Jump to content
Shipfriends

M2M1 (IMO 9875587)


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Ας δούμε τη πρόοδο της κατασκευής του Πρωτοπόρος ΧV στο ναυπηγείο του Κανελλου, όπου έχει ολοκληρωθεί το γκαράζ και τελειώνει το κατάστρωμα των επιβατών. Στο χώρο του ναυπηγείου έχει κατασκευαστεί το κατάστρωμα της γέφυρας, ενώ κατασκευάζεται σε τμήματα το κατάστρωμα του χώρου του πληρώματος

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ας δούμε τη πρόοδο της κατασκευής του Πρωτοπόρος ΧV στο ναυπηγείο του Κανελλου, όπου έχει ολοκληρωθεί το κατάστρωμα του χώρου του πληρώματος και το κατάστρωμα της γέφυρας. Στο χώρο του ναυπηγείου ξεκινάει η κατασκευή των ακροπλωρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ας δούμε τη πρόοδο της κατασκευής του Πρωτοπόρος ΧV στο ναυπηγείο του Κανελλου, όπου βλέπουμε να έχουν τοποθετηθεί τα ανάγλυφα σινιάλα της Tsokos Lines («Τ»). Στο χώρο του ναυπηγείου έχουν κατασκευαστεί δυο ακρόπλωρα και οι δυο καταπέλτες του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ας δούμε τη πρόοδο της κατασκευής του Πρωτοπόρος ΧV στο ναυπηγείο του Κανελλου, όπου βλέπουμε να έχει τοποθετηθεί το ένα ακρόπλωρο και ο καταπέλτης, ενώ ετοιμάζεται το δεύτερο ακρόπλωρο στο υπόστεγο του ναυπηγείου, ενώ έχουν έρθει τα τέσσερα ελικοπηδαλια του πλοίου. Τέλος να πούμε ότι έχουν ξεκινήσει τα μινιαρισματα στο κατάστρωμα της γέφυρας και στο κατάστρωμα του πληρώματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας δούμε τη πρόοδο της κατασκευής του Πρωτοπόρος ΧV στο ναυπηγείο του Κανελλου, όπου βλέπουμε να έχει τοποθετηθεί το δευτερο ακρόπλωρο και τα τέσσερα ελικοπηδαλια του πλοίου. Έχει βαφτεί εξωτερικά το μέσο του πλοίου στα χρώματα της Tsokos Lines. Ο δεύτερος καταπέλτης είναι έτοιμος για να τοποθετηθεί στη θέση του. Εξωτερικά δείχνει ότι κοντεύει να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει οι προωστηριες μηχανές, οπότε θα αργήσει λίγο ακόμα για να γίνει η καθέλκυση του

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Ας δούμε τη πρόοδο της κατασκευής του Πρωτοπόρος ΧV στο ναυπηγείο του Κανελλου, όπου βλέπουμε έχει βαφτεί εξωτερικά το μεγαλύτερα μέρος του πλοίου στα χρώματα της Tsokos Lines, ενώ ο δεύτερος καταπέλτης έχει τοποθετηθεί στη θέση του. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που πλοίο που ναυπηγεί η Tsokos Lines που δεν ήταν έτοιμο μέσα στη καλοκαιρινή σεζόν ενώ η καθέλκυση του αναμένεται να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Σάββατο 21/09/19 στις 10:00 ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η τελετή καθέλκυσης του Πρωτοπόρος XV της οικογένειας Τσώκου στο ναυπηγείο του Κανέλλου στο Πέραμα. Το πλοίο ήταν σημαιοστολισμένο και είχαν υψωθεί σημαίες στη μια πλώρη της Tsokos Lines και της Ελλάδος. Η τελετή αγιασμού ξεκίνησε γύρω στις 10:25 στο χώρο του ναυπηγείου με τη παρουσία σύσσωμης της οικογένειας Τσώκου, φίλων, συνεργατών, της ναυπηγού κας. Ευτυχίας Πετυχάκη, του Shipfriends.gr, του πρόεδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανού Μιχάλαρου, του Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη, του Τεχνικού Διευθυντή του INSB κ. Χρηστού Ευσταθίου και του πληρώματος.

