Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στις 23/07/18 έγινε η κοπή του πρώτου ελάσματος του Celebrity Apex στο ναυπηγείο Chantiers de l'Atlantique στη Γαλλία και αναμένεται να παραδοθεί το 2020, που είναι το δεύτερο πλοίο της σειράς Edge Class. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα έπαιρνε το όνομα Celebrity Beyond

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 5 months later...
  • 1 month later...

Στις 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του Celebrity Apex στο ναυπηγείο Chantiers De L’ Atlantique και βρίσκεται στο ντοκο του ναυπηγείου για την αποπεράτωση του

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η Celebrity Cruises αποκάλυψε τέσσερα νέα μεγαλύτερα δρομολόγια στην Ευρώπη με το ολοκαίνουριο κρουαζιερόπλοιο, Celebrity Apex, το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της καινοτόμας κατηγορίας Edge Series.

“Όπως ακριβώς το αδερφάκι κρουαζιερόπλοιο του, Celebrity Edge που έκανε τομή στην ιστορία της κρουαζιέρας και μόλις ανακηρύχθηκε ως ένα από τα TIME Magazine’s 2019 World’s Greatest Places[1]– το Celebrity Apex θα έχει καινοτόμο design και πολυτελείς επιλογές διαμονής” δήλωσε η Lisa Lutoff-Perlo, Πρόεδρος και CEO, Celebrity Cruises. “Τώρα, με τέσσερα νέα και μεγαλύτερα δρομολόγια στη Μεσόγειο, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες εμπειρίες στην Ευρώπη με Celebrity style.”

Ανάμεσα στα νέα δρομολόγια του Celebrity Apex υπάρχουν τρία δρομολόγια με 10 και 11 νύχτες στην Ανατολική Μεσόγειο και μια κρουαζιέρα 11 διανυκτερεύσεων στη Δυτική Μεσόγειο. Οι δύο κρουαζιέρες 11 νύχτες Ελλάδα, Μάλτα και Τουρκία θα αναχωρούν από Ρώμη (Ιταλία) κάνοντας στάσεις σε Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι (Έφεσο), Σαντορίνη, Μύκονο, Αθήνα, Βαλέτα (Μάλτα) και Βαρκελώνη (Ισπανία), ενώ στη κρουαζιέρα 10 νύχτες Ελλάδα, Μάλτα και Τουρκία, οι ταξιδιώτες θα ανακαλύψουν οκτώ όμορφα λιμάνια, Βαρκελώνη, Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονος, Μποντρούμ, Αθήνα, Νάπολη και Ρώμη. Η κρουαζιέρα 11 νύχτες σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλική Ριβιέρα θα πραγματοποιείται από και προς Βαρκελώνη, προσεγγίζοντας Προβάνς (Μασσαλία), Μόντε Κάρλο, Νίκαια, Σάντα Μαργκερίτα, Ρώμη, Νάπολη, Πάλμα ντε Μαγιόρκα και Βαλένθια.

Το Celebrity Apex τα έχει όλα, από εντυπωσιακές επιλογές διαμονής με τις καμπίνες Edge με Infinite Verandas και τις καμπίνες 2 ορόφων Edge Villas με εξωτερική πισίνα μέχρι 29 διαφορετικούς χώρους εστίασης. Μετά το ντεμπούτο του στο Σαουθάμπτον το Celebrity Apex θα προσφέρει mini season πέντε δρομολογίων σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, περιλαμβάνοντας τα Νορβηγικά Φιόρδ και τις βόρειες ακτές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν στο ολοκαίνουριο κρουαζιερόπλοιο κρουαζιέρα 10 διανυκτερεύσεων σε Πρωτεύουσες Βορείων Χωρών με επισκέψεις σε εμβληματικές πόλεις όπως Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Όσλο και Παρίσι.

Στη συνέχεια το Celebrity Apex μετά τη μίνι σαιζόν στη Βόρεια Ευρώπη, θα συνεχίσει τις υπόλοιπες καλοκαιρινές κρουαζιέρες12 διανυκτερεύσεων στη Μεσόγειο, με επισκέψεις στη Λισσαβώνα, Κωνσταντινούπολη, Μόντε Κάρλο, Κάννες και πολλά άλλα μέρη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση τώρα. Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφθείτε www.celebritycruises.com/cruise-ships/celebrity-apex.

Το Celebrity Apex θα ταξιδεύει στην Ευρώπη μαζί με το βραβευμένο αδερφάκι κρουαζιερόπλοιο, Celebrity Edge, και τα ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα Celebrity Silhouette και Celebrity Constellation – που θα φιλοξενούν νέες καμπίνες και σουίτες, νέους κοινόχρηστους χώρους και πολυτελές design. Μια εκπληκτική προσθήκη στους ευρωπαϊκούς προορισμούς αποτελεί η Τεργέστη (Τριέστη) στην Ιταλία και οι κρουαζιέρες από Λισσαβώνα που περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις σε αυτή την πανέμορφη πόλη.

