Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη σημερινή απογορευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Νάξος Τζετ στη Νάξο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “NAXOS JET” Ν.Π. 12002, ότι είχε προγραμματιστεί πετρέλευση προκειμένου να εκτελέσει εγκεκριμένο δρομολόγιο προς λιμένες Πάρου-Μυκόνου-Τήνου-Άνδρου και Ραφήνας, με 156 επιβάτες, 19 Ι.Χ.Ε. και 03 δίκυκλα.

Κατόπιν ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν εργασίες στη δεξιά ηλεκτρομηχανή του πλοίου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση από τον Πλοίαρχο, ο οποίος δήλωσε ότι πραγματοποιούσαν αλλαγή φίλτρων. 

Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “NAXOS JET”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, κενό επιβατών, προς λιμένα Ραφήνας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβουμε, το πλοίο είχε κάποιου είδους βλάβη, ο Πλοίαρχος δήλωσε οτι έκανε πετρέλευση, και το λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου λόγω εργασιών στην ηλεκτρομηχανή (η οποία ήταν κι αυτή που πιθανόν είχε την βλάβη);

Να φανταστω οτι δεν υπήρχε κάποιο βυτιοφόρο στον ντόκο και οι λιμενικοί υποψιάστηκαν το συμβαν;

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δεν ξέρουμε εάν είχε βλάβη στην ηλεκτρομηχανη αλλά και να είχε αυτό δεν επηρεάζει το πλοίο όταν υπάρχουν και άλλες τρεις ηλεκτρονηχανες!! Το πλοίο υποστηρίζει ότι άλλαζε ένα φίλτρο που είναι μια σύνηθες εργασία στα πλοία!! Από τη στιγμή που το Λιμενικό δεν είναι σε θέση να κρίνει εάν αυτό που υποστήριξε το πλήρωμα ισχύει, τότε δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που έγινε απογορευση του απόπλου και έφυγε κενό επιβατών!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Οι δικές μου πληροφορίες λένε για σοβαρή μηχανική βλάβη στο πλοίο, γι αυτό και το σημερινό δρομολόγιο είναι ανεκτέλεστο, επίσης χθες το βράδυ το πλοίο δεν έπιασε στην Φολέγανδρο

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Νάξος Τζετ στη Φολέγανδρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ' Ν.Π. 12002,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα -  Ίο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Φολέγανδρου και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στη Φολέγανδρο 22 επιβάτες, ενώ στο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση 06 επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Και εγώ το ίδιο έμαθα γιατί έτσι ανακοινώθηκε στα παραπλέοντα σκάφη!!

Link to comment
Share on other sites

Καλυτερα να μας πει το λιμεναρχειο Φολεγανδρου για πιο λογο δεν επιασε το πλοιο στο λιμανι που δεν καταφερε να διωξει τα αγκυροβολιμενα πλοια μεσα απο το λιμανι του.Και ενημερωσε το πλοιο και τον πλοιαρχο 15 λεπτα πριν την αφιξη του για την κατασταση που επικρατουσε στο λιμανι εκεινη την στιγμη.Επισης οποιος ακουγε στο καναλι 12 επρεπε να ακουσει τις συνομιλιες τις λιμενικης αρχης με τα σκαφη για που ηταν στο λιμανι.Τελος στην τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχε η λιμενικη αρχη με το πλοιο ζητησε  συγνωμη στην εταιρια και στον πλοιαρχο για την ταλαιπωρια.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Νάξος Τζετ στην Ίο

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου, για μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ” Ν.Π. 12002, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο,  από  λιμένα Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα -  Ίο, με 51 επιβάτες και 29 μέλη πληρώματος,

Στο σημείο μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ρ/Κ πλοίο, ένα (01) Α/Κ πλοίο, δύο (02) Ε/Γ-λάντζες και τέσσερα (04) παραπλέοντα προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Το “ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ” πλέοντας αυτοδύναμα, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ίου, συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

 

 

Η ένωση Λεμβούχων της Σαντορίνης έβγαλε μια ανακοίνωση για τη παροχή βοήθειας που έδωσαν στο Νάξος Τζετ, που λέει ότι είχε μείνει ακυβέρνητο, ενώ το Υπουργείο έβγαλε ανακοίνωση για μια βλάβη!!!

Quote

Κατόπιν εντολής του Λιμεναρχείου Θήρας και με παρουσία προσωπικού του λιμενικού σώματος σπεύσαμε για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας στο ακυβέρνητο επιβατικό ταχύπλοο Naxos jet στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ίου και Σαντορίνης. Μετά από αρκετή ώρα το Naxos jet με τις δικιες του μηχανές κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ιού.

61921745_2361346167477007_1510790510560673792_n.jpg61763446_2361346157477008_8172222973487349760_n.jpg61905211_2361346184143672_6820472310168813568_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Νάξος Τζετ σέρνεται, από την Πάρο και μετά, με 20 κόμβους. Αφού προσέγγισε τη Μύκονο άλλαξε κατεύθυνση προς Πειραιά, αυτή την ώρα περνά πάνω από τη Σύρο.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ Νάξος Τζετ στη Μύκονο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 12002, ότι κατά το προγραμματισμένο πλου του από Πάρο για Μύκονο, διαπιστώθηκε υπέρμετρη αύξηση θερμοκρασίας στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή και για προληπτικούς λόγους συνέχισε τον πλου με τρεις (03) κύριες μηχανές.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Μυκόνου, Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων επιβιβάστηκε σε αυτό και αφού διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω, από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Το ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Νάξο για Πάρο – Μύκονο – Τήνο - Άνδρο – Ραφήνα, με διακόσιους πενήντα τρεις επιβάτες (253) οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερα πλοία και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης νηογνώμονα, επετράπη στο πλοίο ο απόπλους του.

Φαίνεται ότι αποβίβασε τους επιβάτες στη Μύκονο και ήρθε κενό επιβατών κατευθείαν για το δεξαμενισμό του!! Με τη ταχύτητα που ερχόταν έδειχνε βέβαια ότι ερχόταν με δυο μηχανές και όχι με τρεις που λέει η ανακοίνωση!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...