρώσουν τιμη ταχύπλοου αφού οι ώρες ταξιδιού θα ειναι εφάμιλλες με αυτές του συμβατικού σε συνθήκες πολυ λιγότερης άνεσης . 
Ήδη οι ώρες ταξιδιού μεταξύ των δυο τύπων πλοιων δεν έχουν μεγάλη διαφορά 

Θα μπορούσε έστω κάποιες φορες την εβδομάδα να πηγαίνει Μύκονο και κάποιες Τήνο ειδικά που φέτος η Τηνος από Πειραιά δεν θα  έχει τα Σάββατα και τις Κυριακές  το Santorini Palace

 

υγ η Μύκονος έχει και το Thunder αλλά και το Santorini όπου τα Σαββατα θα πηγαίνει απευθείας 

 

Ξέχασα να αναφέρω ότι το Santorini Palace τις Κυριακές αναχωρεί από Μύκονο 14:30 για Πειραιά όποτε το Hellenic θα μπορούσε να πιάνει Τήνο Κυριακή και Παρασκευή (στο πήγαινε )

 

Ξέχασα να αναφέρω ότι το Santorini Palace τις Κυριακές αναχωρεί από Μύκονο 14:30 για Πειραιά όποτε το Hellenic θα μπορούσε να πιάνει Τήνο Κυριακή και Παρασκευή (στο πήγαινε )γιατί δεν συμφέρει να πηγαίνει το ένα πίσω από το άλλο από κίνηση τουλάχιστον 

Link to comment
Share on other sites

Κραυγή αγωνίας για την ακτοπλοϊκή εγκατάλειψη της Φολεγάνδρου.

Quote

Φολέγανδρος... Ενα από τα ωραιότερα μικρά νησιά των Κυκλάδων... Μία γαλάζια κουκίδα στο χάρτη της Ελλάδας, η οποία χρόνο με το χρόνο κερδίζει μέρος από την τουριστική πίτα, προσπαθώντας όμως να κρατήσει τις ισορροπίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.. 

Την αποκαλούν και "Μικρή Σαντορίνη¨"... Άλλωστε, είναι ένα τσιγάρο δρόμος η απόσταση ανάμεσα στα δύο νησιά. Σε απευθείας προσέγγιση που όμως δεν υπάρχει...

Φολέγανδρος, ένα νησί που σου χαρίζει ηρεμία, όμορφα τοπία, καταπληκτικές ακρογιαλιές και κάθε είδους διασκέδαση. 

Κι όμως η μετάβαση σ' αυτή μοιάζει με Οδύσσεια. Στα ενδοκυκλαδικά με την επικείμενη αποδρομολόγηση του Super Jet για ετήσια ακινησία (σ.σ. θα καλυφθεί όπως όλα δείχνουν από το Caldera Vista) την φέρνει σε μειονεκτική θέση εντός του Νομού ενώ για την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει μία ανοιχτή επιστολή από κάτοικο της Φολεγάνδρου, που αναφέρει ότι Ιούλιο - Αύγουστο, στην κορύφωση δηλαδή της τουριστικής περιόδου, τα ταχύπλοα θα περνούν από .. δίπλα. 

Κάτι που σημαίνει; Παραμονή στη Μήλο και μετάβαση στο νησί της Φολεγάνδου με άλλο πλοίο. Μα είναι δυνατόν; Προφανώς και είναι... 

Ας δούμε την σχετική αναφορά από τον κο Χρήστο Λύδη μέσα από τη προσωπική του σελίδα στα social media 

"Ένα  τεράστιο  πρόβλημα που υπάρχει  φέτος με της ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού μας , έρχεται  να προστεθεί  στα οποία "Μικρά" προβλήματα υπήρχαν  μέχρι τώρα.!
• Η ακτοπλοϊκή  εταιρεία Sea Jet , συμφερόντων Μάριου Ηλιόπουλου, σταματάει τα απευθείας δρομολόγια από τον Πειραιά, τους  μήνες Ιουλίου Αυγούστου, ο επιβάτης για να έρθει  στο νησί μας  , θα πρέπει  να πάει στην μήλο, με μεγάλο ταχύπλοο πλοίο της ίδιας εταιρείας  και εν συνεχεία να μπει στα μικρότερα Super Jet η Sea Jet 2 , δηλαδή ο επιβάτης θα πρέπει να περιμένει 1-2 ώρες στην Μήλο , αφού έχει πληρώσει ακτοπλοϊκό εισιτήριο 80 ευρώ και εν συνεχεία να έρθει στην Φολέγανδρο με άλλο πλοίο! Το ίδιο θα γίνεται και στο απογευματινό δρομολόγιο για τον Πειραιά, από εδώ στην Μήλο, και από την Μήλο με άλλο πλοίο για τον Πειραιά με την όλη αναμονή, αστάθμητους παράγοντες, καιρικές συνθήκες βλάβες κτλ! 

• Ένα ταξίδι όνειρο για τον επιβάτη με λίγα λόγια

• Η θέση της εταιρείας σε όλο αυτό είναι, ότι το κάνει για να μην ταλαιπωρειτε ο επιβάτης με τα μικρά ταχύπλοα, και έτσι τον πάμε στην Μήλο με ένα μεγαλύτερο! Κάποιες άλλες φωνές μέσα στη εταιρεία, διαδίδουν ότι η προσέγγιση στην Φολέγανδρο εντάσσονται στην κοινωνική πολιτική της εταιρείας, και αν δεν μας αρέσει να ψάξουμε να βρούμε άλλη εταιρία !

