Jump to content
Shipfriends

Συγκενρωτική απεικόνιση βλαβών


Recommended Posts

Μιας και μας τελείωσε και η φετινή σεζόν είπα να κάνω μια προσπάθεια συγκέντρωσης των βλαβών (κυρίως των ταχυπλόων) με βάση αυτά που έχουν γραφτεί στο forum. Στό τέλος έχω γραψει και όσα συμβατικά θυμάμαι που είχαν βλαβούλες. Δεν έχω συμπεριλάβει το συμβαν με το Ελ. Βενιζέλος αλλά και τα μικροθέματα διαρκείας των Νήσος με τους καταπέλετς τους.

Πιθανότατα να υπάρχουν παραλείψεις ή και λάθη, όποιος ξέρει βοηθάει. Σίγουρα παντως βγαίνουν κάποια συμπεράσματα.

 

 

CHAMPION JET 2

02/05/2018

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ “CHAMPION JET 2” σημαίας Κύπρου, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του,  από Πειραιά για Μύκονο – Νάξο – Θήρα.

 

15/09/2018

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Αθηνίου ν. Θήρας, διαπιστώθηκε εισχώρηση κάβου στον αριστερό υδροπροωθητήρα εξωτερικής κύριας μηχανής.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από το Ηράκλειο για Ρέθυμνο – Θήρα – Νάξο – Μύκονο - Πειραιά, επέβαιναν οχτακόσιοι ενενήντα οχτώ (898) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.

 

ANDROS JET

31/05/2018

Ζημιά στο αριστερό "πηδάλιο" (σύστημα προώθησης υδροτζέτ) διαπιστώθηκε για το Andros Jet κατά το σημερινό δρομόλογιό του προς τη Σύρο, με το πλοίο να οδηγείται σταδιακά προς το λιμάνι της Ερμούπολης κατόπιν συνδρομής της Λιμενικής Αρχής και απαραίτητων μέσων. 

 

08/06/2018

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σύρου για Τήνο - Άνδρο, με σαράντα (40) επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα.

 

10/07/2018

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι κατά τη διάρκεια φόρτωσης Φ/Γ οχήματος στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ANDROS JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν.Θήρας, υπέστη ζημιά ο καταπέλτης του πλοίου και συγκεκριμένα οι σύνδεσμοι μεταξύ του πρώτου και δεύτερου τμήματος αυτού.

 

7.8.2018

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, για πιθανή εισχώρηση αντικειμένου στον αριστερό υδροπροωθητήρα του πλοίου, κατά τη διάρκεια κατάπλου στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από τους λιμένες της Σύρου και της Πάρου.

 

9-12/8/2018

Το Άνδρος Τζετ αναμένεται να ανέβει σήμερα στη δεξαμενή Πειραιάς Ι στο Πέραμα και να μείνει μέχρι τις 12 Αυγούστου. 

 

17/8/2018 

Προσάραξη Άνδρος Τζετ στην Άνδρο

 

13/09/2018

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης και εναπόθεσης πρυμναίου καταπέλτη επί του κρηπιδώματος επιβατικού λιμένα Σύρου, σημειώθηκε αποκόλληση του αριστερού ανακλινόμενου πέδιλου (νύχι) από το σημείο έδρασης του.

 

SEAJET2

11/07/2018 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SEA JET 2'' Ν.Π. 10571 για περιστατικό μηχανικής βλάβης (πιθανόν εμπλοκή ξένου αντικειμένου) στον υδροπροωθητήρα της μίας εκ των τεσσάρων συνολικά κύριων μηχανών του, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου από λιμένα Σερίφου προς λιμένα Πειραιά.

 

13/08/2018 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ «ΣΗ ΤΖΕΤ 2» Ν.Π. 10571 ότι κατά την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Θήρας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από  Πειραιά για Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Κατάπολα, Κουφονήσι, Νάξο και Μύκονο, παρουσίασε υψηλή θερμοκρασία στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή.

 

 CHAMPION JET 1

13/08/2018

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 1'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μύκονο, ότι το εν λόγω πλοίο  παρουσίασε βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή.