Εγκαινιάζονται επίσης κρουαζιέρες επικεντρωμένες στην Ιταλία και την Ελλάδα (Country-immersive sailings), ειδικά σχεδιασμένες ώστε οι ταξιδιώτες να αποκτήσουν σε βάθος εμπειρία της χώρας. Η Celebrity επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη και το Κουσάντασι στη Τουρκία και στο Όσλο στη Νορβηγία, περιλαμβάνοντας διανυκτερεύσεις στην χώρα του Ήλιου του Μεσονυκτίου και προσφέροντας διανυκτερεύσεις σε αγαπημένες πόλεις όπως το Δουβλίνο (Ιρλανδία) και το Ρέικιαβικ (Ισλανδία). Τα ευρωπαϊκά δρομολόγια της  Celebrity προσφέρουν τεράστια επιλογή με περισσότερους από 90 προορισμούς και 48 διανυκτερεύσεις, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να εξερευνήσουν την Ευρώπη όπως ποτέ άλλοτε , ταξιδεύοντας με το βραβευμένο στόλο των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε www.celebritycruises.com/destinations/european-cruises.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Μετά τα πρώτα sea trials το Celebrity Apex πραγματοποίησε δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Chantiers de l'Atlantique. Στις 27 Μαρτίου έγινε η εικονική του παραλαβή του Celebrity Apex από το ναυπηγείο Chantiers de l'Atlantique. Ακόμα το πλοίο παραμένει δεμένο στο Saint Nazaire εξαιτίας του COVID 19. Κάποια βίντεο από τις τελευταίες εργασίες στο εσωτερικό του

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ξεκίνησε προχθές από Λεμεσό το πλοίο και έρχεται για πρώτη φορά στο μεγάλο λιμάνι όπου θα είναι και η βάση του για το φετινό καλοκαίρι με πρώτη και παρθενική για το πλοίο κρουαζιέρα στις 19/6.

Βόρεια της Κρήτης αυτή τη στιγμή με προγραμματισμένη άφιξη αύριο το μεσημέρι σύμφωνα με τον ΟΛΠ.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια το ίδιο λέει 5/5 στο αις ... μακάρι αύριο να έρθει που δε δουλευουμε κιόλας 😂 να κάψουνε και τα σημερινά στο περπάτημα 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο τελικά. Είπα να μην εμπιστευτώ το αις αλλά ο ΟΛΠ με πήγε κουβά😄.

Στο κλασικό σημείο για ντριφτ νότια των Σπετσών το πλοίο, οπότε μάλλον όντως για 5/5 πάει.

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε το πλοίο,αφου περίμενε καμια ωρίτσα έξω τις πρωινές αφίξεις,μπήκε λιγο μετά τις 7

Καλορίζικο και ειθε να το ταξιδέψουμε κάποια στιγμη

 

 

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε το Celebrity Apex χθες στο προλιμένα του Πειραια, Εντυπωσιακό σε μέγεθος αλλά όπως σχεδόν όλα τα σύγχρονα μεγαθήρια της κρουαζιέρας, με τόσα μπαλκόνια των καμπινών θυμίζει πλωτή πολυκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον ΟΛΠ, προγραμματισμένο ήταν να βγει για μια μέρα και από Παρασκευή πρωί θα είναι και πάλι στο λιμάνι. Οπότε  φαντάζομαι προς κλασικά νότια των Σπετσών πάει(αν όχι ράδα).

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθώντας το Φαιστός Παλάς επέστρεψε κατά τις 7 παρά το πρωί νωρίτερα σήμερα, το Σελέμπριτυ Έιπεξ σε αυτό που για τη φετινή σεζόν θα αποκαλούμε "ρεμέτζο του". Δεν είχα ξαναδεί πλοίο αυτής της κλάσης από κοντά και ομολογώ πως με απογοήτευσε. Η καλύτερη λέξη που μπορώ να βρώ για να το περιγράψω είναι αλλοπρόσαλο. Ειδικά τα ντέκ που είναι πάνω από το ύψος της γέφυρας είναι ακανόνιστα και χωρίς καμία συμμετρία, η δεξιά πλευρά του δε με εκείνο το πορτοκαλί χρώμα είναι απερίγραπτη.

