Jump to content
Shipfriends

Μυστηριώδες συμβάν με το Blue Star Paros || 06.12.2018


Recommended Posts

On 12/7/2018 at 2:16 AM, Blue Star Delos said:

Κάποιο θεματάκι αντιμετώπισε το πλοίο σήμερα από Σύρο προς Πειραιά και για μεγάλο διάστημα έπλεε με μειωμένη ταχύτητα με αποτέλεσμα να καταπλεύσει στον Πειραιά στις 21:06 σύμφωνα με το marinetraffic. 

 

 

Το Blue Star Paros θα ανέβει εκτάκτως σήμερα στη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

 

14 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Blue Star Paros θα ανέβει εκτάκτως σήμερα στη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ. 

Και λογικα θα πεσει την Κυριακή για να επανέλθει την δευτέρα; Έχει ακουστεί κατι;

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Πέρασαν 24 ώρες από τότε που εμείς τουλάχιστον μάθαμε κάτι σχετικά με το συμβάν στο Blue Star Paros. Και λέω συμβάν, γιατί διαβάζοντας τα παραπάνω δε νομίζω πως μιλάμε για κάποιο πρόβλημα ρουτίνας. Λιμενικό Σώμα και Blue Star Ferries? 'Ακρα του τάφου σιωπή. Να ήταν κάποια μηχανική βλάβη, έστω και σοβαρή? Δεν το νομίζω, ό,τι και να ήταν δε νομίζω πως με το καλημέρα θα έβγαζαν πρόγραμμα αντικαταστάσεων για 10 μέρες έξω. Το πλοίο τελικά έφτασε στον Πειραιά με 20 κόμβους ταχύτητα.

 

Οπότε κάτι φαίνεται να έχει γίνει εδώ που ούτε οι Αρχές αλλά ούτε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία θέλουν να μαθευτεί στο κοινό. Το πλοίο είναι πρός το παρόν στην άκρη του Νέου Μώλου, φαντάζομαι αύριο-μεθαύριο θα ανέβει δεξαμενή και είμαι περίεργος να δω τι θα ακολουθήσει.

 

Ξεκαθαρίζω πως δεν έχω κάποια πληροφόρηση, κάνω κάποιες εικασίες με βάση τα ως τώρα δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως με την ευκαιρία κάνουν παράλληλα και τις καθιερωμενες εργασιες δεξαμενισμου γιατι κοντευει διετια απο τελευταιο μπανιο για το βαπόρι και θα έδενε ετσι κι αλλιως σε λιγους μηνες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εκεί που έχω πρόβλημα είναι με τις Αρχές. Ό,τι έγινε, έγινε κατά τη διάρκεια κανονικού δρομολογίου από τη Σύρο πρός Πειραιά και με εκατοντάδες επιβάτες επάνω στο πλοίο. Το ΛΣ σπεύδει να μας ενημερώσει εγκαίρως όταν πιάσουν κανέναν φουκαρά με 2 καναβουριές που κάνουν καναβούρια(να έρχονται οι φίλοι του να γίνονται μαστούρια, που λέει κι ο Αποστόλης ο Νικολαίδης), για ένα τέτοιο θέμα όμως που μπορεί να άπτεται την ασφάλεια του κοινού, μούγγα στη στρούγκα. Και φυσικά όταν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, τότε δικαιολογείται ο καθένας να συζητά σενάρια και φήμες.

 

Link to comment
Share on other sites

Διαρροη συμβαινει και στη στεγανοποιηση αξονα...Το ΣουπερΦερρυ παλαιοτερα και πιο προσφατα το Μυκονος μετα απο επισκευη μαλιστα ταξιδευαν συμπληρωνοντας συνεχως "λαδακι" ταιζοντας τα ψαρακια απλοχερα ...Μη βιαζεστε..Επισης οι βλαβες συμβαινουν κατα τη λειτουργια του πλοιου και οπου τυχει( σε λιμανι,εν πλω, στο ρεμετζο κτλ.Αυτα....

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσοτεροι κάνουν εικασίες για το συμβάν αλλά βασιζόμενοι στην πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει, πιθανον λόγω καιρού, μπορουν να εξαχθουν πολλά, από το έπιασε δίχτια/τσαμαδουρες μέχρι και να χτύπησε πτερύγιο της προπέλας ή να έβγαλε θεμα ο άξονας κλπ

Το θεμα ειναι αυτο που λέει ο @Nick the Greek σχετικά με τις ανακοινώσεις, τις διερευνησεις ατυχημάτων (βλ. Πάτμος) και κατά πόσον οι αρχές έχουν εικόνα του τι συμβαίνει. Διοτι έτσι οπως γινανε τα πράγματα, δεν φτασαμε ποτε στο σημειο να "απαγορευθεί ο αποπλους μεχρι επιδιορθωσης της βλαβης και προσκομισης βεβαιωτικου διατηρησης κλασης από τον νηογνώμονα".

Παρά έφτασε κανονικά το πλοιο, ξεφορτωσε, αντικατασταθηκε απο άλλο πλοιο του ομιλου και στην ουσια τρωει ημέρες ακινησίας.

