Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ - ΟΓ Aqua Blue , στο λιμάνι της Σκιάθου || 05.08.2018


Recommended Posts

Πριν λιγο προσεκρουσε στη Σκιαθο.Εχει ενα μικρο ρηγμα και ενα βαθουλωμα πρυμα.Πανω απο την ισαλο.

Οι επιβατες του Aqua Blue θα προωθηθουν στη Θεσσαλονικη με το Σκιαθος για Βολο και απο εκει με πουλμαν.

Link to comment
Share on other sites

Στον προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου προσέκρουσε κατά τον κατάπλου του, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Aqua Blue" με 170 επιβάτες, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί αλλά ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Λόγω της πρόσκρουσης, το πλοίο υπέστη μικρό ρήγμα σε στεγανό τμήμα του στην πρύμνη δεξιά, ενώ απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το Aqua Blue προερχόταν από Ηράκλειο-Θήρα, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Σκιάθο με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιβάτες θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στο λιμάνι του Βόλου με δύο επιβατηγά πλοία που αναχωρούν από τη Σκιάθο στις 20:15 και 21:50 και από εκεί για τη Θεσσαλονίκη με πούλμαν.

aq1.jpg

aqua.jpg

aq2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οπως φανηκε ειχε θεμα το πλοιο.Οπως εμπαινε στο λιμανι και κανοντας τη κλασσικη δεξια στροφη φουνταρε τη δεξια.Γυρισε κανονικα για να δεσει αλλα μετα εκανε ειτε προσω ειτε αναποδα πηγαινοντας ειτε μπροστα ειτε πισω.Αυτο για κανα 10αλεπτο.Σιγα σιγα ηρθε με τη μπαντα προς το μπαστουνι(ισως και λογω του Βορειου ανεμου) και αντι να κανει προσω την αριστερη να ανοιξει η πρυμνη,(τη πλωρη τη βασταγε η δεξια αγκυρα αλλα και το προπελακι)κανειτη δεξια και πεφτει με τη πρυμνη πανω στη προβλητα.Το ρηγμα το κανε με μια μπιντα που εσπασε ενω πιο πρυμνα εγιναν γδραρσιματα.Αν δειτε τη πορεια του τη σημερινη σε ενα σημειο Βορεια της Ευβοιας επεσε η ταχυτητα του στους 10 κομβους.Και επισης απο την ωρα που εκανε stand by  μεχρι να μανουβραρει περασε κανα 15 λεπτο.Δε ξερω αν σχετιζονται ολα αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Μεταφορά των μηχανών σε φορτηγό και οι οδηγοί με το πούλμαν για Βόλο? 

Το Skiathos TV αναφέρει ότι το Aqua Blue προσέκρουσε ακυβέρνητο στο λιμάνι της Σκιαθου κινδύνεψαν οι επιβάτες 

Μηχανική βλάβη υπέστη το οχηματαγωγο Aqua Blue επιστρέφοντας για Θεσσαλονικη λίγο πριν μπει στο λιμάνι της Σκιαθου μπροστά στον Τσουγκρια 
Οι μηχανές έσβησαν με αποτέλεσμα το πλοίο να μείνει ακυβέρνητο και να κινδυνέψουν οι επιβάτες στη προσπάθεια να ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Σκιαθου προσέκρουσε στην είσοδο του λιμανιού στο σημείο πρόσδεσης των δελφινιών με αποτέλεσμα να υπέστη ρήγμα στην δεξιά πλευρά 
Άμεση αντίδραση του λιμεναρχείου Σκιαθου το οποίο συνέδραμε στην προώθηση των επιβατών και αυτοκινήτων με το Skiathos Express 
Το πλοίο είναι δεμένο στο λιμάνι της Σκιαθου μέχρι επιθεώρησης από το κεντρικό λιμεναρχείο

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στη Σκιάθο

Quote

Περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393 σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, σε γωνία του προβλήτα Σκιάθου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρήγματος διαστάσεων 60cm ύψους και 20cmκατά το διαμήκες, 50cm πάνω από την ίσαλο και σε απόσταση περίπου 10από την πρύμνη προς την πλώρη.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα – Νάξο – Πάρο – Μύκονο – Τήνο – Σύρο – Άνδρο – Σκιάθο – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν 71 μέλη πληρώματος, 170 επιβάτες, 20 Φ/Γ, 28 Ι.Χ. και 11 Δ/Κ, που αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Σκιάθου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'', ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα που επέβαιναν στο πλοίο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν στο λιμένα Σκιάθου προς επιβίβαση, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Στο skiathoslife.gr υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες από τη στιγμή της πρόσκρουσης του Aqua Blue στη προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου.