 

16/08/2018

Πρέπει να έχει και πάλι βλάβη, από το πρωί πηγαίνει κομμένο με εξαίρεση 2 μικρά κομμάτια του δρομολογίου που έκανε με κανονική ταχύτητα. Το Paros Jet είναι εν πλω για Σαντορίνη, λογικά θα κάνει το δρομολόγιο της επιστροφής.

 

NAXOS JET

09/08/2018

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “NAXOS JET” Ν.Π. 12002, ότι είχε προγραμματιστεί πετρέλευση προκειμένου να εκτελέσει εγκεκριμένο δρομολόγιο προς λιμένες Πάρου-Μυκόνου-Τήνου-Άνδρου και Ραφήνας, με 156 επιβάτες, 19 Ι.Χ.Ε. και 03 δίκυκλα.

Κατόπιν ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν εργασίες στη δεξιά ηλεκτρομηχανή του πλοίου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση από τον Πλοίαρχο, ο οποίος δήλωσε ότι πραγματοποιούσαν αλλαγή φίλτρων.

 

SUPERRUNNER

16-17/08/2018

το Superunner σήμερα κινείται με πιο χαμηλή ταχύτητα από το συνηθισμένο

 

CALDERA VISTA

27/07/2018

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου “CALDERA VISTA” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα – Μύκονο – Τήνο – Σύρο – Θήρα – Ηράκλειο με 39 επιβάτες, ότι ενώ αυτό έπλεε 9,7 ν.μ. βορειοδυτικά της ν. Πάρου, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά εξωτερική κύρια μηχανή .

 

SUPER JET

19/07/2018

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ “SUPER JET” Ν.Π. 10328, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Σερίφου προς το λιμένα Πειραιά, το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη (εισδοχή ξένου αντικειμένου) στον εξωτερικό αριστερό υδρο-προωθητήρα.

 Για δύο ημέρες το Super Jet βρέθηκε εκτός νερού στο ναυπηγείο ΑΤΛΑΣ και σήμερα τελείωσε με τις εργασίες του.

 

TERA JET

10/07/2018

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “TERA JET” σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρυμνοδέτησης του πλοίου στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκαν έντονοι κραδασμοί, προερχόμενοι από το σύστημα υδροπρόωσης της τουρμπίνας, πιθανόν από εισχώρηση αντικειμένου. 

16-19/07 δεξαμενισμός στο Πέραμα

 

SANTORINI PALACE

05/07/2018

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πάρου για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ” Ν. Ηρακλείου 43, το οποίο κατέπλευσε στον οικείο λιμένα προερχόμενο από Ηράκλειο – Θήρα – Ίο.

 

FLYING CAT 3

08/07/2018

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σπετσών, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι το  Ε/Γ – Υ/Γ σκάφος ''FLYING CAT 3'' Ν. Π. 10562, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα ν. Σπετσών προς το λιμένα Πειραιά με ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης την Ύδρα και τον Πόρο παρουσίασε βλάβη στη διανομή ηλεκτρικού φορτίου του πλοίου.

 

FLYING CAT 4

26/05/2018

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ -   Τ/Χ - Κ/Μ πλοίου ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' Ν.Π. 10659, το οποίο βρισκόταν στον οικείο λιμένα, για αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής του.

30/07/2018

Πρόσκρουση του ταχύπλοου επιβατηγού Flyingcat, σε λιμενοβραχίονα στη Ραφήνα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΤΑΧ-ΚΑΤ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 4'' Ν.Π. 10659, πρωινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διάρκεια απόπλου – απόδεσης από το λιμένα Ραφήνας, διαπίστωσε αδυναμία χειρισμών της δεξιάς κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση των πτερυγίων (T-FOILS) σε βραχώδη περιοχή του λιμενοβραχίονα.

 

FLYING CAT 6

19/05/2018 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤΑΜΡΑΝ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” Ν.Π.11345, ότι στο εν λόγω πλοίο παρουσιάσθηκε εμπλοκή αντικειμένου σε σύστημα πρόωσης της αριστερής  κύριας μηχανής, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του,  από Πειραιά για Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι με διακόσιους ενενήντα επτά (297) επιβάτες.

