Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καρύστου, για μηχανική βλάβη στην προπέλα της κύριας μηχανής του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' Ν.Π. 12061, στη θαλάσσια περιοχή ν. Πεταλιών Νότιου Ευβοϊκού κόλπου και σε απόσταση 2ν.μ από το Μαρμάρι, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

   Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα δύο αλιευτικά σκάφη και ένα θαλάσσιο ταξί για τυχόν παροχή συνδρομής.

       Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Ραφήνας προς το λιμένα Μαρμαρίου Ευβοίας, με διακόσιους τριάντα πέντε (235) επιβάτες και πενήντα ένα (51)  Ι.Χ.Ε.

     Το ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'', αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο Μαρμάρι, αποβιβάζοντας τους επιβάτες του με ασφάλεια.

         Από το Λιμεναρχείο Καρύστου  απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

18 hours ago, basilis89 said:

Σημερινο περιστατικο για το πλοιο. ( black out ?)

Πάντως σήμερα το πλοίο δεν έχει κάνει δρομολόγιο. 

 

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Ο/Γ Πανόραμα στο Μαρμάρι

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π. 12061, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Μαρμαρίου από λιμένα Ραφήνας, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην Νο2 μηχανή. Τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου εκτελέστηκαν από το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Πανόραμα.

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' Ν.Π. 12061, ότι παρουσιάστηκε βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του στο λιμένα Ραφήνας.

Το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στον οικείο λιμένα, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και τα οχήματα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και στη συνέχεια επετράπη μεμονωμένος πλους του για ''ΜΑΡΜΑΡΙ'' Ν. Εύβοιας, κενό φορτίου και επιβατών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Λογικά πρέπει να κάνει έστω κάποια ελάχιστα δρομολόγια για να βγει κάποια στιγμή το ΕΥΒΟΙΑ ακινησία μες στο χειμώνα. Συνήθως ξεκίναγε παραμονή πρωτοχρονιάς σε νορμάλ συνθήκες. Τώρα πώς θα διαμορφωθούν....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Ο/Γ Πανόραμα στη Ραφήνα 

Quote

Διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, η ύπαρξη βαθουλώματος στην αριστερή πλευρά, πλησίον της γραμμής φόρτωσης, του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' Ν.Π. 12061, το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία απόπλου με προορισμό τον λιμένα Μαρμαρίου με 80 επιβάτες, 25 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 02 δίκυκλα και 05 φορτηγά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο πλους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Ο/Γ Πανόραμα στο Μαρμάρι

Quote

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π. 12061, το οποίο είχε αποπλεύσει προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι Μαρμαρίου για το λιμάνι της Ραφήνας, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη (διακοπή ηλεκτρικής ισχύος λόγω θραύσεως του ιμάντα ψύξης της δεύτερης ηλεκτρομηχανής). Στο πλοίο επέβαιναν 221 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα, 64 Ι.Χ., 5 Φ/Γ και 5 Δ/Κ.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Μαρμαρίου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...