Jump to content
Shipfriends

My Rose (IMO 8207381)


Recommended Posts

  • 9 months later...

Το πλοίο συνεχίζει τα δρομολόγιά του ανάμεσα στην Ιταλία και τη Λιβύη και σήμερα βρίσκεται στο Salerno, πλήν όμως φαίνεται πως σύντομα θα αντικατασταθεί σε αυτήν τη γραμμή από το ομόσταυλο Ivan ή κάποιο άλλο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Glenhallen Shipping προτίθεται από την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει με το My Rose μια γραμμή που θα συνδέει τη Μασσαλία με το Nouadhibou της Μαυριτανίας και το Dakar της Σενεγάλης.

Link to comment
Share on other sites

Λίγα λόγια για την Mercandia Rederierne. Ιδρύθηκε απο τον Per Henriksen κάπου στα μέσα των sixties. Από τα τέλη των seventies άρχισε να κατασκευάζει σειρές Ro/Ro στα ναυπηγεία Frederikshavn (Danyard). Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος τα ναυπηγεία πέρασαν στον έλεγχό της. Η πρώτη σειρά ήταν περί τα 105 μ (περ. 750lm) και κάθε επόμενη περίπου +700 lm. Η δεύτερη στην οποία ανήκει το My Rose είναι 131μ. ενώ η τρίτη (Lyktos) 160μ. Στην τέταρτη το κομοδέσιο μεταφέρθηκε πρύμα (LOA περ 163μ περ 2700 lm). Αν δεν κάνω λάθος o Henriksen εκμεταλλεύτηκε την κρίση των ευρωπαικών ναυπηγείων και την πολύ υψηλή φορολογία της Δανίας (οι επενδύσεις σε πλοία απηλλάσσοντο της φορολογίας) για να αντλεί κεφάλαια. Τα πλοία ήταν τυποποιημένα (προκατασκευή), πολύ οικονομικά (1 κύρια μηχανή) με σχετικά χαμηλή ταχύτητα (15-16 κόμβους). H Danyard όμως τελικά κατέρρευσε και η Mercandia στράφηκε στα Superflex (αμφίδρομα Ionas, Dorieus κ.α.) τα οποία κατασκευάστηκαν στο Η.Β. για να αντιμετωπίσει τελικά και η ίδια την κατάρρευση. Σε περίπου 10 χρόνια μέχρι το 1988 κατασκευάστηκαν περίπου 25 Roro και στα επόμενα 2-3 χρόνια περίπου 14 αμφίδρομα.

Link to comment
Share on other sites

Η μονοβάπορη εταιρεία λέγεται Rosewhite με έδρα τις Νήσους Μάρσαλ, και ο τελικός πλοιοκτήτης είναι η Alesta Roro Gemi Acenteligi ve Isletmeciligi Nakliye Ticaret, της Τουρκίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...