Jump to content
Shipfriends

Bap (IMO 7619537)


Recommended Posts

On 9/16/2009 at 8:23 PM, Nick the Greek said:

Πρωτ' απ' ολα βλεπουμε το Marco M το οποιο κανει δρομολογια για την Ustica Lines μεταξυ Γενοβα και Σικελιας, τη συγκεκριμενη ημερα ειχε αναχωρηση τα μεσανυχτα.

Πάνω από 9 χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με το παραπάνω πλοίο, ξαναβρίσκουμε το στίγμα του στην Τρίπολη. Όχι αυτήν της Αρκαδίας με το 3ο Σύνταγμα Πεζικού, αλλά αυτήν του Λιβάνου από την οποία το πρώην Marco M με το όνομα Med Star πια και με σημαία Λιβάνου, κάνει δρομολόγια για την Τουρκία και πιο συγκεκριμένα το λιμάνι του Tasucu.

 

Είναι χτισμένο το 1980 στο Viana do Castelo της Πορτογαλίας(109) και φέρει 2 μηχανές ΜΑΝ που με τους 8,628 ίππους τους του δίνουν υπηρεσιακή ταχύτητα 17 κόμβους, ή τουλάχιστον τέτοια ταχύτητα είχε κάποτε. Τα πρώτα 5 χρόνια της καριέρας του έφεραν 4 αλλαγές ονόματος μέχρι που το 1985 έγινε Golfo dei Fiori για λογαριασμό της Lloyd Sardegna και για τα επόμενα 26 χρόνια έκανε αδιάκοπα δρομολόγια ανάμεσα στην ηπειρωτική Ιταλία και τη Σαρδηνία / Σικελία. Από το 2004 έγινε Paxi και το 2007 έγινε Marco M, έμεινε όμως πάντα στην Ιταλία. Το 2011 πουλήθηκε στην Τουρκία και μέχρι το 2017 έκανε δρομολόγια ανάμεσα στην Σαμψούντα και τη Ρωσία, φέροντας κατά σειρά τη σημαία της Μολδαβίας, της Μογγολίας και της Τανζανίας. Από τον Ιούνιο του 2017 είναι πια σε Λιβανέζικη πλοιοκτησία.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Σε σχέση με την τελευταία ανανέωση για το πλοίο, μετονομάστηκε σε Hizir As, με την πλοιοκτησία του να περνά σε Τούρκους ιδιοκτήτες. Αν δεί κανείς το AIS το πλοίο εκπέμπει πια σαν Barbaros και βρίσκεται αγκυροβολημένο στη ράδα του Toros, στην Τουρκία.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...