Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βαβά εκανε σημερα στην Κερκυρα.

Να τι λεει το ΛΣ:

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΚΛ ''ΙΩΝΑΣ'' Ν.Π. 12458, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από νέο λιμένα ν. Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΙΩΝΑΣ' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης /ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων, ενώ οι πενήντα εννέα (59) επιβάτες, τα είκοσι (20) Ι.Χ., τα οχτώ (08) Φ/Γ και το ένα (01) Δ/Κ που επέβαιναν στο πλοίο, αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ Ιωνας στην Κέρκυρα 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΙΩΝΑΣ'' Ν.Π. 12458, για μηχανική βλάβη του πλοίου κατά τη διαδικασία απόπλου του για λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στο πλοίο μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων,  όπου διαπίστωσε ηλεκτρολογικό πρόβλημα, ενώ στη συνέχεια απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ οι πενήντα επτά επιβάτες του, τα οχήματα και τα φορτηγά (10 και 4 αντίστοιχα), εξυπηρετήθηκαν από έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προς την Ηγουμενίτσα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Κέρκυρα: Βλάβη στο πλοίο ΙΩΝΑΣ εν πλω. (Φωτ. – Βίντεο)

 

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Ionas εν πλω κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα στις 12:00.

Μετά από λίγο ήρθε ρυμουλκό όπου μετέφερε το πλοίο ξανά στην Κέρκυρα. Οι επιβάτες έφυγαν με το πλοίο Αγία Θεοδώρα.

Δείτε το βίντεο εδώ.

https://corfutvnews.gr/kerkyra-vlavi-sto-ploio-ionas-en-plo-fot-vinteo/

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΛ-ΔΡ Ιωνας στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΛ-ΔΡ πλοίου ''ΙΩΝΑΣ'' Ν. Πειραιά 12458, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη και αιτείται συνδρομή, ενώ έπλεε νοτιοανατολικά ν. Κέρκυρας. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με 109 επιβάτες, 44 οχήματα και 14 άτομα πλήρωμα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Π. 12454, με τη συνοδεία των οποίων το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα ν. Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΙΩΝΑΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...