Jump to content
Shipfriends

Διελεύσεις Πλοίων Ποντοπόρου


Recommended Posts

ειπα να ανοιξω αυτο το thread, για να αναφερουμε προσεγγισεις transit και διελευσεις (απο περασματα οχι καταπλους στα λιμανια) για πλοια της ποντοπορου οταν αυτες δεν κολλανε σε καποιο δελτιο λιμανιου. Δεν αφορα τοσο τον πειραια οπου εχουμε 5 δελτια πειραιως και outskirts :confused: oσο εκτος πειραιως.

αφορμη αποτελεσε το εξης: Σημερα κατα τις 07.30 εξω απο το λμανι της πατρας περναγε με μειωμενη ταχυτητα προς ριο, ενα tanker απο τα ουκρανεζικα των Βαρδινογιανναιων. Οποιος μπορει ας μας πει ποιο ηταν

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ενα καταφορτο φορτηγο με μπλε τσιμινιερα και σινιαλο την πολικη αρκουδα περναγε τη δευτερα απο κορινθιακο προς πατραϊκο μεταξυ 16.00 και 16.30. πρεπει να ηταν στο εργοστασιο του τιτανα στο δρεπανο. απο οτι εμαθα απο γνωστη συνταξιδιωτη, η εταιρεια πρεπει ειναι η murmasnk shipping.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

χτες κυριακη (09/04) 5-6 μιλια ΝΑ της ιθακης βρισκοταν στα ματημενο φορτηγο που βλεπουμε.

ηταν σχεδον πανω στη ροτα του κεφαλονια αλλα και στη ροτα ολων των βαποριων που κατεβαινουν για νοτια.

πρεπει να εμεινε ακινητοποιημενο για παρα πολλη ωρα.

απο τη στιγμη που περασαμε τον καβο της Σαμης και στριψαμε ανατολικα μεχρι τον Αραξο ηταν ακινητοποιημενο (εκανε drift για την ακριβεια) στο σημειο αυτο.

ηταν τελειως σβηστο, ενω κανενας απο το πληρωμα δεν ηταν εξω. καποια στιγμη βγηκε ελαχιστος καπνος απο την ηλεκτρομηχανη.

Βy the way που θα ελεγε και ο κιμωνας:D χτες υπηρχε αρκετο traffic απο μικρα φορτηγα στον πατραικο και στην περιοχη των εχιναδων

post-13-12832695742_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Αρκετη κινηση σημερα το μεσημερι στον Πειραια με προσεγγισεις απο car carriers που δεν εμφανιζονται συχνα. Αναχωρηση του Grande Detroit της Grimaldi κατα τις 1400, ενω στη θεση του ηρθαν και τα δυο για Merzario τα Sunbelt Dixie και το εντυπωσιακοτατο Skodsborg της Nordana Line. Επισης στο ντοκ Δραπετσωνας και το Maersk Taiki με ονομα που υποδηλωνει Maersk και φουγαρο της NYK.

Επισης να αναφερω στο κεντρικο λιμανι(Σιλο) του Τουρκικο φορτηγο Karakartal(σημαινει Μαυραετος και ειναι το παρατσουκλι της Τουρκικης ομαδας Besiktas JK της Κωνσταντινουπολης)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Εφθασε το βασιλοβαπορο της Maersk χθες το βραδακι στον Πειραια, και παραμανει δεμενο Βενιζελου ανατολικα στο Ικονιο. Πρεπει να επεσε πολυ γελιο στο vhf οταν μιλαγε στο traffic και στο ΠΣΠ:rolleyes:

post-22-128326964471_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να και ενας ασυνηθιστος μεν, εντυπωσιακος δε, επισκεπτης. Το ρο-ρο Saudi Tabuk(το Tabuk ειναι μια πολη του δημοκρατικου και απελευθερωμενου αυτου κρατους;)) της NSCSA(National Shipping Co of Saudi Arabia) που προσεγγισε τον Πειραια, αγνωστο σε μενα στα πλαισια ποιου service. Εντυπωσιακο και χρονοβορο στιγμιοτυπο η διαδικασια κλεισιματος του καταπελτη σε δυο κομματια. Να μια φωτογραφια του πλοιου, στο ονομα του Αλλαχ του Ελεημονα.

