Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Excellent σε γερανογέφυρα στη Βαρκελώνη ΙΙ 31.10.2018


Recommended Posts

Απίστευτο δυστύχημα πραγματικά, το ευχάριστο είναι πως στα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρονται τραυματισμοί ή θάνατοι. Εδώ μπορούμε να δούμε μερικά ακόμη video, διακρίνεται και σχηματικά που ήταν το πλοίο και ποιά πορεία ακολούθησε. Σαν αίτιο του ατυχήματος αναφέρονται οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι αλλά εμένα μου φαίνεται σαν ξαφνικά να έβαλε όλο δεξιά. Στα αξιοσημείωτα πως είχε πάνω από 10 κόμβους ταχύτητα(για να τιμονεύει λόγω των συνθηκών φαντάζομαι), ενώ συνήθως εντός λιμένος στη Βαρκελώνη τα πλοία μπαίνουν με αισθητά μικρότερη ταχύτητα για τη μείωση του κυματισμού.  

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Nick the Greek said:

Απίστευτο δυστύχημα πραγματικά, το ευχάριστο είναι πως στα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρονται τραυματισμοί ή θάνατοι

Άρα είναι ατύχημα, όχι δυστύχημα. Δεν πρέπει να είχε χειριστή, γιατί ήταν εκτός λειτουργίας, αν και αρκετός κόσμος τρέχει να σωθεί.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, ατύχημα. Δεν είχε πλοίο εκεί οπότε και οι γερανογέφυρες ήταν άδειες. Για μια ιδέα της χωροταξίας, το σημείο πρόσκρουσης είναι περίπου στην πρύμη του κοντεινεράδικου. Κάνοντας έναν χοντρικό υπολογισμό από το σημείο που σύμφωνα με το AIS βάζει δεξιά το πλοίο, μέχρι το σημείο πρόσκρουσης, σε ευθεία γραμμή η απόσταση είναι 256 μέτρα. Οπότε το πλοίο είναι σα να έχει βάλει ξαφνικά όλο δεξιά. 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Excellent σε γερανογέφυρα στη Βαρκελώνη ΙΙ 31.10.2018

Προσωπικά περίμενα πως το πλοίο θα μπλοκαριζόταν για κάμποσες ημέρες από τις Ισπανικές Αρχές για τη διερεύνηση του ατυχήματος και πιθανές επισκευές, το πλοίο όμως ήδη απέπλευσε για την Ταγγέρη. 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το πλοίο όπως είδαμε ξεκίνησε για την Ταγγέρη, αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματά του και το περασμένο Σάββατο απέπλευσε για τη Messina όπου και θα γραφτεί ο επίλογος του ατυχήματος, με το πλοίο να προβαίνει στις απαραίτητες επισκευές. 

Link to comment
Share on other sites

Το Excellent μπήκε στη δεξαμενή του ναυπηγείου Palumbo στη Μεσσινα για να αποκαταστήσει τη ζημιά στο βολβό και στο παραπέτο της πλώρης από τη πρόσκρουση στο λιμάνι της Βαρκελώνης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και θαλάσσιων ρευμάτων στο λιμάνι όπως ανακοίνωσε η GNV. Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα Ships of Messina στο Facebook.

45568519_2193840410680953_2117632985342672896_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...