Jump to content
Shipfriends

AF Mia (ΙΜΟ 9144811)


Recommended Posts

Ikarus Palace Main Particulars / Ικαρος Παλας Βασικά Χαρακτηριστικά :

Name / Όνομα: IKAROS PALACE

Previous Known Names (year) / Προηγούμενα ονόματα (έτος): Ikaros

IMO Number: 9144811

LOA / Μέγιστο Μήκος: 200,60 m

Breadth / Πλάτος: 25,80 m

Gross tonnage / Μεικτό εκτόπισμα: 29968 tons

Year Build / ΄Ετος ναυπήγησης: 1997

Yard/Country /Ναυπηγείο/Χώρα: Fosen,NORWAY

Engines (Maker and Capacity) /Μηχανές (Μάρκα και Ισχύς): 4 x MAN 44480 KW

Service Speed / Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 27 Knots

Rebuild / Μεγάλες Ανακατασκευές:

____________________-

(1997, ex- Ίκαρος, Ίκαρος Παλάς, Cruise Smeralda)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

τριημερη παραμονη στην πατρα απο χτες για τον ικαρο. ξεκινησαν τα ανοιξιατικα δρομολογια της Βενετιας (με τρια πλοια πλεον) και λογω των μικροαλλαγων στις μερες αναχωρησεων ο ικαρος κανει "μακιγιαζ" στο 7-8 της πατρας

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Ayta ta ploia ( mple-kitrina , palatia , kokkina ktl) pou den stamatane gia poli se limania theloun kai ligi xekourasi!!! Einai kai oi megales diadromes....... Na xarei kai ligo tin Patra giati apo tou xronou to blepo Peiraia gia Hrakleio.

Link to comment
Share on other sites

μια μικρη διορθωση, σημερα ξεκινα τελικα ο ικαρος για να κανει και μια διανυκτερευση το πασιφαη. μεχρι τελος ιουνιου απο μια διανυκτερευση την εβδομαδα το καθενα

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Αλήθεια, δεν διάβασα πουθενά (μπορεί σε άλλο topic να αναφέρεται)για το ατύχημα του ΙΚΑΡΟΣ PALACE στη Βενετία πρίν απο 20 περίπου ημέρες. Είδε ο φίλος proud κατι στην Πάτρα?

Link to comment
Share on other sites

ο μικρος proud εκανε επιτοπια πραγματογνωμοσυνη :D

κατεβηκα στη τελευταια αφιξη του Ικαρου πριν την ετησια (φευγει αποψε, θα ειναι αυριο στην παγοδα να βγαλει τα βαρελακια και απο τριτη περαμα).

εκ πρωτης οψεως δε φαινεται τιποτα. αλλωστε ηταν δυο μερες αυτη την εβδομαδα εδω (τριτη βραδυ με πεμπτη βραδυ) και τον ειδα αρκετες φορες.

δυο πραγματα τραβηξαν την προσοχη μου.

α) ενα σχετικα μεγαλο χοτροκομμενο μπαλωμα στην αριστερη γωνια του ducktail. με την πρωτη ματια δεν το παιρνεις χαμπαρι γιατι ειναι ολο το ducktail φρεσκοβαμμενο (ηταν και νυχτα), αλλα συγκρινοντας το με τη δεξια γωνια φαινεται η διαφορα στο... φινιρισμα. δεν ξερω ποτε εγινε αυτο. αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα που κοπαναει καποιο βαπορι με την πρυμη στον ντοκο

β) το βαπορι χρησιμοποιησε ρυμουλκο για να δεσει (στο 4). εκανε κανονικα προσαναποδα και δουλευαν τα προπελακια αλλα ειναι η πρωτη φορα που βλεπω καποιο εκ των ικαρος/πασιφαη να χρησιμοποιει ρυμουλκα χωρις να φυσα σχεδον καθολου. ελαχιστες φορες και με πολυ ασχημο καιρο εχουν παρει ρυμουλκα.

post-13-128326956039_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Eγώ πάλι φίλε proud μια φορά έτυχε να είμαι σε αναχώρηση του ΙΚΑΡΟΥ για βενετία (28 Ιανουαρίου 2005) και τότε πήρε ρυμουλκό. Και ήτανε στο 4 δεμένος (you know). Μπουνάτσα απόλυτη και τότε.

Link to comment
Share on other sites

η παρουσια ρυμουλκου (και η συνεπακολουθη πληρωμη του) ειναι υποχρεωτικη συμφωνα με τον κανονισμο λιμενος απο ενα ορισμενο μεγεθος και πανω. (νομιζω 150 μετρα). τωρα υπο νορμαλ καιρικες συνθηκες κανεις πλοιαρχος δε χαλα το image :D του χρησιμοποιωντας το ρυμουλκο.