Ο ιερέας με τη συνοδεία του πλοιοκτήτη άγιασε τα ύφαλα και τα ελικοπηδάλια του σκάφους. Αφού τελείωσε ο αγιασμός, έφτασε η ώρα για τη σαμπάνια που έσπασε στα ύφαλα του πλοίου από τον κ.Ευάγγελο Τσώκο. Πριν το σπάσιμο της σαμπάνιας βγήκαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες με την οικογένεια Τσώκου και τους επισήμους προσκεκλημένους της.

Μετά τους τελευταίους ελέγχους των υπεύθυνων του ναυπηγείου, το Πρωτοπόρος XV ήταν έτοιμο για να ξεκινήσει η διαδικασία της καθέλκυσης του γύρω στις 10:55. Έδωσαν κάβο από το Alexander 3 στο Πρωτοπόρος ΧV, έτσι ώστε να το τραβήξει για τη καθέλκυση του. Ξεκίνησαν να φεύγουν οι πρώτες τακαρίες από το Πρωτοπόρος ΧV και περίπου τριάντα λεπτά χρειάστηκαν για να φύγουν οι τελευταίες τακαρίες που συγκρατούσαν το Πρωτοπόρος XV. Mε τη βοήθεια του ρυμουλκού Alexander 3, στις 11:35 το Πρωτοπόρος XV άρχισε να γλιστράει έτσι ώστε να συναντήσει για πρώτη φορά το υγρό στοιχείο, μέσα από συνεχή σφυρίγματα, βεγγαλικά και φωτοβολίδες.

Πρωτοπόρος XV απομακρύνθηκε από το ναυπηγείο

Να ευχηθούμε να είναι καλορίζικο και καλοτάξιδο το Πρωτοπόρος XV!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ας κάνουμε μια ξενάγηση στο Πρωτοπόρος ΧV. Ξεκινώντας από το γκαράζ του Πρωτοπόρος ΧV που είναι εντελώς νέτο. Ανεβαίνουμε από τις σκάλες επιβίβασης που είναι σε δυο επίπεδα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο άνετα η άνοδος των επιβατών. Να προσθέσω ότι υπάρχουν σκάλες και από το γκαράζ πέρα από τις πλώρες. Φτάνοντας στο κατάστρωμα του σαλονιού συναντάμε ένα διάδρομο έξω από το σαλόνι με άσπρα πλαστικά καθίσματα κατά μήκος του διαδρόμου ενώ υπάρχουν καθίσματα στις πλώρες. Μπαίνοντας στο σαλόνι συναντάμε 3 σειρές από καναπέδες σε καφέ απόχρωση με ένα τραπεζάκι ανάμεσα τους και πίσω τους ένα συνεχή καναπέ σε πορτοκαλί απόχρωση. Στις άκρες του σαλονιού υπάρχει ένα χώρος με καναπέδες και τραπεζάκια σε απόχρωση ανοιχτό καφέ και κατά μήκος υπάρχουν ημικυκλικοί καναπέδες στις κολώνες που στηρίζουν τα κατάστρωμα. Στο κέντρο του σαλονιού υπάρχει το μπαρ που δεν λειτουργεί και στις γωνίες του σαλονιού υπάρχουν οι τουαλέτες του πλοίου. Ένα κατάστρωμα πιο πάνω είναι το ανοικτό κατάστρωμα, όπου συναντάμε τα άσπρα πλαστικά καθίσματα στο ανοικτό κατάστρωμα έξω από το σαλόνι του πληρώματος. Τέλος να δούμε πως είναι η μεγάλη σε μέγεθος γέφυρα του Πρωτοπόρος ΧV.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...