Jump to content
Shipfriends

El Camino Español (IMO 9132002)


Recommended Posts

On 6/8/2017 at 7:56 PM, Ariadne said:

Ο στόλος της Finnlines αποτελείται σήμερα από 21 πλοία, 9 Ro-Pax και 12 Ro-Ro.     

Μεταχειρισμένα πλοία

Finncarrier            1998 Νορβηγία            --- pax 1.775 lm            1A Super

 

To Finncarrier (IMO No: 9132002) είχε ξεκινήσει τη ναυπήγηση το 1997 στο ναυπηγείο Santierul Naval SA στη Ρουμανία και αποπερατώθηκε το 1998 στο ναυπηγείο Fosen στη Νορβηγία με το όνομα United Carrier. Διατήρησε το όνομα αυτό μέχρι το 2002, που ξεκίνησε να δουλεύει για τη Birka Cargo και πήρε το όνομα Birka Carrier. Το 2012 ξεκίνησε να δουλεύει για την Eckerö και πήρε το όνομα Carrier. Το 2015 πουλήθηκε στη Finnlines και πήρε το όνομα Finncarrier.

 

______________________________________________________________________________________

(1998, ex United Carrier, Birka Carrier, Carrier, Finncarrier, Color Carrier)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Το Color Carrier ολοκλήρωσε την αλλαγή των σινιαλων (Color Line Cargo) και αναχώρησε χθες από το ναυπηγείο Oresund στη Landskrona με προορισμό το Οσλο. Επιπλέον είχαμε και αλλαγή σημαίας για το πλοίο, μιας και τώρα έχει υψωσει σημαία Νορβηγίας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • polmyt changed the title to Color Carrier (IMO 9132002)
  • 4 months later...

Ε, ταξίδι στη Νορβηγία πήγαμε, να μη δούμε το Color Carrier με την όμορφή του φορεσιά αλλά βέβαια και τα σινιάλα της Color Line στο φουγάρο? Γρουσουζά(που έλεγε κι ο Νίκος Σταυρίδης) να μην το δούμε. Κατά τη γνώμη μου είναι μπόμπα ο χρωματισμός και κάνει ωραία αντίθεση με το πράσινο του Oslofjord. Το πλοίο έκανε και συνεχίζει να κάνει δρομολόγια ανάμεσα σε Όσλο και Κίελο με αφίξεις μετά τις 1430 το μεσημέρι και αναχωρήσεις χοντρικά γύρω στις 1800-1900 κάθε μέρα. Γιατί αναφέρω τις αφίξεις θα μου πεί κανείς. Για να δούμε πως γίνονται οι σωστές δουλειές. Το πλοίο ελλιμενίζεται στις εγκαταστάσεις της Color Line σε αυτά τα δύο λιμάνια, εγκαταστάσεις που από το πρωί μέχρι τις 1430 χρησιμοποιούν και τα cruise ferries της ίδιας γραμμής. Οπότε έχει στηθεί έτσι το πράγμα, ώστε να πηγαινοέρχεται το Color Carrier σε άλλες ώρες από αυτές των ferries.

 

Όπως βλέπουμε και στην πρυμνιά του όψη, η κίνηση είναι αξιοσημείωτη αν και κρίνοντας από το που είναι η μπάλα, μάλλον άδεια είναι τα φορτηγά που μεταφέρει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Το πλοίο έχει βάλει το scrubber του και είναι κομμάτι μιας σειράς 4 πλοίων που το κύττος τους έχει φτιαχτεί στο Santierul Naval Galatz της Ρουμανίας και έχουν ολοκληρωθεί στο Fosen Mek. Versteder. Αδέλφια του το SC Connector, το Finnmaster και το MN Pelican, το τελευταίο με επιπλέον κρένι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Νομίζω πως χτές το Color Carrier έκανε το τελευταίο του ταξίδι από το Κίελο στο Όσλο σαν Color Carrier με τα χρώματα της Color Line. Από χτές το πρωί είναι δεμένο στη Νορβηγική πρωτεύουσα και αναμένει τι μέλλει γενέσθαι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • proud_ionian changed the title to Cadena 4 (IMO 9132002)
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Μία ο κακός καιρός, μία η μπάριζα δίπλα από το πλοίο που ήταν μεγαλύτερή του σχεδόν, έφεραν αυτό το απαίσιο αποτέλεσμα, το οποίο και προσθέτω απλά για λόγους αρχείου. Τον περασμένο μήνα στο Las Palmas de Gran Canaria.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...