Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ (ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ - ΜΑΘΡΑΚΙ – ΟΘΩΝΟΙ (λιμένας Αυλακίου) και επιστροφή

Quote

α)Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο δύναται να εκτελεί ως δρομολογιακό το αναφερόμενο δρομολόγιο, έναντι πέντε χιλιάδων εκατό (€ 5.100,00) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, και διαθέτει: ι)μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον πενήντα (50) επιβατών το χειμώνα, και ιι)ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 150 τ.μ..

β)Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος ή απόρριψης αυτής, γίνεται δεκτό Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο δύναται να εκτελεί ως δρομολογιακό το αναφερόμενο δρομολόγιο, έναντι τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων (€ 4.300,00) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, και διαθέτει: ι)μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον πενήντα (50) επιβατών το χειμώνα, και ιι)ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 70 τ.μ..

γ)Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος ή απόρριψης αυτών για αμφότερες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, γίνονται δεκτά δύο (02) πλοία, δηλαδή ένα Ε/Γ πλοίο και ένα (01) Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο, τα οποία δύνανται να εκτελούν ως δρομολογιακά τα αναφερόμενα δρομολόγια, έναντι πέντε χιλιάδων εκατό (€ 5.100,00) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, και διαθέτουν: ι)το Ε/Γ πλοίο μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον πενήντα (50) επιβατών το χειμώνα, και ιι)το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 150 τ.μ.. Η υποβολή από τους ενδιαφερόμενους της κοινής αίτησης και των δικαιολογητικών της παρούσας παραγράφου προσαρμόζεται ανάλογα. Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση προσφοράς Ε/Γ και Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στην αίτηση επισυνάπτεται ενιαίος εβδομαδιαίος πίνακας δρομολογίων και αναλυτική περιγραφή των δρομολογίων στην οποία θα αναφέρονται και τα δύο πλοία συγχρόνως για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής.

δ)Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος ή απόρριψης αυτών για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, γίνεται δεκτό Ε/Γ πλοίο το οποίο δύναται να μεταφέρει οχήματα και να εκτελεί ως δρομολογιακό το αναφερόμενο δρομολόγιο, έναντι πέντε χιλιάδων εκατό (€ 5.100,00) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, και διαθέτει: ι)μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον πενήντα (50) επιβατών το χειμώνα, ιι)ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 150 τ.μ.. β)Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος ή απόρριψης αυτής, για το σύνολο των προαναφερομένων περιπτώσεων γίνεται δεκτό Ε/Γ πλοίο το οποίο δύναται να μεταφέρει οχήματα και να εκτελεί ως δρομολογιακό το αναφερόμενο δρομολόγιο, έναντι τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων (€ 4.300,00) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, και διαθέτει: ι)μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον πενήντα (50) επιβατών το χειμώνα, και ιι)ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 70 τ.μ..

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ο Αντιδήμαρχος Οθωνών κ. Λουκαναρης αποδέχεται σαν προσωρινή λύση το Zanadu μέχρι να βρεθεί κάποια λύση στη γραμμή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια του πλοίου Zanandu που θα εξυπηρετεί την γραμμή των Διαποντίων, σύμφωνα με τον Πλοιοκτήτη του πλοίου Κώστα Αντίοχο.

Ο κ. Αντίοχος μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Δευτέρας με αφορμή την έντονη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων των Διαποντίων για την καθυστέρηση που υπάρχει σημείωσε ότι: «αφού πήραμε τα πιστοποιητικά μετά συνεχίσαμε να δώσουμε τον χαρακτηρισμό που αρμόζει για την μεταφορά αυτοκίνητων. Στο πλαίσιο αυτό προσθέσαμε ότι προβλέπει ο νόμος εδώ και 2 μήνες.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χαρτιά και θα τα καταθέσουμε. Έγιναν 4 διαγωνισμοί και δεν πήγε κανείς. Πλέον έχουμε άδεια ετήσια και περίπου σε δέκα μέρες θα είμαστε στην γραμμή. Όσον αφορά την χωρητικότητα του γκαράζ είναι 71τμ. Χωράει 4 μεγάλα αυτοκίνητα και 6 μικρά. Λόγω της ιδιαιτερότητας στο λιμάνι του Μαθρακίου το πλοίο θέλει συγκεκριμένες προδιαγραφές».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εκδόθηκαν τα πιστοποιητικά του πλοίου Ζαναντού το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα των δρομολογίων στα Διαπόντια νησιά σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Κώστα Αντίοχο.

Ο κ. Αντίοχος μιλώντας στο Corfutv τόνισε ότι τα πιστοποιητικά θα κατατεθούν την Δευτέρα στο Υπουργείο και πλέον ανάλογα με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια. Ο ίδιος υπολόγισε σε περίπου 10 ημέρες το πλοίο να βρίσκεται στην γραμμή.

Στις εξελίξεις που αφορούν το πλοίο που θα συνδέσει τα Διαπόντια Νησιά αναφέρθηκε μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Κυριακής ο Πλοιοκτήτης Κώστας Αντίοχος.

Ο κ. Αντίοχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί έχουν ακουστεί πολλά. Το πλοίο Ζαναντού χαρακτηρίστηκε προκείμενου να είναι δρομολογιακό και μεταφοράς αυτοκινήτων. Εμείς τα χαρτιά μας θα τα καταθέσουμε την Τετάρτη και θα περιμένουμε. Θα δώσουμε μια προσφορά για τα Διαπόντια Νησιά και σε περίπτωση που βρεθεί καλύτερο πλοίο εμείς θα το δρομολογήσουμε στους Παξούς. Όσον αφορά την μπροσούρα που βγάλαμε θέλω να πω ότι η εταιρεία μου κάνει εκδρομές και προσθέσαμε δρομολόγια και για τα νησιά.

