Jump to content
Shipfriends

Καζαμίας 2019.


Recommended Posts

Είπα να κάνω φέτος μία προσπάθεια.

Ιανουάριος.

Ο καινούριος χρόνος μπαίνει υποτονικά.Το Αστερίων ii ξεκινά να μετασκευάζεται.Οι φήμες ότι θα μπει Χανιά οργιάζουν και κάποιοι σε ένα φόρουμ  γράφουν πως θα είναι το αντίπαλο δέος του Μύκονος.Στο κίτρινο πλέον Ιόνιο επιστρέφει το ανανεωμένο Κεφαλονιά χωρίς αλλαγές στο όνομα του.Κάποιοι το υποδέχονται στην Ιθάκη με καπνογόνα.

Φεβρουάριος.

Η ΑΝΕΝ παίρνει πίσω το Αλεξάνδρα το ονομάζει Μυρτιδιώτισσα και σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ το δρομολογεί Κασοκαρπαθία.Ο Πρέβελης βγαίνει σε ακινησία.Οι νησιώτες ξεσηκώνονται  αναπολώντας το Νταλιάνα.Το Βιτσέντζος Κορνάρος πωλείται στην Ινδία για σκραπ και φεύγει αυτοδύναμο με τις 2 ακριανές μηχανές. Περνάει ανάμεσα Κάσο Κάρπαθο και κάποιοι πάνε με καίκια να τον αποχαιρετήσουν για πάντα.

Μάρτιος.

Ο Grimaldi αγοράζει τη συμμετοχή του Fortress στην  Attica.Αυτομάτως λύνεται και η κοινοπραξία ΑΝΕΚ SUPERFAST.Ο Βαρδινογιάννης δηλώνει πως ο πόλεμος θα γενικευτεί και σε όλο το Αιγαίο.Το Πρέβελης βγαίνει από την ακινησία εσπευσμένα και δρομολογείται Παροναξία με ίδια δρομολόγια όπως του 2008.Λύνεται η ναύλωση του Κρήτη I και δρομολογείται Κασοκαρπαθία.Στο πρώτο του πανηγυρικό δρομολόγιο γεμίζει από νταλίκες της Σαντορίνης γύρω στα 100 τμχ και κάνει αριστερή στη Κάσο. Η ΑΝΕΚ κερδίζει την άγονη του Λαυρίου και το Μυρτιδιώτισα βρίσκει ρόλο στο ΒΑ Αιγαίο.Βάφεται λευκό και αλλάζει τσιμινιέρα. Όταν το βλέπουν στη Λήμνο κάτι τους θυμίζει. Ένας ντόπιος shipfriend όταν τους λέει πως είναι το Aqua Maria τότε κατά την άφιξη του την Κυριακή των απόκριων,βουτάει όλο το καρναβάλι στη θάλασσα στη νέα προβλήτα για να μη δέσει.Το Μυρτιδιώτισα με μία φοβερή μανούβρα παραπλανεί τους Λημνιούς και δένει στην παλιά προβλήτα όπως είχε κάνει το 2012.

Απρίλιος.

Όλα τα πλοία της Άττικα υψώνουν ιταλική σημαία αλλά μένουν στις γραμμές τους.Τα ναύλα αυξάνονται προς όλους τους προορισμούς.Έχοντας υπόψιν τους περιορισμους της επιτροπής ανταγωνισμού,ο ηλιο και οι Στεφάνου αναζητούν συμβατικά.Το Aqua Blue ονομάζεται Aqua Lesvou και δρομολογείται Χίο Μυτιλήνη. Το Aqua Solution μπαίνει Σύρο Τήνο Μυκονο αμετασκεύαστο αλλά έχοντας για κοινόχρηστους χώρους όλες τις καμπίνες του.To Ionian Sky ρυμουλκείται στου Σπανόπουλου δίπλα από το Ταξιάρχης δήθεν για να επισκευαστεί και οι φήμες για την Πορτογαλία οργιάζουν.Το Αστερίων ii δρομολογείται επιτέλους στα Χανιά.Το αποκαλούν  2ο Ελυρο λόγω της πολυτέλειας των νέων του χώρων.

Μάιος.

