Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση Blue Star Paros στο λιμάνι της Σύρου. 11.08.2018


Recommended Posts

Το πλοιο εχει δεσει στο νεωρειο για να φτιαξει το καταπελτη για να ξαναφυγει οτι ωρα τελειωσει για πειραια κ το βραδυνο εξπρες θα το κανει το Δηλος  κ το δικο του δρομολογιο παει για αυριο στις 12 το μεσημερι

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο τώρα πάει στην Πάρο, λογικά κάνει το δρομολόγιο του Blue star Paros καθώς μετά το ατύχημα στην Σύρο έμεινε εκεί. Δεν μπορούσανε απλώς να βάλουνε τον κόσμο για Πάρο που είχανε εισιτήρια για το δρομολόγιο των 21:00 σε ένα από τα 2  πρωινά δρομολόγια;

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian featured, unfeatured, featured and unfeatured this topic

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Paros στη Σύρο

Κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'' Ν.Π. 10990 από το λιμένα Σύρου, απογευματινές ώρες χθες, το εν λόγω πλοίο παρασύρθηκε εξαιτίας ισχυρών πλευρικών ανέμων, με αποτέλεσμα ο δεξιός πρυμναίος καταπέλτης επιβατών, η ανύψωση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί, να προσκρούσει σε τονοδέτη (μπίντα) των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς, και συγκεκριμένα η αποκοπή της βάσης στήριξης και εδράσεως της αριστερής άρθρωσής του, και η δυσλειτουργία του υδραυλικού συστήματος κινήσεώς του.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Μυκόνου και Τήνου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν χίλιοι τριακόσιοι πενήντα έξι (1.356) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) Ι.Χ., τριάντα οχτώ (38) Δ/Κ και οχτώ (08) Φ/Γ.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'' και διακόσιοι είκοσι πέντε (225) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενώ κατόπιν ολοκλήρωσης εργασιών προσωρινής επισκευής / αποκατάστασης ζημιάς δεξιού πρυμναίου καταπέλτη επιβατών και κατάθεσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...