Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο KILIC 1 || 21.11.2018


Recommended Posts

Στο φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τουρκίας «Kilic 1», το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικώς του ακρωτηρίου Ταινάρου, εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, από άγνωστη ακόμα αιτία, πυρκαγιά στο μηχανοστάσιό του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το 11μελές πλήρωμα του «Kilic 1», όλοι Τούρκοι υπήκοοι, προχώρησε στην εγκατάληψη του πλοίου και παρελήφθη από παραπλέον πλοίο.

 

https://www.naftikachronika.gr/2018/11/21/pyrkagia-se-fortigo-ploio-me-11meles-pliroma/

 

Edited by Ssiap21
Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο KILIC 1 || 21.11.2018

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ πλοίο «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χώρο του μηχανοστασίου του Φ/Γ πλοίου «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 Ν.Μ. νοτιοανατολικά ακρωτηρίου Ταίναρου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 6-7 bf.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Τυνησία με προορισμό την Τουρκία σε άφορτη κατάσταση και επί αυτού επέβαιναν έντεκα (11) μέλη πληρώματος, άπαντες αλλοδαποί.

Άμεσα το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. κινητοποίησε τις Λιμενικές Αρχές Πύλου, Νεάπολης Βοιών, Καλαμάτας, Κατακόλου και Γυθείου, προς παροχή συνδρομής στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) παραπλέοντα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ απέπλευσαν και δύο (02) ρυμουλκά πλοία από τη Νεάπολη Βοιών και την Καλαμάτα αντίστοιχα. Τα έντεκα (11) μέλη πληρώματος του «KILIC 1» εγκατέλειψαν το πλοίο, παρελήφθησαν από σωσίβια λέμβο του Κ/Ζ «COSTA LUMINOSA» σημαίας Ιταλίας, ακολούθως μετεπιβιβάστηκαν στο παραπλέον Φ/Γ «SANDETTIE» σημαίας Ολλανδίας και τελικά σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η φωτιά, η οποία είχε επεκταθεί στους χώρους ενδιαίτησης είναι σε ύφεση, ενώ πλησίον του Φ/Γ πλοίου «KILIC 1» βρίσκεται ρυμουλκό πλοίο και μεσημβρινές ώρες σήμερα αναμένονται δύο (02) πυροσβεστικά πλοιάρια.

Δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...