Jump to content
Shipfriends

Stena Vinga (ΙΜΟ 9323699)


Recommended Posts

Το Hammerodde βρίσκεται από τις 2 Σεπτεμβρίου στο ναυπηγείο Oresund του Landskrona για εργασίες δεξαμενισμού, ανακαίνισης και αλλαγής σινιάλων. Το πλοίο θα μετονομάστηκε σε Stena Vinga και θα δουλέψει στη γραμμή Gothenburg-Frederikshavn

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

To Stena Vinga είναι στην πρώτη του αποστολή για τη Stena Line εκτός της γνωστής του γραμμής Fredrikshavn - Goteborg. Βρίσκεται ήδη στο Rosslare της Ιρλανδίας και φαντάζομαι πως θα αντικαταστήσει είτε το Stena Europe στη γραμμή του Fishguard, είτε το Epsilon στη γραμμή του Cherbourg.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Το πλοίο έχει πια επιστρέψει στη γραμμή για την οποία η Stena Line το απέκτησε και του φόρεσε τα σινιάλα της, η σύνδεση δηλαδή ανάμεσα στο Fredrikshavn της Δανίας και το Uuuuuulevi(που έλεγε κι ο Μανώλης Μαυρομμάτης) του Goteborg της Σουηδίας, κροσσάρει τον Καττεγάτη δηλαδή. Στη Σουηδία λοιπόν το βλέπουμε να κάνει πρεμιέρα στην gallerie μας ηλιόλουστο και απαστράπτον, και να περνά κάτω από την επιβλητική γέφυρα Alvsborgsbron. Οπωσδήποτε δε διεκδικεί βραβείο ομορφιάς, το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Πλήν όμως έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι μικρότερο σε μήκος(125 μέτρα) απ' ότι πια χτίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέρνων φέρρυ στην Ευρώπη, μπορεί να υποστηρίξει πάρα πολλές γραμμές και λογικά θα έχει και μεγάλη μεταπωλητική αξία. Πρός το παρόν όμως μένει με τη Stena και αφήνει πίσω του το Goteborg δείχνοντάς μας την πρυμνιά του όψη.

Link to comment
Share on other sites

Αξιοσημείωτο για το μήκος του πλοίου είναι το πλάτος του που είναι κοντά 24 μέτρα.Το γκαράζ του είναι τεράστιο με 1500 lm.Ένα πλοίο που θα έκανε για πάρα πολλά λιμάνια στο Αιγαίο με τα χαρακτηριστικα που έχει.

Link to comment
Share on other sites

Τους 18 κόμβους πρέπει να τους έχει με το ζόρι έμφορτο, αν κρίνω από την ισχύ των μηχανών του 8600 kw.Συγκρίνοντας τα μικρά Blue Star έχουν τη διπλάσια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 4/9/2021 at 12:55 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ενώ αργότερα το ίδιο δίδυμο (Stena Livia & Stena Flavia) θα αντικαταστήσει το δίδυμο Stena Gothica & Urd στη γραμμή Travemünde-Liepaja

 

Σημάδι του πόση σημασία δίνει τώρα η Stena στη σύνδεση Γερμανίας - Λετονίας, είναι το ότι μέχρι να μπεί στη γραμμή το Stena Livia, το Stena Vinga θα τριπλώσει στη γραμμή τα Stena Gothica και Urd έτσι ώστε να εξασφαλίσει 6 δρομολόγια την εβδομάδα πρός κάθε κατεύθυνση. Αυτό θα γίνει για περίπου 2 εβδομάδες τον Απρίλιο, το πλοίο είναι ήδη εκεί και τώρα αναχωρεί από τη Liepaja.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Εκεί βρίσκεται ακόμη, νωρίτερα σήμερα ολοκλήρωσε την χειμερινή του ακινησία και τώρα κατευθύνεται πρός τη Liepaja. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του το αντικετέστησε εαν δεν κάνω λάθος το roro Midas. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ανάμεσα στις 11 και τις 27 Απριλίου θα μπορέσει κανείς να δεί το πλοίο να κάνει δρομολόγια ανάμεσα στο Koge και το Ronne της Δανίας, αντικαθιστώντας προσωρινά το Hammershus της Bornholmslinjen που κάνει την ετήσιά του συντήρηση. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Stena Vinga καθυστέρησε 5 ώρες στο πρώτο του ταξίδι λόγω επιθεωρήσεων της Δανικής Ναυτιλιακής Αρχής. Βρήκαν μια σειρά από ελλείψεις.

Για να βλέπουμε πως γίνονται επιθεωρήσεις στο εξωτερικό, ακόμη και σε σοβαρές εταιρείες και τι βρίσκουν!

Reservefærge til Bornholm fem timer forsinket (soefart.dk)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτό είναι για το Αιγαίο πάντως ! Δε θα μου κάνει εντύπωση να έρθει μες τα επόμενα λίγα χρόνια.... 

Οχι οτι ειναι κανένα φοβερό βαπόρι βέβαια αλλά σε σχέση με αυτά που έρχονται είναι καλύτερο ! Αν έχει και παραπάνω ταχύτητα από τα 15 που πηγαίνει τώρα.....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 6/7/2023 at 3:57 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Τελικά η ναυλώτρια εταιρεία θα είναι η Intershipping

Και η σχετική επιβεβαίωση από τους Σκανδιναβούς   

 

https://www.sjofartstidningen.se/stena-vinga-pa-charter-till-medelhavet/

 

2 μήνες ναύλωση... algeciras - Tanger med

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...