Jump to content
Shipfriends

links για video & φωτογραφίες


Nick the Greek

Recommended Posts

Μετα απο ψαξιμο στο προφιλ του youtuber, να διορθωσω λεγοντας οτι προκειται περι Ελληνοαυστραλων. Θεωρω οτι υπαρχει σχεση με την Κεφαλονια. Εκεινη την εποχη δεν ερχοταν κανεις στην Κεφαλονια (και το Θιακι) για τουρισμο, αν δεν ειχε καποια σχεση με τα νησια.

@Captain_Nionios Ειναι σιγουρα πιο ομορφο το κομματι των νησιων μας (σε Κεφαλονια και Θιακι αναφερομαι) που δεν εχει οικοδομηθει. Περισσοτερο πρασινο και λιγοτερα σκουπιδια. (τοτε πεταγαν σκουπιδια και τσιγαρα οπου να'ναι).

Ολοι νοσταλγουμε τις εποχες που μπορουσες να κατσεις σε οποιοδηποτε μερος του πλοιου να απολαυσεις το ταξιδι και τη θαλασσα. Με το Ιονιον δεν ειχα ταξιδεψει, αλλα απο την πλωρη του Κεφαλληνια, εχω παρα πολλες αναμνησεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τα νησιά μας άρχιζαν να χτίζονται από τα μέσα του 80. Στα δικά μου μέρη, τρομάζω κάθε χρόνο με το πόσο γρήγορα οικοδομείται η κάτω Λειβαθώ. Σε λίγα χρόνια δε θα έχει μείνει ελιά ούτε για δείγμα. Όλη η πεδιάδα πάνω από το αεροδρόμιο έχει γεμίσει με βίλες και πάρκινγκ για τα ενοικιαζόμενα. 

Συμφωνώ πως τότε τα νησιά είχαν πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά και ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος τα καλοκαίρια, οπότε η κατάσταση σωζόταν κάπως. Τουλάχιστον έβλεπες όμως ακόμη άχτιστες πλαγιές και παραλίες ...

Η όλη αίσθηση ταξιδιού τότε ήταν διαφορετική. Τώρα είναι σα να μπαίνεις σε λεωφορείο. Τότε ήταν πραγματικά απόλαυση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ενδιαφερον σαιτ φωτογραφου με αρκετο υλικο απο εγκαινια και παρουσιασεις πλοιων  απο την δεκαετια του 90.Αμα πατησετε στην αναζητηση ονοματα εταιριων σας βγαζει αρκετα αποτελεσματα. Οι φωτο ειναι με υδατογραφημτα και δεν αποθηκευονται αλλα μια ματια μπορεις να την ριξεις.

https://paterakisphoto.gr/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το παλικάρι είναι Αμερικανός με βάση τη Νέα Υερσέη:D και έχει φτιάξει ένα πολύ αξιόλογο κανάλι στο Youtube με υλικό από τη ναυτική ιστορία κυρίως των ΗΠΑ και του Καναδά. Έχω δεί σχεδόν όλα τα video, αξίζει τον κόπο.

 

Link to comment
Share on other sites

Η φόρτωση στην Ινδονησία, είναι πάντα πηγή ψυχαγωγίας για τους μερακλήδες :D. Απολαύστε ανεύθυνα τα παλλουκάρια, πρώτα το ταλαίπωρο Mitsubishi:

 

Και εν συνεχεία την οδηγάρα του πούλμαν μαζί με την πληρωματάρα που του δίνει οδηγίες:

 

Link to comment
Share on other sites

Ας είναι καλά τα παιδιά που τραβάνε αυτά τα βίντεο, έχω κάνει καινούριο συκώτι:D. Δεν το έχω τελειώσει το βίντεο, δέστε και την αρχή με την είσοδο του υπερφορτωμένου φορτηγού αλλά και τη συνέχεια με την προσπάθεια επαναφοράς του φορτηγού με κάβο από το πλοίο. Ούτε τα βασικά. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Ας πάρουμε μια γεύση από τις Μεγάλες Λίμνες και από το πως γίνονται τα πράγματα εκεί. Σας εγγυώμαι πως θα κουφαθείτε λιγάκι, είναι εντελώς time travel. Από το κανάλι του φίλου μας του Joe Franta.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας το σαφάρι στο αρχείο του Associated Press, βλέπουμε πλάνα του νεότευκτου τότε Σούπερφαστ V σε άφιξη στην Ανκόνα τον Ιούλιο του 2001, κουβαλώντας διαδηλωτές στη σύνοδο κορυφής της Γένοβας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ανάλυση δεν είναι αρκετά καλή ώστε να δούμε και ονόματα πλοίων, αλλά σίγουρα μπορούμε να ξεχωρίσουμε διάσημα ονόματα στην ιστορία της ναυτιλίας:

