Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μυστήριο καλλλύπτει την απροσδόκητη εμφάνιση αγνώστου χημικού τάνκερ χρώματος ερυθρού στην περιοχή της Ελευσίνας, την περασμένη Κυριακή το πρωί. Έντρομοι οι καραβολάτραι πετάχτηκαν από τα καθίσματα του τζήπ μέσα στο οποίο κατενάλωναν μετά βουλιμίας ποσότητες ζαμπονοτυρόπιτας, τουλουμπών και γλυκού νεραντζάκι, για να απαθανατίσουν την σκηνή. Κατόπιν αγωνιώδους καταδιώξεως, τα ρυμουλκά Χρήστος VI και Χρήστος XL εντοπίσθηκαν να ασφαλίζουν το εν λόγω τάνκερ στην περιοχή της Βλύχας, κάνοντάς το κομμάτι μιας ντάνας που περιλαμβάνει ορισμένα μικρά φορτηγά και τανκεράκια.

 

Περίοικοι ανέφεραν στο Shipfriends ότι η είδηση έπεσε σαν βόμβα στη γειτονιά της Βλύχας μια και ουδέποτε είχαν ξαναδεί αυτό το κόκκινο κατασκεύασμα στα μέρη τους. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε, μια και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Shipfriends το πλοίο από το 2014 βρισκόταν στην Tuzla της Τουρκίας, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, όπως και για άγνωστο λόγο βρίσκεται το πλοίο στην Βλύχα. Ναυτιλιακοί παράγοντες που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μας πληροφορούν πως ίσως να πρόκειται για αλλαγή ιδιοκτησίας του πλοίου, σοβαρά ερωτήματα όμως εγείρονται για το ότι το πλοίο είναι 45 ετών και ο πιθανός προορισμός του σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι μόνο η διάλυση στο παρακείμενο ναυπηγείο του Σάββα. Το δε σβήσιμο του ονόματός του, ίσως να σημαίνει και αλλαγή ονόματος.

 

Τέλος να πούμε πως ένα ακόμη αξιοσημείωτο είναι πως το πλοίο σε 45 έτη δε φαίνεται να έχει ποτέ αλλάξει όνομα, ονομαζόμενο με το κομψό, γαλλικό, Pic Saint Loup. Παρά τη γαλλική του πλοιοκτησία όμως, το πλοίο είναι χτισμένο στο Menzer Werft Geesthacht(500) της Γερμανίας πίσω στο 1974 ενώ και η μηχανή του είναι επίσης Γερμανική(MaK Maschinenbau GmbH). Αυτά πρός το παρόν από την Βλύχα, θα διακόψουμε το πρόγραμμά μας για οτιδήποτε νεότερο.

 

Τέρενς... :D

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρο ότι το πλοίο είναι γαλλικών συμφερόντων; 

Με μια πρόχειρη αναζήτηση βλέπω ότι από το 2002 και μετά αλλάζει χέρια αλλά παραμένει σε εταιρίες τουρκικών συμφερόντων με την τελευταία να είναι η MTB με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Pic Saint Loup (ΙΜΟ 7361398)
  • 8 months later...

Το Pic Saint Loup συνεχίζει και βρίσκεται στη Βλυχα της Ελευσίνας με σβησμένα το όνομα του. Το πλοίο έχει μήκος 89.54 μέτρα και πλάτος 13.55 μέτρα και ανήκει στη DESAS DENIZ SERVISLERI TICARET με έδρα τη Τουρκία. Το πλοίο φοράει μια κύρια μηχανή MAK 9 M 453 AK-9 (3002 BHP).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 years later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...