post-22-128326965009_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

το volgobalt203 που σκαει στα απονερα του Hellenic Spirit εξω απο τις οξειες, ενα μοτορσιπ με 2 τσιμινιερες και ενα κρενι σαν κερατο ρινοκερου και ενα ρωσικο με ξυλεια (kapitan matieev ή maleev) στον πατραϊκο. το τελευταιο το προσπερνα το kefalonia:).

post-13-12832696792_thumb.jpg

post-13-128326967922_thumb.jpg

post-13-128326967925_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάθε καλοκαίρι διακρίνω μεγάλο αριθμό κυρίως κονταίινερ ανοιχτά της

Γαύδου και της Κρήτης.

Αν είχε φτιαχτεί το τυμπάκι θα το δικαιολογούσα.

Έκανα μία σκέψη ότι ίσως πάνε Σουέζ αλλά είδα ένα χάρτη και παρατήρησα

ότι για σουέζ η πορεία τους θα ήταν νότια της Γαύδου και όχι στο στενό.

Ξέρει κανείς που πάνε.?

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη πιθανότητα είναι το Ανατολική Δυτική Μεσόγειος π.χ Λεμεσσός - Μαλτα κλπ

Η δεύτερη μπορεί να είναι απο/προς Σουεζ , απο/προς Αδριατική κλπ , ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και το μέγεθος του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Mια παραμετρος λιγο ασυνηθιστη για τους απεξω, αλλα αυτονοητη για τους απο μεσα ειναι πολυ απλα οτι αμα τυχει και υπαρχει λιγο τρατο, κατω απο την Κρητη εχει σημα το κινητο...Και για να προλαβω τους αντιρησιες, για βαλε να εχεις περιθωρια για το marlboro channel και αντι να τα τρως στη χασανοραδα, να μιλας χωρις roamming εστω και για μια μερα στους 3 μηνες. Ειναι και η αισθηση οτι μυριζει πατριδα, ε πολυ θελει?

Βεβαια προηγουνται ως πιο πιθανες οι εξηγησεις των προηγουμενων χρηστών.:P

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

το clipper tenacious, πριν λιγες μερες, το ειδαμε εξω απο την πατρα. για την ακριβεια ειχε κοψει για να περασει κατω απο τη γεφυρα, για κορινθιακο (στις 13/4).

αρκτεα συχνα περνανε μεγαλα bulk carriers & generals για μεσα συνηθως για τους βωξιτες κλπ ή για κορινθο. το θεμα ειναι να εχει καθαρη ατμοσφαιρα, αλλα και να το ξερεις απο πριν να πας να στηθεις στη γεφυρα

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνισω απολυτα με τον JERRY. Εμεις περναγαμε αναμεσα απο Κρητη και Γαυδο μονο και μονο για 5 ωρες σημα.... Εξαλλου απο Σουεζ για Μαλτα ειναι μονο 7 μιλακια παραπανω, αρα αξιζει τον κοπο και ουτε γατα ουτε ζημια!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

28/9 στον πατραικο, εκτος απο τα αναμενομενα, ειχαμε και μια οχι και τοσο συνηθισμενη παρουσια. το εντυπωσιακο Genco Predator, ερχοταν απο νοτια, περασε τον αραξο και κατευθυνοταν ανατολικα προς γεφυρα, πιθανοτατα για καποιο απο τα βοιωτικα λιμανια του κορινθιακου.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

πολυ traffic ο πατραϊκος την κυριακη του (απιστου) θωμα.