Τα ταχύπλοα ζεσταίνουν μηχανές.Το Golden Fast με ζωγραφισμένο στη μπάντα έναν αετό με μακρύ ράμφος και ένα καρο σημαιάκι μπαίνει πάνω στα δρομολόγια του Tera,τα  Supercat και Superspeed δρομολογούνται από Πειραιά και προκαλούν μεγάλη ζημιά.Επιστρατεύεται το World Champion Jet  να τα αντιμετωπίσει με κυκλικά δρομολόγια του τύπου Πειραιάς Σιφνος Φολέγανδρος Σαντορίνη Νάξος Μύκονος Τήνο Ραφήνα και πάλι πίσω.Το εισητήριο για Τήνο διαμορφώνεται στα 15 ευρώ και για Μύκονο στα 18.Οι ταχύτητες του 42+ κόμβους εντυπωσιάζοντας τους πάντες. .Ναυλώνεται από την ΑΝΕΣ η παντόφλα Μελίνα και δρομολογείται με 10 κόμβους από Αγιο Κωνσταντίνο για Σκιαθο Σκόπελο Αλόνησο.Η διαφορά δεν φαίνεται έχοντας συνηθίσει στους 12 κόμβους του Σύμη.Το τελευταίο δρομολογείται από Μαντούδι ενώ ο Πρωτέας από Βόλο.Η HSW μέσω του Grimaldi δηλώνει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό και αποχωρωρεί από τις Σποράδες οριστικά.Το Σκιάθος μεταφέρεται σε γραμμή Ιταλίας.

Ιούνιος.

Οι Στεφάνου με μία κίνηση ματ αγοράζουν το Superspeed 1 επηρεαζόμενοι από το Shipfriends.Ούτε το όνομα του αλλάζουν.Χρωματίζεται στις μπάντες του ένας  τεράστιος γυπαετός με μία καρό σημαία. Στη τσιμινιέρα μπαίνουν φτερά στα πρότυπα των Superfast.Το δρομολογουν Πειραιά Πάρο Νάξο Σαντορίνη Ηράκλειο αντικαθιστώντας τα 2 Superferry το καλοκαίρι  και το Χειμώνα Πειραιά Ηράκλειο σε ημερήσια δρομολόγια.Σύσσωμο το Shipfriends βρίσκεται στο Πειραιά την ημέρα της άφιξης ενώ το Supercat βγαίνει να το υποδεχτεί έξω από τον Πειραιά.

Ιούλιος.

 

Το Supercat προσκρούει στη Σαντορίνη και βγαίνει εκτός δρομολογίων για όλη τη σαιζόν.Το Aqua Lesvou γεμίζει απάκρη σε άκρη στρωματσάδες θυμίζοντας εποχές Θεόφιλος.Ο Βενιζέλος μετά την επισκευή του αναχωρεί για Βαλτική.Τον εντοπίζει η Stena και τον παζαρεύει.Η ΑΝΕΚ δίνει τον Βενιζέλο και παίρνει το Stena Superfast VIII το οποίο μπαίνει εσπευσμένα στα Χανιά για να προλάβει τη σαιζόν με το όνομα Ειρηναίος.Μπαίνει πάνω στα δρομολόγια του Μύκονος με 28 κόμβους και του προκαλεί τρομερή ζημιά.Μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση εθεάθησαν στο’’ Ειρηναίος΄΄ στο ντεκ 10 και μέσα στο Jacuzzi  μερικοί shipfriends να ανοίγουν σαμπάνιες και να φωνάζουν.Ζήτω η ΑΝΕΚ!

Αύγουστος.

Ο Grimaldi δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις σε συνέντευξη του στον Εφοπλιστη.Μην παίζεται με τη φωτιά,εγώ είμαι ο ισχυρότερος εφοπλιστής του κόσμου,να με φοβάστε.Ο Ηλιόπουλος αγοράζει το Μυτιλήνη και το ανασταίνει διπλώνοντας το Aqua Lesvou στη γραμμή Χίου Μυτιλήνης.

Σεπτέμβριος.

Αποδρομολογούνται τα Golden fast Tera και World Champion.Είναι πολλά τα πετρέλαια.Έχουν ματώσει όλοι.Οι Αφοι Στεφάνου σκέφτονται να αποχωρήσουν οριστικά από την ακτοπλοία.Μόνος ενδιαφερόμενος για να αγοράσει τη Golden έμφανίζεται ο Grimaldi.

