Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του Φ/Γ Koravi στο Δουκάτο || 15.11.2018


Recommended Posts

Ξέρει κανείς ποιο Koravi είναι αυτό? Με μια πρόχειρη αναζήτηση υπάρχουν διάφορα Φ/Γ με το ίδιο όνομα και αλβανική σημαία. Έχουμε αριθμό ΙΜΟ?

Σε συμπλήρωση του από πάνω σχολίου. Κάπου διάβασα πως το Φ/Γ είνα φτιαγμένο το 1985 οπότε μάλλον πρόκειται για αυτό 8402591 (ex. Edarte)

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Quote

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Πάτρας και Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη του Φ/Γ “KORAVI” σημαίας Αλβανίας, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου για Αλβανία, έμφορτο με 1.949 ΜΤ σιδήρου σε βέργες.Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για το σημείο δέκα (10) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ ενημερώθηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα οκτώ (08) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής απ' όπου οι επτά (07) έχουν ήδη εξέλθει.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “KORAVI”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

δέκα (10) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ;;;

Τόσα δεν έχει το Λιμενικό σε όλο το Ιόνιο!!!

Κάποιο λάθος έγινε εδώ ή ίσως μετράνε και ιδιωτικά πλοιάρια μαζί ...

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη του Φ/Γ Koravi στη Λευκάδα την 16/11/2018

Quote

Αναφορικά με το Φ/Γ ''KORAVI'' σημαίας Αλβανίας, το οποίο είχε προσαράξει βραδινές ώρες της 15/11/2018, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας, και το οποίο στη συνέχεια, μεσημβρινές ώρες της 16/11/2018, αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Βασιλικής, όπου παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο, γνωρίζεται ότι:

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες χθες, από κλιμάκιο Επιθεωρητών PARIS MoU του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκαν είκοσι (20) παρατηρήσεις που επέσυραν το μέτρο της κράτησης (DETENTION), ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε εκ νέου ο απόπλους του πλοίου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...