 

Βλάβες Συμβατικών 

ΙΟΝΙΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ

ΦΟΙΒΟΣ

ΠΡΩΤΕΥΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ

AQUA BLUE (Μηχανή και στούκο)

ΚΡΗΤΗ ΙΙ

BLUE STAR PAROS (Χτύπημα καταπέλτη επιβατών στη Σύρο)

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συν μια μεγάλη του Πανόραμα που το άφησε εκτός κάμποσο καιρό.

Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω ότι κάποιες βλάβες/προβλήματα/αστοχίες/ατυχήματα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από άλλες, πέρα από τον αριθμό τους, αφού ταλαιπώρησαν (ή ταλαιπωρούν ακόμα) για αρκετές μέρες τα πλοία.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
8 hours ago, express skiathos said:

Καλά Παναγία μου, την τελευταία βλάβη δεν την έπαθε και 2 χρόνια πριν. Τον Νοέμβριο ήταν, στις 22.

Το ρεζουμέ φίλε express skiathos είναι πως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε επανειλημμένες βλάβες από αυτόν τον τύπο πλοίων, ανεξαρτήτως εταιρείας. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ανταλλακτικών ή έλειψη τεχνογνωσίας, το μόνο σίγουρο είναι πως η αξιοπιστία τους έχει πάει περίπατο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
3 hours ago, Captain_Nionios said:

Μηπως τα ταχυπλοα ειναι πιο απαιτητικα στον τομεα της συντηρησης απο τα συμβατικα και θελει ακομα καλυτερη προσπαθεια;

Νομίζω πως είπες πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Γιατί δεν είναι μόνο η Golden Star που βγάζει βλάβες στα ταχύπλοα. Η Seajets τα ίδια και χειρότερα, η HSW στο Σαρωνικό ίδια εικόνα. Μήπως τελικά είναι θέμα τεχνογνωσίας σε αυτού του τύπου τις πολύστροφες μηχανές? 

Link to comment
Share on other sites

Αυτή νομίζω ότι είναι η σωστή βάση της συζήτησης καθώς το πρόβλημα είναι οριζόντιο. Αυτή είναι και η δική μου μεγάλη απορία. Είναι θέμα τεχνογνωσίας; Είναι οι μηχανές αυτές και τα συστήματα προωσης αυτού του τύπου (water jets) πιο ευαίσθητα; Γιατί βλέπουμε ότι αντίστοιχα συμβατικά πλοία με μεγάλες καταπονήσεις και δεν βγάζουν βλάβες. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Ας αναλογιστούμε πόσες βλάβες ειχαν τα High-speed 4 και 7 ολα αυτά τα χρόνια (ελάχιστες εως και καμία) και πόσες έχουν όλα τα υπόλοιπα σε λίγους μηνες. Επίσης  αρχιμηχανικός γνωστής εταιρείας μου ανέφερε οτι η συντήρηση που απαιτείται για αυτές τις μηχανές είναι αντίστοιχη με τις συντηρήσεις μηχανών σε αεροπλάνα. Δηλαδή πρέπει να ειναι συνεχείς και με μεγάλη ακρίβεια. Πέρα από το οτι πολλά σκάφη έχουν τουρμπίνες παρόμοιες με των αεροπλάνων.

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

Μα η εταιρεια στηριζεται σε μηχανικους κ αξιωματικους που εφυγαν απο τη hellenic κ τη  blue star που δεν ηταν ευχαριστημενοι κ πηγαν στην golden star αρα υπαρχει η τεχνογνωσια!

Link to comment
Share on other sites

Το Highspeed 4 και 7, όπως και τα υπόλοιπα, ανήκαν σε μία εταιρεία και δούλευαν συνεχώς για την εταιρεία στην οποία ανήκαν - δεν έκαναν ούτε μία μέρα σε ναυλώσεις. 