0:13 πλοίο της Elder Dempster Lines. Από αυτήν την εταιρεία είχε αγοραστεί το Σεμίραμις της Ηπειρωτικής όπως επίσης και 1-2 από τα liner του Λάτση.

0:19 πλοίο reefer/general cargo της Blue Star Line, που μάλλον έχει έρθει από την Αυστραλία. Μάλλον από αυτήν την πορτάδα.

0:24 ξεκάθαρα Union Castle Line, δύσκολο να πεί κανείς ποιό ακριβώς

0:28 το Gallic της Shaw, Savill & Albion Line (πως τα γουστάρω αυτά τα παλαιού τύπου ονόματα)

0:35 το φουγάρο πρέπει να είναι Cunard

0:42, μάλλον το Clan Macintosh της Clan Line

1:02 είναι το Basil (IMO 5094991) της Booth Line

1:08 το ρυμουλκό Sun XV της Alexander Towage, δεν είναι κάποιο που ήρθε στην Ελλάδα

1:50, δεν ξέρω ποιό είναι ή πια εταιρεία, μυρίζει Σκανδιναβία πάντως

1:52 είναι το Ulster Star της Blue Star Line

2:08 είναι χωρίς αμφιβολία το Uganda, της British India

2:19 και πάλι British India, αυτήν τη φορά το Bankura, μάλλον ήταν δεμένιο μπροστά από το Uganda.

2:26 είναι προφανώς Port Line με το Port Launceton

2:45 το Corfu είναι, πλοίο της P&O όταν αυτή ήταν εταιρεία κι όχι maison de tolerance

3:10 προφανώς Dominion Monarch χωρίς να χρειαστεί να δώ όνομα

3:49 είναι μάλλον κάποιο από τα πολλά coasters της εποχής που έφερναν κάρβουνο στον Τάμεση από τα λιμάνια και ορυχεία της ανατολικής Αγγλίας, ειδικά από το Newcastle

4:19 το άσπρο liner στα αριστερά είναι ξεκάθαρα ένα εκ της τριπλέτας RMS Amazon/Aragon/Arlanza, μιλάμε για την Royal Mail Lines, χαρακτηριστική η έξτρα φέτα του κομοδεσίου πλώρα. Το μικρότερο είναι Swedish Lloyd, κατά πάσα πιθανότητα ένα εκ των Suecia και Britannia του 1929 που κάποια στιγμή εκείνη τη δεκαετία έγιναν Ίσθμια και Σύνθια για την ΕΛΜΕΣ.

4:58 βλέπουμε κάποιο τζενεραλάδικο με όνομα City of ..... της Ellerman Line

5:15 το κόκκινο φουγάρο παραπέμπει στην Lamport & Holt Line

5:27 αυτό το Rosita με νηολόγιο Arendal είναι σίγουρα πλοίο της Ugland

 

Ονόματα τεραστίων εταιρειών που έχουν γράψει ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λιμάνι Ρόδου 1983 και μπορούμε να δούμε αρκετά από τα πλοία της εποχής, τα οποία εμφανίζονται διάσπαρτα μέσα στο βίντεο. Από Stella Solaris, Ομήρους, Ελύτηδες μέχρι Maxim Gorkiy έχει το μενού. 

 

Ακολουθεί λιμάνι Ζακύνθου το 75 με τον Πρωτέα να λιάζεται στο 0:43 και στο 3:12.

 

Κλείνουμε με λίγη Βενετία το 1980. Από το 2:10 και μετά βλέπουμε Πέρλα, Ρομάντσα και λοιπά κρουαζιερόπλοια της εποχής.