• Κοινωνική πολιτική λοιπόν σε ένα νησί που βοήθησε στο να χτιστεί αυτή η εταιρεία, εδώ και 20 πλέον χρόνια!

• Κοινωνική πολιτική με 80 Ευρώ εισιτήριο, βλάβες καθυστέρησης και τόσα άλλα, όσα έχουμε βιώσει τα 20 αυτά χρόνια!

• Σε ένα νησί με 40 χιλιάδες αφίξεις και 200 με 300 άτομα σε κάθε δρομολόγιο του ταχύπλοοου!

• Αυτό είναι το ευχαριστώ τους !

• Δεν θέλουμε  λοιπόν " Τέτοιες χάρες"  από καμία Sea Jet  , κηρύσσεται  ανεπιθύμητη η εταιρεία τους και τα ταχύπλοα τους ! 

• Σε αυτό το πρόβλημα πρέπει να συνταχτούμε Όλοι μαζί, και να μην αφήσουμε κανένα να βάλει ταφόπλακα στην καλύτερη τουριστική σεζόν για το νησί! 

• Εδω και τώρα να βρούμε μια λύση, να σπάσει  ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός !"

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον το 70% των επισκεπτών του νησιου τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούνταν με τα μικρά τζετακια. Η εταιρεία πρέπει να ξαναδεί το θέμα της Φολεγάνδρου. Μετεπιβιβαση στη μήλο με καθυστερήσεις, βλάβες κλπ θα φέρει μπάχαλο. 

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πιστεύω ότι τελευταία στιγμή θα τα αλλάξουν και θα γίνουν όπως τα προηγούμενα χρόνια με τόσο <κράξιμο > δε μπορεί !

7 hours ago, ships.greece said:

Θα μπορούσε έστω κάποιες φορες την εβδομάδα να πηγαίνει Μύκονο και κάποιες Τήνο ειδικά που φέτος η Τηνος από Πειραιά δεν θα  έχει τα Σάββατα και τις Κυριακές  το Santorini Palace

Θα μπορούσε αυτό πιστεύω θα ανέβαζε και την Τήνο !!

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση του ίδιου του Ηλιοπουλου στην δήμαρχο ήταν «αυτό ειναι αναβάθμιση για την Φολεγανδρο και εσείς φωνάζετε» δεν ξέρω τι ληγμένα παίρνουν στην seajets και τι παιχνίδι προσπαθούν να παίξουν αλλά σίγουρα τα παίζουν εις βάρος της Φολεγανδρου!!! 

Link to comment
Share on other sites

Σου λέει από την στιγμή που υπάρχει μονοπώλιο είτε θα έρθετε  μέσο Μήλου ή Κάντε 8-9 ώρες με τον Σολωμο 

Εντωμεταξυ για το Tera να το δεχτώ δεν μπαίνει φολεγανδρο αλλά το CHJ2 που φεύγει 8 το πρωί μπαίνει άνετα 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Για μένα η Seajets θα έπρεπε να κρατήσει το διπλό δρομολόγιο του ChampionJet 2 από Πειραιά για Σέριφο Σίφνο Μήλο δηλαδή δύο δρομολόγια ένα στις 8 και ένα στις 4 και να δρομολογήσει το Champion Jet 1 από Πειραιά 10:00 για Μήλο Φολέγανδρο Σαντορίνη και επιστροφή.Αυτή θα ήταν πραγματική αναβάθμιση και όλοι πιστεύω θα ήταν ικανοποιημένοι και ας αφήσουν την Παροναξία και το κυνηγητό με το Πατμος.Στο κάτω κάτω αν έχει τόσο πολύ κόσμο η γραμμή και δεν μπορούν να καλύψουν τη κίνηση τα champion ας έβαζαν στο πρωινό δρομολόγιο το Tera.Εδώ θυμίσω ότι η γραμμή το 2019 που ήταν η καλύτερη σεζόν από θέμα κίνησης είχε μόνο τα δύο διπλά δρομολόγια του Runner των 800 ατόμων και τα 3 μικρά των 400 ατόμων μας κάνει δηλαδή 2.800 επιβάτες.Αν πάρουμε δεδομένο ότι το κάθε champion έχει 1100 άτομα πρωτόκολλο τότε πάμε στις 3300 διαθέσιμες θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζουμε γιατί φέτος μειώθηκαν οι αφίξεις του Santorini Palace στην Σύρο  και στην Νάξο μόνο Δευτέρα και Τρίτη ενώ βγήκε εκτός προγράμματος η Τηνος ;

Παντως η hsw αν βάλει το Hellenic Highspeed  θα μπορούσε αντί για Μύκονο να πιάνει Τήνο, αφού Το Santorini θα πηγαίνει και θα επιστρέφει απευθείας τις περισσότερες μέρες την εβδομάδα Μύκονο  επίσης θα μπορούσε να κρατηθεί η σύνδεση Τηνου Ικαριας και το καλοκαιρι μιας και το Blue Star Mykonos το καλοκαίρι δεν θα περνάει καθόλου από Τήνο 

Edited by Angela
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...