Οκτώμβριος.

Οι Αφοί Στεφάνου το ξανασκέφτονται και δηλώνουν πως δεν πουλάνε τίποτα. Μετά από μερικές μέρες αγοράζουν και το Superspeed 2 διπλώνοντας το 1.Κάποιοι shipfriends από τη χαρά τους πέφτουν και προσκυνούν τους Στεφάνου.

Νοέμβριος.

Το Ionian Sky πωλείται για διάλυση και κάποιοι μιλούν πάλι για φιδιές.Τα 2 μικρά Blue Star μεταφέρονται σε γραμμές της Ιταλίας.Αποχωρούν με τη δικαιολογία πως δεν είναι βιώσιμα.Την άγονη των μικρών Κυκλάδων εκτελεί πλέον ο Πήσασος.

Δεκέμβριος.

Το Μυτιλήνη κερδίζει το τίτλο του καλύτερου φέρρυ.Κάποιοι το αποκαλούν το μαργαριτάρι του Αιγαίου.Η Golden αναδυκνύεται ως  η καλύτερη ακτοπλοική της χρονιάς.

Αυτά τα λίγα.Και του χρόνου!!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καζαμίας 2019 extras

Νοέμβριος.

Μετά απο συνεχόμενη γκρίνια των Χανιωτων για τα νεα δρομολόγια των Μινωικών και αφουγκραζόμενη το κοινό, η εταιρεία προχωρά στην αγορά του επισκευασμένου Olympus. Βάφεται κατευθείαν στην Σύρο στα χρώματα της εταιρείας ενώ τα σινιάλα τοποθετούνται προσωρινά με αυτοκόλλητα. Το πλοίο πέφτει απο την Βιολάντω και πάει στα Palumbo στην Μάλτα όπου βάζει scrubbers για να μπορεί να ταιριάζει στην φιλοσοφία της εταιρείας. Επιστρέφει στον Πειραιά 25 μέρες αργότερα και ανακοινώνονται απευθείας δρομολόγια Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς εν' όψει των Χριστουγέννων στον εξαιρετικό χρόνο των 10.40". Οι Ρεθυμνιώτες γκρινιάζουν καθώς πάλι θεωρούν ότι μείναν στην απ' έξω !

Link to comment
Share on other sites

Πριν μπω στην ομάδα ήθελα πολύ να κάνω κι εγώ μια προσπάθεια, έστω και μικρή.

Καζαμίας 2019 

Δεκέμβριος 

 

Το Olympic Champion επισκευάζεται και η ΑΝΕΚ κάνει το απρόσμενο δρομολογοντας το Πειραιάς-Ηράκλειο, στέλνοντας το Ελυρος στην Αδριατική και το Αστεριών 2 έρχεται στο Πέραμα για παρατεταμένη επισκευή. Το Blue Star 1 μένει οριστικά στην Αδριατική με Ροδιτες όμως να το κλαίνε. Το Olympic Champion κάνει ζημιά στα παλάτια. Το Νήσος Χίος δρομολογείται στις Δυτικές Κυκλάδες οριστικά και τη θέση του παίρνει το Νήσος Μύκονος και το Κρήτη 2 να ξαναμπαίνει και να παίρνει τη θέση του Νήσος Μύκονος. Επίσης με τη ζημιά που έκανε το Champion στο Ηράκλειο ο Grimaldi αντιδρά, αφού έχει ήδη ναυλωσει το Girolata Και το μετονομαζει ξανα σε Αρετουσα και το δρομολογεί για απευθείας δρομολόγια Πειραιας-Χανια με τα παλάτια να επιστρέφουν στα κανονικά τους δρομολόγια. Το Mykonos Palace Στην Αδριατική τα χει βρει σκούρα διότι δεν μπορεί να κοντράρει τα βαπόρια της κοινοπραξίας και έτσι γίνεται άλλη μια απρόσμενη αλλαγή με το Festos Palace να ανεβαίνει άρον άρον στη θέση του στην Αδριατική και το Mykonos Palace επιστρέφει Ηράκλειο. Τα πράγματα κάπως ισσοροπουνται.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...