 

Από την άλλη βέβαια, τρομερά εντυπωσιακή η μανούβρα πρόσδεσης, μου θύμησε Κώστα Βελαλόπουλο να κάνει αριστερή στροφή για πλαγιοδέτηση στο παλιό της Μυκόνου με το Πηνελόπη Α. Το πλοίο μπήκε με την πλώρη, έφερε το βολβό του κάθετα στο ντόκο και γύρισε σιγά-σιγά και συρτάρωσε στη θέση πρόσδεσης με πλώρη πρός τη ΝΔΑ. Όλα αυτά με πολύ δυνατό αέρα σήμερα το πρώι στον Πειραιά και με την απλή παρουσία του ρυμουλκού Alexander 3 το οποίο δεν πήρε καν κάβο. Που είναι οι εποχές που το QE2 έμπαινε στον Πειραιά με οκτώ(ναι, με 8 ρυμουλκά) επιπέδου Αγίας Ειρήνης και Καραπιπέρης 10. 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Nick the Greek said:

Δεν είχα ξαναδεί πλοίο αυτής της κλάσης από κοντά και ομολογώ πως με απογοήτευσε. Η καλύτερη λέξη που μπορώ να βρώ για να το περιγράψω είναι αλλοπρόσαλο. Ειδικά τα ντέκ που είναι πάνω από το ύψος της γέφυρας είναι ακανόνιστα και χωρίς καμία συμμετρία, η δεξιά πλευρά του δε με εκείνο το πορτοκαλί χρώμα είναι απερίγραπτη.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! 

Απλά να σημειώσουμε πως εκείνη η (άσχημη) πορτοκαλί κατασκευή στα δεξιά ειναι το "μαγικό χαλί" το οποίο μπορεί να αλλάζει ύψος, μέχρι τη στάθμη της θάλασσας και να γίνεται πλατφόρμα για επιβίβαση στις λάτζες. Ίσως να έχει αυτό το χρώμα για να το ξεχωρίζουν εύκολα οι καπετάνιοι αυτών.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σ' ευχαριστώ για το μαγικό χαλί, όντως είναι και πλατφόρμα αλλά και εστιατόριο/μπάρ ανάλογα με το ντέκ στο οποίο βρίσκεται. Εδώ μια πιο λεπτομερής περιγραφή του

 

Και εδώ και μια πιο κοντινή του φωτογραφία από μένα, ό,τι και να είναι μου φαίνεται παράταιρο. 

 

Αυτό που μου αρέσει είναι το φουγάρο, αν το δείς κανείς από το πλάι μάλλον δε λέει και πολλά. Αλλά αν το δεί κανείς από διαφορετική οπτική γωνία, σχηματίζεται το Χ του Χανδρή και είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι με τις καμπύλες που έχει.

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι στον Πειραιά χτές το πλοίο, μπορεί να δεί κανείς νταλίκες με εφόδια δίπλα του όπως επίσης και πολλά πούλμαντα που φαντάζομαι μεταφέρουν πλήρωμα για το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 6/2/2021 at 1:31 PM, Nick the Greek said:

... νταλίκες με εφόδια δίπλα του ...

Οι νταλίκες είναι για τον χύδην όχλο, υπάρχουν distingué μαγαζιά που φροντίζουν για την ευζωϊα των στελεχών και καλά κάνουν. 

IMG_4705.JPG

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

To Celebrity Apex σε πρόσφατες επισκέψεις του στη Μύκονο, όπου τη πρώτη φορά έμεινε αρόδου και βλέπουμε να χρησιμοποιεί το μαγικό χαλί για να κάνει αποβίβαση στα tenders. Και την επομένη φορά είναι δεμένο στη προβλήτα στο Τούρλο. Στη δεύτερη επίσκεψη φαίνεται ότι κάπνιζε αρκετά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο λιμάνι με αποτέλεσμα οι καπνοί του πηγαίνουν στα σπίτια πάνω από το λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

Εντυπωσιακό πλοίο, αλλά κακάσχημο! Ειδικά στη δεύτερη φωτογραφία στο παραπάνω post του @Panagia Ekatontapiliani, είναι να απορείς γιατί οι ναυπηγοί δεν μπορούν να σκεφτούν και να σχεδιάσουν κάτι λιγότερο αλλοπρόσαλλο, όπως είχε επισημάνει και ο @Nick the Greek λίγα post πιο πάνω.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για πρωτοτυπία, οικονομίες κλίμακος, κλπ, αλλά η αισθητική, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα...και την ηλικία μου...έχουν πάει περίπατο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος του Κ/Ζ Celebrity Apex στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 62χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου ''CELEBRITY APEX'' σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο 62χρονος μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ" Ν.ΘΗΡΑΣ 41 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν.Θήρας. Στη συνέχεια, διεκομίσθη στο Κεντρικό Πολυιατρείο Σαντορίνης για ιατρικές εξετάσεις, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε κλινική της Αθήνας για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία. Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...