Αντίθετα τα μικρά της golden αλλά και το Express έχουν ναυλωθεί σε μεγάλο αριθμό εταιρειών ανά την υφήλιο. Αυτό έχει και σοβαρό αντίκτυπο στη φθορά με το χρόνο και στη συντήρηση των πλοίων, κανένας ναυλωτής δεν κάνει τίποτα παραπάνω από τα συμφωνημένα όσον αφορά τη συντήρηση, και κανένας πλοιοκτήτης δεν ρίχνει λεφτά σε ένα πλοίο που το έχει για να το ναυλώνει συνέχεια......

Εν ολίγοις όταν αγοράζεις 3 εντελώς "λιωμένα" ταχύπλοα και τα πιέζεις σε εξωπραγματικά σχεδιασμένα δρομολόγια είναι φυσική εξέλιξη οι συνεχείς δυσκολίες.... Και το Express όταν αρχίσει τα ίδια θα έχει.....

 

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τέλος και για φέτος η σεζόν η οποία ήταν πλούσια σε βλάβες. Όποιος θέλει εννοείται ότι μπορεί να προσθέσει ή να διορθωθεί κάτι, σίγουρα κάτι θα έχει ξεφύγει. Στη λίστα περιλαμβάνονται πλοίο που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο.

Στα highlights οι βλάβη του Blue Star Naxos λόγω εταιρείας αλλά και του κακού timing. Επίσης οι βλάβες του Super Speed και του Αικατερίνη Π που τα έβγαλαν knock out. Το Champion Jet 2 έβγαλε πολλές βλάβες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μικρά της seajets φέτος που είχαν πιο λίγες ώρες πλεύσης έβγαλαν πολύ λιγότερες βλάβες από άλλες χρονιές. Τέλος η golden star πρέπει να δει κάποια πράγματα για του χρόνου. 

Τα συμπεράσματα πολλά και χρήσιμα 

 

Βλάβες Champion Jet 2

26/05/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα, για δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια εξωτερική μηχανή του πλοίου.   

04/06/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ρεθύμνου προς λιμένα Θήρας και κατόπιν Ίου – Νάξου – Μυκόνου – Πάρου, για δυσλειτουργία στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή του πλοίου.

08/06/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου, προερχόμενο από Ρέθυμνο - Θήρα - Ίο - Νάξο με προορισμό τους λιμένες Μυκόνου – Πάρου – Νάξου – Ίου – Θήρας – Ρεθύμνου και Ηρακλείου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στη δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή.

11/06/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηράκλειο για - Θήρα -  Νάξο  - Μύκονο με προορισμό τους λιμένες Πάρου – Νάξου – Ίου – Θήρας –  Ηρακλείου με 291 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή .

06/07/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηρακλείου προς λιμένα Θήρας, Νάξο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα, Ηράκλειο, για βλάβη στην δεξιά εξωτερική κύρια μηχανή του πλοίου.

07/07/2019

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηρακλείου προς λιμένες Θήρας, Μυκόνου, Νάξου, Θήρας, Ηρακλείου, με εκατόν εβδομήντα επτά (177) επιβάτες και δύο (02) ΙΧΕ οχήματα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

26/09/2019

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα ν. Θήρας για λιμένα Ηρακλείου, για βλάβη στην δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή του πλοίου.

 

Βλάβες Sifnos Jet

21/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ «ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ» σημαίας Κύπρου στον οικείο λιμένα, παρουσιάστηκαν κραδασμοί και υψηλή θερμοκρασία στη μία εκ των τεσσάρων μηχανών του (αριστερή εσωτερική προωστήρια).

28/07/2019

Και πάλι με μειωμένη ταχύτητα το ταχύπλοο

05/08/2019

Χθες και σήμερα το ταχύπλοο πλέει με χαμηλή ταχύτητα.

30/09/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου για μηχανική βλάβη στην αριστερή εσωτερική κύρια μηχανή του κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Θήρας προς λιμένα Φολέγανδρου.

Βλάβες  Flying Dolphin Athina

23/05/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ AΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 ότι το εν λόγω πλοίο κατά την πρόσδεση του στον λιμένα Πειραιά και προερχόμενο από λιμένες Αγκιστρίου – Αίγινας, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

05/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π.9824, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου για διανυκτέρευση στο λιμένα Μεγαλογωρίου ν. Αγκιστρίου, προερχόμενο από λιμένες Πειραιά και Αίγινας και κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη.

