Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ Αστερίων ΙΙ στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου από λιμένα Πάτρας για Ηγουμενίτσα – Βενετία Ιταλίας με πενήντα ένα (51) επιβάτες και  πενήντα πέντε (55) άτομα πλήρωμα, παρουσιάσθηκε αύξηση θερμοκρασίας στην αριστερή κύρια μηχανή και το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Χθες το Αστερίων ΙΙ πραγματοποίησε δοκιμαστικό ανοικτά της Πάτρας και επέστρεψε στο παλιό λιμάνι. Το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια του τη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Asterion II στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. δυτικά Πάτρας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πάτρας με προορισμό τους λιμένες Ηγουμενίτσας-Βενετίας, με πενήντα τρία (53) μέλη πληρώματος, εβδομήντα έξι (76) επιβάτες, είκοσι έξι (26) Ι.Χ.Ε οχήματα, τριάντα τέσσερα (34) Φ/Γ οχήματα και τριάντα δύο (32) τρέϊλερ.

Το ''ASTERION II'' κατέπλευσε αυτοδυνάμως στο λιμένα Πάτρας, ενώ οι επιβάτες παραμένουν εντός του πλοίου, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της Ναυτιλιακής Εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ASTERION II'' έως την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

δεμενο στο παλιο λιμανι. νομιζα λογω πασχα, αλλα ειναι βλαβη

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, ότι παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε νότια ν. Λευκάδας. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα της Βενετίας με ενδιάμεσο προορισμό το λιμένα Ηγουμενίτσας προς λιμένα Πάτρας με 48 άτομα πλήρωμα, 66 επιβάτες και 121 οχήματα.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πάτρας, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ASTERION II'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Asterion II στην Ηγουμενίτσα 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, κατά την διάρκεια του δρομολογίου του από Βενετία προς Πάτρα, με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με 186 επιβάτες και 172 οχήματα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβίβασε επιβάτες και οχήματα με ασφάλεια, πλην 31 ατόμων και 156 οχημάτων με τελικό προορισμό την Πάτρα, οι οποίοι με μέριμνα της εταιρείας παρέμειναν επί του πλοίου μέχρι την άρση της απαγόρευσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄ASTERION II'', ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης, τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Asterion II στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας   από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από Βενετία για Πάτρα με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες, παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Κέρκυρας.

Το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου απεκατέστησε την βλάβη και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αποβίβασε με ασφάλεια είκοσι οκτώ (28) επιβάτες, οκτώ (08) Ι.Χ.Ε και είκοσι επτά (27) Φ/Γ. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί το ''ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ'' απέπλευσε με σαράντα (40) επιβάτες, ογδόντα έξι (86) Ι.Χ. και ογδόντα επτά (87) Φ/Γ για λιμένα Πάτρας.

 

Link to comment
Share on other sites

Και οι προηγούμενες βλάβες ήταν στην αριστερή κύρια μηχανή!! Δεν σημαίνει ότι πονάει μια μηχανή εάν γίνουν δύο βλάβες σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν δεν είναι ίδιες βλάβες!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...