Από χθες το βράδυ ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του ρήγματος που υπέστη το Aqua Blue όταν προσέκρουσε στο λιμένα της Σκιαθου μετά από μηχανική βλάβη που υπέστη λίγο πριν μπει στο λιμάνι Οι εργασίες συγκόλλησης του ρήγματος γινοντουσαν καθόλη την διάρκεια της νύχτας όπου μετά από επιθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί από το κεντρικό λιμεναρχείο να επιτρέψουν τον απόπλου του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Άμεση αντίδραση του λιμεναρχείου Σκιαθου το οποίο συνέδραμε στην προώθηση των επιβατών και αυτοκινήτων με το Skiathos Express 

Ε όχι και μέριμνα του Λιμεναρχείου. Με μέριμνα της εταιρείας γινεται η προωθηση.

1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said:

ρήγματος διαστάσεων 60cm ύψους και 20cmκατά το διαμήκες, 50cm πάνω από την ίσαλο και σε απόσταση περίπου 10από την πρύμνη προς την πλώρη

Η εταιρεία στην ανακοινωση αναφερει απλά βαθούλωμα μικρής έκτασης την στιγμή που το λιμεναρχείο λέει ρήγμα 60×20 και ουχί βαθούλωμα.

 

Συγχαρητήρια στην εταιρεία που προσπαθεί να εκτελεσει το δρομολογιο για σποραδες, αλλα γιατι αναγκάζει τους οδηγους ΙΧ να οδηγήσουν (και να πληρώσουν βενζινες και διοδια) ως το Βόλο; Αν θελανε να ταξιδεψουν απο Βολο θα κλεινανε εξ αρχης με καποιο πλοίο που αναχωρεί απο εκεί. Θέλω να πιστεύω οτι θα τους αποζημιώσει για τα έξοδα αυτα, και δεν εννοω δωρεαν εισιτήρια..

Link to comment
Share on other sites

Να αναφερω επισης πως στους χθεσινους επιβατες που πηγαν στο προορισμο τους μεσω Βολου ανακοινωθηκε πως θα τους επιστραφουν χρηματα απο το κεντρικο πρακτορειο της εταιρειας στη Θεσσαλονικη.Το ρηγμα εγινε οπως ανεφερα απο τη προσκρουση του πλοιου στη μπιντα η οποια και εσπασε.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Αποκατάσταθηκε η ζημιά του Aqua Blue και μετά τις 12:30 αναχώρησε για το Βόλο. Οπότε το δρομολόγιο του που ήταν για τις 13:00 δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τις 15:00. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Skiathos TV στο Facebook.

FB_IMG_1533550838766.jpg

FB_IMG_1533550846942.jpg

FB_IMG_1533550852293.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Nikos_Chania said:

Συγχαρητήρια στην εταιρεία που προσπαθεί να εκτελεσει το δρομολογιο για σποραδες, αλλα γιατι αναγκάζει τους οδηγους ΙΧ να οδηγήσουν (και να πληρώσουν βενζινες και διοδια) ως το Βόλο; Αν θελανε να ταξιδεψουν απο Βολο θα κλεινανε εξ αρχης με καποιο πλοίο που αναχωρεί απο εκεί. Θέλω να πιστεύω οτι θα τους αποζημιώσει για τα έξοδα αυτα, και δεν εννοω δωρεαν εισιτήρια.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας, προσφέρουν 50 ευρώ για τα οδοιπορικά από τη Θεσσαλονίκη και δωρεάν γεύμα στο self-service του πλοίου. 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση της εταιρείας για το σημερινό δρομολόγιο από Βόλο.

Quote
Ενημερώνουμε τους επιβάτες για το νέο ωράριο εκτέλεσης του δρομολογίου του Aqua Blue  της 6ης Αυγούστου, από Βόλο στις 15.30 αντί 13.00.

Πιο συγκεκριμένα: Βόλο (15.30), Σκιάθο (17.45 – 18.00), Σκόπελο Αγνώντα (18.35 – 18.50) Αλόννησο (19. 30 - 19.45) Θεσσαλονίκη (02.15 επομένης).

Οι επιβάτες με Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν εισιτήρια για το παραπάνω δρομολόγιο με προορισμό τις Σποράδες μπορούν να προσκομίσουν στο λογιστήριο του πλοίου το εισιτήριο αυτοκινήτου, προκειμένου να παραλάβουν το ποσό των 50 ευρώ για οδοιπορικά, τα οποία καλύπτουν τα έξοδα βενζίνης και διοδίων για τη μετάβαση τους από τη Θεσσαλονίκη στο λιμάνι του Βόλου.

Οι επιβάτες που θα επιβιβαστούν από το Βόλο με προορισμό τις Σποράδες θα γευματίσουν δωρεάν στο self service του πλοίου.

Το Aqua Blue από αύριο Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018, θα συνεχίσει κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγια του.

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή παντού υπάρχει ένας shipfriend θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από το συμβάν όπου ήμουν παρών.Σε κόκκινο κύκλο η μπίντα που προκάλεσε το ρήγμα και έσπασε.Μόνο για το Shipfriends.

IMG_2215.JPG

IMG_2195.JPG

IMG_2200.JPG

IMG_2201.JPG

IMG_2205.JPG

IMG_2206.JPG

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...