Jump to content
Shipfriends

Άπτερα (IMO 7302081)


Recommended Posts

Είναι λογικό σαν καραβολάτρες να θέλουμε να ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες για καποια πλοία.Ρωτώντας μαθαίνουμε περισσότερα και επιβεβαιώνουμε πληροφορίες.

Κάνω την αρχή ρωτώντας αν το ΑΠΤΕΡΑ είχε ποτέ τα ονόματα ΧΑΝΙΑ και ΠΗΓΑΣΟΣ, γιατί στο registry του Ελληνικού νηογνώμονα αναφέρεται, ενώ εγώ δεν το΄χω ακούσει ξανά.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Pegasus ηταν το ονομα που ειχε στην Ιαπωνια.

Οσον αφορα το ονομα ΧΑΝΙΑ, οι κατοχθονιες

πηγες μου λενε πως οντως το ειχε απο την 01-01-87

εως και την 05-03-88, δηλαδη λιγο παραπανω απο

ενα χρονο. Υποθετω πως αυτος ηταν και ο χρονος

που μεσολαβησε απο την παραλαβη του, τον ερχομο,

και τη μετασκευη του ως τη δρομολογηση του.

Κατι αναλογο με το Σοφοκλη και τα Λευκα δηλαδη.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο όντως ήρθε και μετασκευάστηκε ως ΧΑΝΙΑ αλλά στην Ελλάδα δρομολογήθηκε κατευθείαν ως ΑΠΤΕΡΑ.

Το παλιο του όνομα ακόμα και σήμερα μπορεί να το διαβάσει κανείς, γιατι τα λευκά καθίσματα στα καταστρώματα του πλοίου γράφουν ανάγλυφα το όνομα του πλοίου "ΧΑΝΙΑ"

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

και η ρετσετα

Σε συνέχεια της από 18/10/2005 ανακοίνωσης της Εταιρίας, γνωστοποιείται επιπλέον, στους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό, ότι από το τίμημα πώλησης του Ε/Γ - Ο/Γ ΑΠΤΕΡΑ προκύπτει κέρδος 2.482.499,97 ευρώ.
Link to comment
Share on other sites

Ακούστηκε κάτι και για πώληση του ΛΙΣΣΟΣ. Καμμιά πιο συγκεκριμένη πληροφορία, θα με ενδιέφερε να το ταξίδευα πριν φύγει. Επίσης κανένας μπας και έχει τα Σχέδια Γενικής Διάταξης των ΑΠΤΕΡΑ, ΛΙΣΣΟΣ και ΛΑΤΩ???

Link to comment
Share on other sites

Τα παλια ονοματα εχουν σβηστει και στην πρυμνη και στην πλωρη χωρις να εχουν γραφτει τα καινουρια.Στην αριστερη μπαντα εχουν μισοσβησει τα χρωματα της ΑΝΕΚ αλλα το σινιαλο παραμενει στην τσιμινιερα.Φανταζομαι οτι αυριο θα τα αλλαξουν κι αυτα

Link to comment
Share on other sites

Περνωντας εξω απο το πλοιο σημερα το απογευμα, ειδα οτι το γκαραζ του ειναι γεματο με τα lifeboats τουλαχιστον της αριστερης του πλευρας εχουν ολα καθαιρεθει και βρισκονται μεσα στο γκαραζ. εχει κανεις καμια ιδεα γιατι γινεται αυτο?

Αυτο που εγω υποψιαζομαι ειναι οτι ο Νηογνωμονας του εδωσε πιστοποιητικο να ταξιδεψει σαν ρο-ρο με μειωμενο πληρωμα και αυτοι εβγαλαν καποιες απο τις σωστικες βαρκες προκειμενου να γλιτωσουν συντηρηση ισως.

Link to comment
Share on other sites

Το νέο του όνομα γράφτηκε στην πλώρη. Παραθέτω σημερινή φωτο για να το δείτε. Αυτό που λέει ο Nick το είδα κι εγώ. Πάντως υπάρχει έντονη κινητικότητα και μάλλον αύριο μας χαιρετά.

post-17-12832695592_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η μοιρα τον ξαναφερε να επιστρεψει απο κει που ηρθε αλλα οχι ακριβως στην Ιαπωνια αλλα εκει κοντα!! Θυμαμαι την ΑΠΤΕΡΟΥΛΑ τοτε οταν πρωτορθε στα Χανια να ειναι το μοναδικο πλοιο εκεινης της εποχης που χρησιμοποιουσε εκτος απο το πρυμναιο καταπελτη και τον πλευρικο που εκανε μεγαλη εντυπωση τοτε! Και απο τα πρωτα που ειχαν και κυλιομενη σκαλα! Πρωτοποριακο για την εποχη του!!

Της ευχομαι στα νεα νερα που θα δουλεψει να ειναι παντα καλοταξιδη και καλοτυχη!! Και παντα καλες θαλασσες!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το κυκλομένο πλοίο που φαίνεται στο AIS είναι το ORIENTAL PEARL III. Δεν έχω όμως καθόλου υπόψην μου αν έχει ξεκινήσει δρομολόγια και για που.

post-17-128326956494_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εάν ισχύει αυτή η τιμή, σίγουρα είναι υπερβολικά καλή!! Για την ηλικία του αλλά και από την εσωτερική κατάσταση του (χωρίς να έχω μπει), από αυτά που διαβάζαμε κατά καιρούς στον «Ε» από αναγνώστες.

Link to comment
Share on other sites

Για την ηλικία του ουδέν σχόλιο. Όμως το καράβι εσωτερικά (καμπίνες, σαλόνια κλπ), ήταν καλά διατηρημένο και με πολύ καλή εξυπηρέτηση από το πλήρωμα. (Ο "Βενιζέλος" για σύγκριση, είναι απλώς νεώτερος). Τα αρνητικά σχόλια ασφαλώς προέρχονται από επιβάτες του Αυγούστου που περιμένουν επίπεδο κρουαζιέρας 5* στην τιμή Πέραμα-Παλούκια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...