Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 2/10/2018 at 7:10 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Τα τέσσερα (2+2 option) πλοία της Stena RoRo της σειράς Stena E-Flexer Class, που θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της AVIC Weihai θα είναι σε σχεδιασμό της Deltamarin. Τη προηγούμενη εβδομάδα έγινε η τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας του πρώτου πλοίου στο ναυπηγείο AVIC Weihai.

On 6/16/2018 at 9:01 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η Stena Line ανακοίνωσε ότι τρία νέα πλοία της σειράς E-Flexer, που ναυπηγούνται στο ναυπηγείο AVIC στη Κίνα, θα δρομολογηθούν στη Θάλασσα της Ιρλανδίας. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο πλοίο θα πάει στη γραμμή Holyhead-Dublin στις αρχές του 2020, που θα αντικαταστήσει το Stena Superfast X. Το νέο σκάφος θα έχει χωρητικότητα 1.000 επιβατών (συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος), 120 αυτοκίνητα και 3.100 μέτρα και θα κάνει 4 ταξίδια ημερησίως μεταξύ Holyhead-Dublin. Ο χρόνος διέλευσης είναι περίπου 3,5 ώρες.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του πρώτου Stena E-Flexer Class πλοίου στο ναυπηγείο AVIC Weihai, που θα πάρει το όνομα Stena Estrid

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Το Stena Estrid ξεκίνησε τη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το ταξίδι του από τη Κίνα προς την Ευρώπη. Η διάρκεια του ταξιδιού του θα είναι περίπου έξι εβδομάδες μέσω το κανάλι του Σουεζ και πρώτο σταθμό για ανεφοδιασμο τη Σιγκαπούρη. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Stena Estrid κατά τη παραμονή του στο Algeciras άλλαξε σημαία, έτσι πλέον έχει υψώσει τη Κυπριακή σημαία, αντί για την Αγγλική. Μια τρισδιάστατη παρουσίαση από το εσωτερικό του Stena Estrid

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο ξεκινά τη Δευτέρα 13/1 πάνω στα ωράρια του Stena Superfast X για 3 εβδομάδες, ενώ μετά θα μπει για ένα διάστημα στις ώρες του Stena Adventurer που θα απουσιάσει για annual survey και γερές παρεμβάσεις. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 12/22/2019 at 12:02 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Stena Estrid κατά τη παραμονή του στο Algeciras άλλαξε σημαία, έτσι πλέον έχει υψώσει τη Κυπριακή σημαία, αντί για την Αγγλική. 

 

Το παραπάνω γεγονός σήκωσε αρκετή σκόνη στα νησιά, και υπάρχει διελκυνστίδα δηλώσεων και τοποθετήσεων επί του θέματος. Δε χρειάζεται κανείς να είναι πεφωτισμένος βουδιστής μοναχός που αποκολλείται από το έδαφος ενώ προσεύχεται:D για να μαντέψει ότι αφ' ενός μεν τα συνδικάτα των ναυτικών εκφράζουν επιφυλάξεις και θεωρούν πως τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των μελών τους πλήττονται από αυτήν την αλλαγή, ενώ η Stena Line λέει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η καριέρα του πρώτου E-Flexer στα χρώματα της Stena δεν έχει ξεκινήσει και με τους καλύτερους οιωνούς. Ξεκίνησε δρομολόγια εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες κακοκαιρίες που έχουν πλήξει τα νησιά, μετά ήρθε η πανδημία και τώρα βγαίνει εκτός δράσης για 6 εβδομάδες λόγω μηχανικών προβλημάτων. Έχει πλάκα μάλιστα πως το θέτει το άρθρο που παραθέτω, λέγοντας πως τα προβλήματα προέρχονται από τις Γερμανικές μηχανές του. Δεν ξέρω αν είναι ποιητική αδεία ή καρφάρα:D. Το πλοίο κατευθύνεται τώρα πρός το Cairnryan της Σκωτίας όπου και φαίνεται πως θα περάσει το διάστημα που θα κάνει επισκευές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 years later...

Αφού ολοκλήρωσε τις σκάντζες των Stena Embla και Stena Edda στη γραμμή Liverpool-Belfast, μετακινήθηκε βορειότερα ώστε να σκαντζάρει τα άλλα δύο καμάρια του Belfast. Για αρχή αντικαθιστά το Stena Superfast VII στη γραμμή Belfast-Cairnryan. Το ίδιο το Stena Estrid συνεχίζει να αντικαθίσταται από το Stena Nordica στη γραμμή Dublin-Holyhead.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά αντικατέστησε μόνο το πάλαι ποτέ Superfast VII και έχει ήδη αναχωρήσει από το Belfast για το Holyhead οπότε μετά από αρκετό καιρό θα επιστρέψει στη γραμμή του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...