21/10/2019

Μηχανική βλάβη υπέστη το Flying Dolphin Athina στην Αίγινα και ήρθε στο Πέραμα με συμβατική ταχύτητα για την αποκατάσταση του.

 

Βλάβες Εξπρές Πήγασος

19/10/2019

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο  του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» N.Π. 10415, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε  στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σκύρου.  

Βλάβες Superspeed

29/05/2019

30/05/2019

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού ταχύπλοου «Superspeed» στο λιμάνι της Νάξου, λόγω μηχανικής βλάβης.

11/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο - Πάρο -Νάξο- Κουφονήσια -Κατάπολα Αμοργού με 178 επιβάτες και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Πεταλιών παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην δεξιά κύρια μηχανή.

22/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π.12507, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου, διαπίστωσε αδυναμία εκκίνησης της Νο1 δεξιάς κύριας μηχανής.

25/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι μετά τον απόπλου του από Νάξο για Κουφονήσι και Κατάπολα, διαπιστώθηκε απότομη πτώση πίεσης λαδιού στη Νο2 αριστερή κύρια μηχανή, και επιστρέφει στο λιμένα Νάξου.

Βλάβες Αικατερίνη Π.

03/04/2019

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Άνδρου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668, το οποίο έπλεε από λιμένα Ραφήνας προς λιμένα Άνδρου με 304 επιβάτες, 72 ΙΧ, 26 Φ/Γ, 7 δίκυκλα, ένα λεωφορείο και 50 άτομα πλήρωμα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Bλάβες Sea Jet 2

08/10/2019

Το Sea Jet 2 ήρθε κενό επιβατών από τη Μήλο στο ναυπηγείο Άτλας για να αποκαταστήσει τη βλάβη του.

Βλάβες Aqua Blue

02/05/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άνδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA BLUE» Ν.Π. 12393 για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Άνδρου .

09/10/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393, το οποίο βρισκόταν  προσδεδεμένο στον οικείο λιμένα, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκκίνησης αυτής.

Βλάβες Νάξος Τζετ

04/06/2019

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου, για μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ” Ν.Π. 12002, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο,  από  λιμένα Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα -  Ίο, με 51 επιβάτες και 29 μέλη πληρώματος,

24/07/2019 – 28/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 12002, ότι κατά το προγραμματισμένο πλου του από Πάρο για Μύκονο, διαπιστώθηκε υπέρμετρη αύξηση θερμοκρασίας στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή και για προληπτικούς λόγους συνέχισε τον πλου με τρεις (03) κύριες μηχανές.

Το Νάξος Τζετ έρχεται στο Πειραιά έτσι ώστε να πάει για έκτακτο διήμερο δεξαμενισμό στη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ.

 

Βλάβες Διονύσιος Σολωμός

22/09/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638, ότι διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε έξω από το λιμένα ν. Κύθνου.

Βλάβες Superjet

08/09/2019

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPER JET'' Ν.Π. 10325, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σίφνο για λιμένα Πειραιά (πλήρες δρομολόγιο Μύκονος – Νάξος – Πάρος – Κουφονήσι – Αμοργός – Θήρα – Φολέγανδρο – Μήλος – Σίφνος – Πειραιάς), διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή του.

η βλάβη έγινε μετά τη Φολέγανδρο και ταξίδευε ουσιαστικά με δυο μηχανές το υπόλοιπο ταξίδι του. To Super Jet πήγε στο ναυπηγείο Άτλας και είναι τραβηγμένο εκτός νερού για την αποκατάσταση της βλάβης

 

Βλάβες Flying Cat 3

23/07/2019

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- KAT πλοίου «FLYING CAT 3» Ν.Π. 10562 ότι παρουσιάστηκε εμπλοκή αντικειμένου στην αριστερή κύρια μηχανή.

01/09/2019

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 3'' Ν.Π. 10562, για μηχανική βλάβη.

