Jump to content
Shipfriends

Golden Bridge (ΙΜΟ 8902345)


Recommended Posts

μου θυμιζει marlines και countess m αυτο. καθε χριστουγεννα, στα 80s, εδενε πατρα. σταματαγε λες και ηταν σχολειο απο τις 23 μεχρι την αλλη μερα τ'αγιαννιου.

εχει να κανει με την μειωμενη κινηση φορτηγων στις γιορτες

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξαν τα πλάνα για το καλοκαίρι του Γκόλντεν στην Γραμμή Μπρίντιζι Κέρκυρα Ηγουμενίτσα.

Ενδιαφέρον είναι ότι της 2 πρώτες βδομάδες του Ιουνίου δεν έχει δρομολογια .

Νάνε για το μπανάκι του; 🤔

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βρηκε στην προβλητα

Quote

Την απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Golden Bridge σημαίας Κύπρου αποφάσισε το Λιμενικό Σώμα, λόγω πρόσκρουσης στην προβλήτα του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Η πρόσκρουση έγινε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, ενώ το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πρίντεζι – Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι με τριάντα πέντε επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια

https://dytikesmaties.gr/news/hellas/apagoreysi-apoploy-sto-ploio-golden-bridge-logo-proskroysis-stin-igoymenitsa/

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Golden Bridge στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''GOLDEN BRIDGE'' σημαίας Κύπρου στο λιμένα Ηγουμενίτσας, σε εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου Πρίντεζι Ιταλίας – Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι Ιταλίας, προσέκρουσε στους προσκρουστήρες του προβλήτα.

Άμεσα, επί του πλοίου μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος πρίμα στο κέντρο κατά το διάμηκες και σε ύψος ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε 35 επιβάτες, 28 Φ/Γ και 2 Ε.Ι.Χ., ενώ οι 69 επιβάτες, τα 26 Φ/Γ και τα 14 Ε.Ι.Χ. που ανέμεναν προς επιβίβαση, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GOLDEN BRIDGE'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προ ημερών ένας πολύ καλός μου φίλος ταξίδεψε με το Golden Bridge για πρώτη φορά από την Ηγουμενίτσα για το Brindisi, σε νυχτερινή αναχώρηση από την Ηγουμενίτσα. Τα λέγαμε πρίν λίγο στο τηλέφωνο και δήλωσε εντυπωσιασμένος σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του Corfu και του Florencia τα οποία και έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα, όντας τακτικός της γραμμής. Μου μετέφερε πως ο Αρκουμάνης έχει ρίξει πολλά χρήματα στο εσωτερικό του πλοίου με συνέπεια το ξενοδοχιακό γενικά να είναι σκάλες ανώτερο από τον ανταγωνισμό. Όπως και να έχει, φαίνεται πως το πλοίο έχει ήδη αποκτήσει το δικό του κοινό στους επαγγελματίες οδηγούς. Ειδικά στον τομέα της εστίασής τους, το Golden Bridge κερδίζει κατά κράτος μια και κρατά το self service ανοιχτό μέχρι τις 0100 έτσι ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να φάνε κάτι ανθρώπινο πρίν πάνε για ύπνο. Θυμίζω πως οι αναχωρήσεις από την Ηγουμενίτσα είναι μεταμεσονύκτιες.

 

Αντίθετα η Grimaldi, απ' ότι του μετεφέρθη και σας μεταφέρω κι εγώ, δεν κρατάει ανοιχτό το self service αλλά αντίθετα προσφέρει ένα σάντουιτς που περιμένει τους οδηγούς στην καμπίνα. Αυτό με το σάντουιτς το μεταφέρω με επιφύλαξη. Δεν εκτιμώ την Grimaldi για το on board service της, αλλά αυτό μου φαίνεται κι εμένα τραβηγμένο. Οπότε δεν ξέρω αν κάποιος που να το έχει δεί με τα μάτια του, μπορεί να το επιβεβαιώσει, γιατί θέλω να είμαστε δίκαιοι και σωστοί στην κριτική μας. Στα αρνητικά του πλοίου ο μονός καταπέλτης που είναι και στενούτσικος, αυτό δυσκολεύει αρκετά και το πλήρωμα και τους οδηγούς. Αλλά οι συνολικές εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές για το πλοίο. Πλοίαρχος και Α' Μηχανικός Έλληνες σίγουρα, η πλειοψηφία του υπολοίπου πληρώματος μάλλον Ρουμάνοι.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια των παραπάνω, να δούμε και μια γεύση από το εσωτερικό του πλοίου. Λίγο από σαλόνι, εδώ έχουμε την έξοδο στην πρύμη και εδώ μια γεύση από το κλιμακοστάσιο. Bonus η πλώρη σε νυχτερινή άποψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Να και το Golden Bridge εν πλώ στο δίαυλο της Ηγουμενίτσας, σε πρωινή αναχώρηση του περασμένου Σαββάτου. Όπως βλέπετε η σχεδόν ετήσια συνεχής χρήση του έχει αφήσει τα σημάδια της επάνω του. Άλλο του χαρακτηριστικό ο αναδιπλούμενος καταπέλτης που βλέπουμε στην πρυμνιά άποψη, βασικό προσόν για να μετριαστεί η κλίση εισόδου στο γκαράζ για τα φορτηγά.

Link to comment
Share on other sites

Σαν Λιβανεζικο Livestock carrier εχει καταντησει απ εξω ο βαπωρ.Ας τον εβαφαν μαυρο τουλαχιστον να κοβει λιγο το αισχος στο ματι :P

Link to comment
Share on other sites

Έχει υπόγειο γκαράζ για ιχ είτε για νταλίκες;Όντως το βαπόρι χρειάζεται συντήρηση,όμως δουλεύει σκληρα και έχει κερδίσει πελατεία.Αν βγει σε επισκευή πρέπει να αντικατασταθεί και άλλο ένα ερώτημα είναι από ποιο;

Link to comment
Share on other sites

Για ΙΧ νομιζω οτι εχει υπογειο.Νταλικες βαζει στο κυριως γκαραζ και στο πανω.

Ειχε σταματησει 2 βδομαδες το χειμωνα παντως μεσα στις γιορτες και επισης ηταν να κανει ακινησια αρχες Ιουνιου που (μαλλον) ακυρωθηκε.

Τωρα για να κανουν τα βασικα η εταιρεια νομιζω διεθετε ολο αυτο το διαστημα αλλα 2 βαπορια για να το αντικαθιστουσε προσωρινα.Γιατι οντως ειναι κριμα φετος που ειναι η καλυτερη επιλογη στη γραμμη και που απεναντι του θα εχει μονο ενα πλοιο να παρουσιαζει τετοια εικονα.

Link to comment
Share on other sites

Σε άθλια εξωτερική εμφάνιση αλλα και μεσα δεν ειναι σε πολυ καλη κατάσταση το πλοίο οταν ταξίδεψα (την προηγούμενη Τρίτη) ήταν βρώμικο και φαίνεται σαν να είναι αφημένο στην τύχη του απλα να δουλεύει 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Kαι δηλαδή τώρα που (όπως ακούγεται) έχει ήδη κάποια σημαντική μόνιμη πελατεία θα τους κρεμάσει ξαφνικά και θα αντικαταστήσει το πλοίο με το Γκάλαξι? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στη προσπάθεια της η εταιρεία να κερδίσει πελατεία μοίραζε πιστώσεις στις μεταφορικές με αποτέλεσμα να της χρωστάνε;και να μη πληρώνουν;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...