 

Link to comment
Share on other sites

Απόψε έχουμε βίντεο με πολιτική χροιά. Εμάς όμως μας ενδιαφέρουν μόνο τα καράβια. Τέτοια βλέπουμε στο 13:11 και συγκεκριμένα Φαίδρα, ΛατώCorfu Sea καθώς και ένα ακόμη που δεν μπόρεσα να προσδιορίσω στο νέο λιμένα Ηγουμενίτσας. Μεταβαίνουμε στο 14:47 για να δούμε το Πάτμος στη Ρόδο μαζί με κρουαζιερόπλοια της εποχής. Το ένα είναι το Eugenio C, τώρα για τα άλλα δύο θα ζητήσω να παρέμβουν οι ειδικοί. Ακολουθούν στιγμιότυπα από το Ηράκλειο στο 15:50 με Κάντια/Ρέθυμνο και Ν.Καζαντζάκη/Κινγκ Μίνωα. Για τα άλλα δύο ας παρέμβουν πάλι οι ειδικοί. Το καλύτερο μας το κράτησε η ΝΔ για το τέλος :P, μιας και αμέσως μετά ακολουθούν πλάνα από το Μώλο της ΔΕΗ, όπου δεσπόζουν αγκαλιασμένα τα ΠΑΡΟΣ/ΝΑΞΟΣ λογικά με σινιάλα Arcadia και τα αντίστοιχα ονόματα που είχαν την εποχή. Στο ΝΜΔ διακρίνεται και το Πολάρις. Όποιος καταφέρει να ξεχωρίσει κάποιο άλλο παστωμένο βαπόρι θα του είμεθα ευγνώμονες. Για τους λάτρεις των παντοφλοειδών, εμφανίζεται μια στην Κάλυμνο κατά το 14:12.

 

 

Το βίντεο εν συνόλω απευθύνεται και στους μερακλήδες των υποδομών, για να θυμηθούν/μάθουν πώς έμοιαζαν οι δρόμοι, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας πριν 30 και πλέον χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα, δεν γυρίζει πίσω ο ένας! Μητσο-Θατσερισμός ο άλλος. Τι μου θύμησες τώρα :D.

 

13:11 το τέταρτο πλοίο πρέπει να είναι το Roana

14:47 είσαι σωστός για τον ΒΑΠΟΡΑΡΟ Eugenio, αυτό που εισέρχεται είναι το Radisson Diamond ενώ το δεμένο είναι ένα εκ των Cunard Countess(μετέπειτα Olympic Countess, Lili Marleen, Ocean Countess) και Cunard Princess(μετέπειται Rhapsody, Golden Iris). Επειδή την ίδια εποχή θυμάμαι το πρώτο να έρχεται πολύ συχνά στη Μύκονο, τα λεφτά μου στο Cunard Countess.

 

15:50 αυτό που είναι δίπλα στο Κάντια/Ρέθυμνον είναι το Aegean Dolphin. Το άλλο πρέπει να είναι το Αρκαδία.

 

Μώλος ΔΕΗ: Νομίζω αυτό που είναι πακτωμένο πρώτο από αριστερά είναι το Diva του Λουρή. Αυτό που είναι πρίν τα Νάξος/Πάρος παίζει να είναι το Μακεδών, νομίζω είναι σινιάλα Νομικού αυτά.

 

Άλλες εκδοχές ευπρόσδεκτες.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από περαιτέρω έρευνα κατέληξα ότι το πρώτο αριστερά στο Μώλο δεν πρέπει να είναι το Diva, αλλά το European Spirit του 1956 που ανήκε στους Αρκουμάνηδες. Αυτή  η φωτό νομίζω είναι κατατοπιστική. 

Όσο για το Radisson Diamond, πραγματικά είχα ξεχάσει τελείως την ύπαρξη αυτού του ιδιαίτερου πλοίου. Νεότευκτο πρέπει να ήταν τότε.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Βρισκόμεθα στη Σαντορίνη, το καλοκαίρι του Eurobasket και του μεγάλου καύσωνος. Στο 3:37 κάνει την εμφάνισή του το Hellas Express ώς ΘΗΡΑ ΙΙ τότε, αμετασκεύαστο πρύμα και χωρίς sponsons. Ακολουθεί στο 5:07 το Σαντορίνη, ενώ δέκα δευτερόλεπτα αργότερα μπαίνει στο πλάνο και το Πάρος.

 

 

Edited by ΚΑΜΒΥΣΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...