εν πασει περιπτωσει το ανεφερα επειδη ειναι κατι ασυνηθιστο. ετσι και αλλιως δεν απαντα στην απορια του αντωνη

Link to comment
Share on other sites

θα ειναι αυριο στην παγοδα να βγαλει τα βαρελακια.

Παραμονή Αγίου Νικολάου και στην παγόδα είναι ασύμβατες έννοιες. Τα ένδοξα πλοία του ΠΝ μας φέτος θα την έχουν αγκαζέ, αφού 2 από τα μεγάλα του λιμενικού (βλ. ΛΣ50) έχουν πιάσει θέση μπροστά από το ΚΛΠ.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το Ρ/Κ πέρισυ τέτοιο καιρό πάλι ήταν εδώ στου Αγ Νικολάου και έχω δεκάδες φώτο του όπως και video να κάνει βόλτες στο λιμάνι, στροφη 360 στο dock 3 και πάλι πίσω στην παγόδα. Μάλλον κάτι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του πλοίου λόγω του ότι είναι διεθνών πλοών και ο κανονισμός απαιτεί το Ρ/Κ

Link to comment
Share on other sites

Πλήν όμως τον Αύγουστο τού 2003 που ταξίδεψα μ'αυτό από Πάτρα γιά Κέρκυρα (το οποίο συνέχιζε γιά Βενετία) φύγαμε το βράδυ κανονικά χωρίς ρυμουλκό.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τρεχει τιποτα με το παλικαρι;

συμφωνα με εταιρεια και openseas, αρχικα επροκειτο να ξαναξεκινησει στις 29/12. πριν μια εβδομαδα αυτο εγινε 01/01 και παραλληλα θα εδενε το πασιφαη για 4 μερες. τελικα παραμενει ακομη περαμα ενω το πασιφαη θα κανει το αποψινο δρομολογιο.

τωρα παει για πεμπτη. αν τελικα ξεκινησει την πεμπτη (5/5) θα εχει ενα μηνα ακινησια, το μεγαλυτερο διαστημα για καινουργιο βαπορι απο το 95. (με εξαιρεση την προσθηκη καμπινων στο αρετουσα)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εφυγε ξημερωματα πεμπτης απο πατρα. στο openseas το εχει να αναχωρει δευτερα μεσημερη απο βενετια (2 ωρες νωριτερα απο το κανονικο) με αφιξη πατρα την τριτη 28/2 17.30 αντι 19.30 που ειναι το κανονικο. μεχρι τη δευτερα το μεσημερι δεν φαινεται να ταξιδευει.

μηπως πηγε κρουαζιερα στη βενετια για το καρναβαλι;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, προκειται για την ετήσια καρναβαλική κρουαζιέρα της εταιρείας.

Το πλοιο, για να αποφύγει την απεργία, έφυγε το πρωι για Ηγουμενιτσα για να πάρει τον κοσμο που ειχε ερθει στην Πάτρα απο το βράδυ (ηταν ολοι σε Ξενοδοχεια της περιοχης).

Link to comment
Share on other sites

καποτε η Γαλανη τραγουδουσε: τα γαλαζια σου γραμματα:D .

το ιδιο τραγουδησε και ο ικαρος σημερα.

το πρωι βαφτηκαν τα γραμματα στην αριστερη παντα μπλε και η τσιμινιερα στο νεο (φωτεινο) κοκκινο, χωρις πρασινο καπελο. απο δεξια τα γραμματα ειναι πρασινα ακομη. την αλλη τεταρτη λογικα.

πλεον σε ολα οσα ειναι πατρα οι τσιμινιερες με το νεο κοκκινο τα γραμματα μπλε (με τη δεξια παντα του ικαρου να μενει). πασιφαη και ευρωπη ειναι ετοιμα ενω ικαρος και ολυμπια θελουν το νεο κοκκινο στις παντες.

post-13-12832695727_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

το βαπορι ειναι 100% στα νεα χρωματα και μενει μονο η ισαλος και το site.

σημερα ολη μερα εβαφαν την αριστερη πλευρα. την κοκκινη ριγα το λευκο κομματι, μπαλωμτα στην ισαλο κλπ. μεχρι τις 21.45 υπηρχε σκαλωσια (με ροδες) αριστερα του (στο 7-8).

εδω το βλεπουμε ενω φορτωνει. αριστερα του στο 5-6 το πασιφαη κανει μεθορμιση (απο το 4 οπου ξεφορτωσε)

post-13-12832695737_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Σύμφωνα με το OpenSeas θα μείνει στη γραμμή μέχρι το τέλος του Οκτώβρη σε αντικατάσταση του Knossos Palace και θα ξαναέρθει στα μέσα του Νοέμβρη, σε αντικατάσταση και του Festos Palace, οπότε και θα παραμείνει στη γραμμή μέχρι και το τέλος του Νοέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...