08/09/2019

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 3'' Ν.Π. 10562, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Βλάβες Supercat

20/06/2019

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ ''SUPERCAT'' Ν.Π. 12518, ότι κατά την διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για λιμένες Μήλου – Φολέγανδρου – Θήρας – Ίου – Νάξου – Μυκόνου, παρουσιάσθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Αγίου Γεωργίου.

03/08/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, απογευματινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Τ/Χ ''ΣΟΥΠΕΡΚΑΤ'' Ν.Π. 12518, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το Νέο Λιμένα Μυκόνου λίγο μετά τον απόπλου του για Ίο – Θήρα – Φολέγανδρο – Μήλο – Σίφνο – Πειραιά, χρήζει συνδρομής από ρυμουλκό.

19/08/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Τ/Χ “ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤ” Ν.Π. 12518 ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή.

21/08/2019

Παλι βλάβη εχει βγάλει..με 18kn αυτη την ωρα λιγο μετα την Σαντορινη.

06/09/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ “SURERCAT” Ν.Π. 12518, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα – Ίο – Νάξο – Μύκονο, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή.

Βλάβες Σαντορίνη Παλάς

24/08/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΛΑΣ” Ν.Η. 43, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα-΄Ιο-Πάρο-Μύκονο, με 728 επιβάτες, 32 Ι.Χ.Ε. 03 Φ/Γ και 05 δίκυκλα, για βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων μηχανών του.

 

Βλάβες Ελ. Βενιζέλος

20/08/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ  “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” Ν.Χαν. 20 ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Χανίων προς λιμένα Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του.

 

Βλάβες Super Express

22/06/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άνδρου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 12580, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Γαυρίου Άνδρου για λιμένα Τήνου με  281 επιβάτες, 55 Ι.Χ.Ε. οχήματα και 5 δίκυκλα, παρουσιάστηκε βλάβη στην τουρμπίνα μιας εκ των τεσσάρων μηχανών του πλοίου.

31/07/2019

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ «SUPER EXPRESS» Ν.Π. 12580, το οποίο είχε καταπλεύσει στην Τήνο εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου με 391 επιβάτες για συνέχιση του δρομολογίου του, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του πρυμναίου αριστερού καταπέλτη αποεπιβίβασης επιβατών και οχημάτων.

10/08/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''SUPEREXPRESS'' Ν.Π.12580 ότι παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή του και τέθηκε εκτός λειτουργίας.

11/08/2019

Δε θα φύγει. Το απογευματινό δρομολόγιο ακυρώθηκε.

13/08/2019

Με μειωμένη ταχύτητα πάλι σήμερα ανοιχτά της Τζιας

19/08/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ – Τ/Χ “ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ”, Ν.Π. 12580 για αποκόλληση μεταλλικού προστατευτικού δεξιού υδροπροωθητήρα.

 

Βλάβες Κρήτη ΙΙ

02/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Ν.Χ.25, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο στο λιμένα Ηρακλείου, για δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή του.

08/08/2019

Αυτη τη φορα εβγαλε η δεξια βλαβη.

14/08/2019

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Ηρακλείου βραδινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Ν.Χ. 25  το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. βόρεια λιμένα Ηρακλείου.

Βλάβες Blue Star Naxos

04/08/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR NAXOS” Ν.Π. 11014 ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Κύθνου.

Βλάβες Andros Jet

28/06/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου του δρομολογίου από Άνδρο για Ραφήνα.

08/07/2019

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, πιθανόν λόγω εμπλοκής ξένου αντικειμένου, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου του δρομολογίου από Άνδρο για Ραφήνα.

 

Βλάβες Super Runner

12/06/2019

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΣΟΥΠΕΡ ΡΑΝΝΕΡ” Ν.Α. 625 ότι, ενώ το πλοίο έπλεε προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Θήρα και επιστροφή, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Βλάβες Flying Cat 4

10 & 11/06/2019

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' Ν.Π. 10659, ότι κατά την διάρκεια εκκίνησης των κύριων μηχανών του πλοίου, για την εκτέλεση εγκεκριμένου προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για λιμένες Πόρου – Ύδρας – Σπετσών και επιστροφή , παρουσιάσθηκε αδυναμία εκκίνησης δεξιάς κύριας μηχανής.

 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...