Jump to content
Shipfriends

Fionia Sea (ΙΜΟ 9395343)


Recommended Posts

On 3/19/2017 at 11:51 PM, Nick the Greek said:

Άλλα πλοία:

Εν αρχή ήν το Fionia Seaways που εδώ το βλέπουμε δεμένο στο Vlaardingen. Μέχρι πρότινος στη γραμμή Rotterdam - Immingham, αυτόν τον καιρό απασχολείται σε ναύλωση από το ΝΑΤΟ στη βόρεια Νορβηγία. Υποθέτω πως όταν επιστρέψει θα αποδεσμευτεί το Pauline Russ.

On 10/11/2017 at 8:59 PM, Nick the Greek said:

Το χειμώνα που μας πέρασε, το Fionia Seaways έκανε πάλι ΝΑΤΟική ναύλωση με κάτι μυθικά ταξίδια μέσα στο Δεκέμβριο και Ιανουάριο στη Βόρεια Νορβηγία.

Το Fionia Seaways (ΙΜΟ Νο: 9395343) είναι ναυπηγημένο το 2009 στο ναυπηγείο Jiinling στη Κίνα με το όνομα Tor Fionia, έχει μήκος 187,10 μέτρα, πλάτος 26,50 μέτρα και φοράει δυο κύριες μηχανές B&W-MAN 8L48/60, που του δίνουν υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων. Το Fionia Seaways κατέβηκε στο Γιβραλτάρ και μάλλον ο τελικός προορισμός είναι η Τουρκία και η σύνδεση της Τουρκίας με την Ιταλία.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...

Η επόμενή του απασχόληση θα είναι στις γραμμές της Transfennica από την Φινλανδία πρός ολόκληρη την Βόρειο Ευρώπη και τη Ρωσία. Κι αυτό διότι το AIS του πια εκπέμπει από το Zeebrugge σαν Fionia Sea, οπότε μάλλον πουλήθηκε στη Φινλανδική εταιρεία, σαν τα Jinling αδέλφια του Corona Sea και Hafnia Sea. Εγώ από την πλευρά μου να το αποχαιρετίσω φωτογραφικά προσθέτωντας δύο φωτογραφίες από μια άφιξή του στο Rotterdam πρίν σχεδόν τρία χρόνια. Δυστυχώς δύο φορές το έχω πετύχει αυτό το πλοίο, και τις δύο ήταν άσχημες οι καιρικές συνθήκες, ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει και στην πρυμνιά όψη εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

Βρέθηκε όμως μουστερής για το πλοίο, είναι η Wallenius SOL η οποία και θα το χρησιμοποιήσει στη γραμμή Kemi(Φινλανδία) - Oulu(Φινλανδία) - Husum(Γερμανία) - Zeebrugge(Βέλγιο) - Antwerp(Βέλγιο) - Vaasa(Φινλανδία).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Και μετά τη Wallenius SOL, το πλοίο έχει πια περάσει σε ναύλωση στη Stena Line και έχει μετακομίσει στη γραμμή Rotterdam - Immingham. Σε μια τέτοια αναχώρησή του το βλέπουμε κι εμείς στο Rotterdam, ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Απριλίου. Όπως βλέπετε οι Σουηδοί πλοιοκτήτες του(Ellingsen Shipping) έχουν κρατήσει το όμορφο, παλιό, bleu marin της DFDS ενώ η Stena Line έχει προσθέσει το γνωστό logo της στο φουγάρο. Ε, νομίζω είναι πολύ συμπαθητικό το αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...