το edro I στις οξειες, με κατευθυνση ανατολικα (προς τη μακυνεια οπου φουνταρε) και τελικο προορισμο το εργοστασιο του ΤΙΤΑΝα στο δρεπανο, lady jasmine επισης με κατευθυνση δυτικα. ηρθε απο νοτια το ειχαμε (στο κεφαλονια ημουν) μπροστα μας και το φτασαμε στην κατω βασιλικη. μπηκε πατρα κανενα μισαωρο μετα απο εμας και εδεσε με τη βοηθεια και των τριων ρυμουλκων του λιμανιου στο 13.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ωραια και τα ferries, αλλα και τα ποντοπορα εχουν τη χαρη τους :D

07/08/10

naftocement XV φτανει στην πατρα, jurgen k στη ραδα της πατρας

09/08/10

jurgen k στο 1 της πατρας.

17/08/10

sti highlander και sti gladiator περιμενουν οδηγιες στη ραδα της καρυστου, ενω λιγο πιο κατω το tomriz a κατεβαινει ΝΔ.

22/08/10

το sipan λιγο πριν περασει τις οξειες για τον πατραϊκο.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Να δούμε κάποια πλοία της ποντοπόρου που συνάντησα στη ράδα του Πειραιά, χθες 20 Μαρτίου 2011.

Το General Cargo Ship ST. DENNIS (1983, ex-Mex, Solar, Luna, IMO 7915591) με σημαία St. Vincent and Grenadines και με πλοιοκτήτρια εταιρεία την LA LUNA MARITIME LTD με έδρα τον Πειραιά.

Το Oil Products Tanker SEA CRYSTAL (1994, ex-Vemaoil XV, ΙΜΟ 9088108) με Κυπριακή σημαία και με πλοιοκτήτρια εταιρεία την CRYSTAL SEA MARITME LTD με έδρα την Λεμεσσό της Κύπρου. Πίσω του διακρίνεται διερχόμενο το Container Ship VENTO DI NORTADA (1998, ex-Clou Ocean, ΙΜΟ 9139634) με σημαία Marshall Islands και με πλοιοκτήτρια εταιρεία την TAURUS ALPHA MBH & CO KG με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας.

Και τέλος το Cement Carrier ΜARIANA III (1981, IMO 8018235) με σημαία Σιγκαπούρης και με πλοιοκτήτρια εταιρεία την KGJ CEMENT SINGAPORE PTE LTD με έδρα την Σιγκαπούρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να δούμε το General Cargo Ship LADY BANA K (ΙΜΟ 7830959, 1979, ex- Princess Juana, Sunrise I, Majestic, Yamburg), σε χθεσινή φωτό από τον δίαυλο της Σαλαμίνας, εν πλω με προορισμό το λιμάνι του Βόλου στο οποίο και κατέπλευσε σήμερα, μόλις πριν λίγα λεπτά.

gallery_2102_15_273848.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
μετα απο καιρο, ειδαμε μεγαλο (geared) bulk carrier στην πατρα. το, με σημαια cayman (εφερε τα ομολογα πισω:rolleyes:), equinox voyager.

a blast from the past, που λενε και στις μουσικες εκπομπες

το equinox voyager φευγει απο πατρα, συνοδεια των ρ/κ ερμης και πατρευς (το πρωτο ειχε βοηθησει περισσοτερο) και με την πιλοτινα διπλα. κλασσικη αναχωρηση πλοιου ποντοπορου, που στην πατρα δεν βλεπουμε συχνα.

ειμαι περιεργος που να ειναι τωρα αυτο το σκαρι.

σκαλιζοντας φωτο, ειδα οτι το ειχαμε μονο σαν attachment. ιδου η εσοδεια 2007

gallery_1817_15_977843.jpg

gallery_1817_15_124352.jpg

gallery_1817_15_1121140.jpg

gallery_1817_15_637152.jpg

Link to comment
Share on other sites

To Minerva Iris μεταξύ Ελσίνκι και Τάλιν, το Freja Polaris περνώντας κάτω από τη γέφυρα Øresund από Δανία για Σουηδία, τα Lady Korcula και Union Ruby στο channel και το Taxiarchis στη γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης".

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...