Και το οξύμωρο ειναι οτι εμεις ανοιξαμε τοπικ για Βλάβες Blue Star Paros (γιατι εμεις ξέρουμε :D) χωρις να έχει δηλωθει επισημα βλάβη :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Είναι τρομερά κατακριτέο, να μην υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για κάτι,  που όπως φαίνεται,  συνέβη.  Γιαυτό και  γύρω του υπήρξε  πλωτό φράγμα άλλωστε .. Δηλαδή δεν πρέπει να γνωρίζουμε τι συνέβη? Αρκετά με  αυτό το πρωτόκολλο του επτασφράγιστου μυστικού.  

Link to comment
Share on other sites

Ναι... ΗΠΑ και Attica και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο... Δε θέλω να σχολιάσω παραπάνω. Εγώ θα ήθελα να μάθω πως δικαιολόγησαν,μέσα στο πλοίο,(δηλ τι ανακοίνωσαν) για  την καθυστέρηση του , στον Πειραιά ??

Βεβαια , Διάβασα στο fb ότι βρήκαν τυχαία κενό για δεξαμενισμο . Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο???

 

 

Edited by BlueStarLeros
Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμη που το πλοιο εφτασε σχετικα στην ωρα του στον Πειραια δεν νομιζω οτι χρειαζεται να δικαιολογηθει κατι στους επιβατες.Εκεινη τη μερα ειχε αρκετο καιρο και οποιος ειδε την πορεια του πλοιου θα διαπιστωσε οτι πηγε κατω απο τη Συρο και οτι απο πανω οπως γινεται κανονικα.Αυτο και μονο φτανει ωστε να δικαιολογηθει η καθυστερηση

Ουσιαστικα δεν δηλωθηκε ποτε το οτιδηποτε (βλαβη,στουκα ή οτι αλλο) μιας και κανεις δεν θα μπορουσε να αποδειξει τιποτα και η εταιρια καλυφτηκε πισω απο αυτο.Δεν ξερω αν υποχρεωνει καποιος να βγαλει η οποιαδηποτε εταιρια ανακοινωση με το τι εγινε.Θα μπορουσε η Blue Star να εχει δηλωσει το συμβαν οτι εγινε μεσα στο λιμανι του Πειραια,το ιδιο θα ηταν

Πραγματικα θα ηθελα να ξερω το νομικο καθεστος ,στο ποτε μια εταιρια ειναι υποχρεωμενη να ανακοινωσει μια ζημια

Για μενα βεβαια ειναι λαθος πολιτικη αυτο το πραγμα.Εγινε κατι και αντι να πουν τι ηταν ,ειδικα απο τη στιγμη που δεν ανοιξε ρουθουνι, προτιμουν να μην πουν τιποτα και να αφηνουν να αιωρουνται τα παντα.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, polmyt said:

Ουσιαστικα δεν δηλωθηκε ποτε το οτιδηποτε (βλαβη,στουκα ή οτι αλλο) μιας και κανεις δεν θα μπορουσε να αποδειξει τιποτα 

Ε δε νομιζω οτι δεν μπορουσε..Αν εγινε αυτο που λενε οτι εγινε με μια απλη αυτοψια ολα μπορουσαν να αποδειχθουν.

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, MILTIADIS said:

Αν εγινε αυτο που λενε οτι εγινε με μια απλη αυτοψια ολα μπορουσαν να αποδειχθουν.

Δεν διαφωνω σε αυτο που λες,αλλα δεν νομιζω οτι ασχολειται κανεις με το οποιοδηποτε συμβαν κατοπιν εορτης

Εδω βλεπουμε βλαβες να δηλωνονται πχ μετα τη Συρο οταν ολοι βλεπουν στο AIS οτι το πλοιο παει κομμενο μετα τη Σαντορινη.Δεν θυμαμαι ποτε να ανακοινωθηκε καποιο προστιμο για κατι τετοιο.Και σε τετοιες περιπτωσεις μαλιστα ειναι ακομα πιο ευκολο να το αποδειξει καποιος

Προφανως και δεν τους δικαιολογω αλλα αφου εχουν τετοιο παραθυρακι το εκμεταλευονται

Link to comment
Share on other sites

Και καλά εμείς οι εξωτερικοί παρατηρητές μπορούμε να λέμε οτι τραγούδια θέλουμε και να κάνουμε εικασίες, δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση/απαίτηση σε κάθε δεξαμενισμό να αποστέλλονται στο ΥΕΝ φωτογραφίες απο τα ύφαλα του εκάστοτε πλοίου ή ακόμα πιο σωστά κάποιος αρμόδιος για αυτή την δουλεία να πηγαίνει όταν ξενερίσει και να τις βγάζει, όπου ότι μπορεί να έγινε θα φανεί πριν επισκευαστεί ? Στην συνέχεια θα μπορούσε να ζητηθεί ο λόγος που δεν δηλώθηκε το όποιο συμβάν με ανάλογες επιπτώσεις. 

(Σε αντιπαραβολή με το παραπάνω σκεφτείτε ότι εδώ και κάποια χρόνια όταν πηγαίνεις το όχημα σου για τεχνικό έλεγχο στο ΚΤΕΟ είτε ως ιδιώτης είτε ως επαγγελματίας συναινείς αυτόματα στην λήψη φωτογραφιών που αποδεικνύουν ότι πέρασε όντως και δεύτερον εν μέρει ότι ηταν σε καλή κατάσταση για κυκλοφορία, οι οποίες καταχωρούνται στο σύστημα του αρμόδιο υπουργείου απο τον ελεγκτή)



 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...