Αυτό πάντως που θεωρώ εγώ είναι ότι κάποιοι αντιπαλεύονται το θέμα. Δεν ξέρω τη συμφέροντα υπάρχουν. Προσπαθούν να αφήσουν τα Διαπόντια χωρίς συγκοινωνία και δεν γνωρίζω τον λόγο. Παλεύουν μέσω διαδικτύου να αφήσουν τα νησιά χωρίς συγκοινωνία.»

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ (ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ - ΜΑΘΡΑΚΙ – ΟΘΩΝΟΙ (λιμένας Αυλακίου) και επιστροφή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2019 την αίτηση ενδιαφέροντος και στις 28 Φεβρουαρίου να καταθέσει τα δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αύριο ξεκινάει δρομολόγια το Zanadu στη γραμμή Κέρκυρα Διαπόντια Νησιά. Το πλοίο θα κάνει 3 δρομολόγια την εβδομάδα κάθε Δευτέρα Πέμπτη και Σάββατο στις 6:30 από τη Κέρκυρα για Ερεικουσα (8:45-8:50) Μαθρακι (9:25-9:30) Οθωνοι (10:10-10:15) Μαθρακι (10:55-11:00) Ερεικουσα (11:35-11:40) Κέρκυρα (13:55). Αυτό το πρόγραμμα θα ισχύει μέχρι τις 2 Μαΐου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τη Κυριακή 14/07/2019 μετά από αίτημα κατοίκων λόγω τοπικής εορτής το δρομολόγιο του ΖΑΝΑΝΤΟΥ από Κέρκυρα προς Διαπόντια και επιστροφή Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί ως εξής :

Quote

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ 14.00
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ - ΜΑΘΡΑΚΙ 16.20
ΜΑΘΡΑΚΙ - ΟΘΩΝΟΙ 17.00
ΩΘΟΝΟΙ - ΜΑΘΡΑΚΙ 17.45
ΜΑΘΡΑΚΙ - ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ 18.30
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ 24.00

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Από ότι φαίνεται στη γραμμή Άγιος Στέφανος Διαπόντια νησιά υπάρχουν δυο προσφορές για την γραμμή. Η μια προσφορά είναι του Πήγασος και η δεύτερη από το Χανιά ΙΙΙ. Από ότι φαίνεται το Χανιά ΙΙΙ σαν νεότερο πλοίο θα κερδίσει την επιδότηση και υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία με επιστολή προς το ΥΕΝ στο ότι δεν το Χανιά ΙΙΙ δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νησιών.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Πήγασος φαίνεται να κερδίζει τη γραμμή Άγιος Στέφανος Αυλιωτών – Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσα-Μαθράκι- Οθωνοί) για ένα χρόνο μετά την προσφυγή που κατέθεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας κατά της δεύτερης εταιρείας που συμμετείχε στο διαγωνισμό με το πλοίο Χανιά ΙΙΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Από ότι φαίνεται τα δρομολόγια του Πήγασος και του Ζαναντου γίνονται τις ίδιες ημέρες από την 1η Νοεμβρίου. Δηλαδή Δευτέρα-Τέταρτη-Παρασκευή το Πήγασος από τον Άγιο Στέφανο. Το Ζαναντου κάθε Δευτέρα-Τέταρτη-Παρασκευή από τη Κέρκυρα, ενώ το προηγούμενο μήνα έκανε δρομολόγια Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο (δηλαδή τις αντίθετες ημέρες με το Πήγασος).

Για αυτό έστειλε επιστολή ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Αυλωνίτης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με θέμα την δυσμενή αλλαγή των δρομολογίων των πλοίων που εξυπηρετούν τα Διαπόντια νησιά.

Quote

«Εξορθολογισμός επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Διαποντίων Νήσων»

«Κύριε Υπουργέ,
Η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Διαποντίων Νήσων με την υπόλοιπη χώρα μέχρι σήμερα, διεξάγεται μέσω των δρομολογίων που διεξάγουν τις μισές ημέρες της εβδομάδας το πλοίο «Πήγασος» και τις υπόλοιπες το πλοίο «Ζαναντού». Δηλαδή, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το πρώτο και Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο το δεύτερο, αντίστοιχα.

Σήμερα, πληροφορήθηκα ότι με απόφασή σας στο Υπουργείο ανατρέπεται η σημερινή λειτουργία και υιοθετείται η πραγματοποίηση δρομολογίων από τα δύο παραπάνω πλοία κατά τις ίδιες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, αυτά προορίζονται να διεξάγονται τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ ότι οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μένουν χωρίς κανένα δρομολόγιο, μάλιστα εντός συνθηκών υγειονομικής πανδημίας αλλά και δύσκολης χειμερινής περιόδου που σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή της.


Για όλα τα παραπάνω αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό της απόφασής σας, το οποίο ανατρέπει τα δεδομένα της κοινωνικής ζωής και των οικονομικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στα Διαπόντια Νησιά και εκτός αυτών για όσους ταξιδεύουν καθημερινά.

Θεωρώ αναγκαίο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας της οικονομικής και εμπορικής ζωής των νησιών μας να μην επιμείνετε στην απόφασή σας, δίνοντας προσωπικά την οδηγία επιστροφής στο πρότερο καθεστώς εκτέλεσης των δρομολογίων της γραμμής.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεννόηση και επικοινωνία προς την κατεύθυνση όσων σας αναφέρω πιο πάνω».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Την προκήρυξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά με κατάλληλο για τη μεταφορά επικίνδυνων ειδών επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ανοικτού τύπου, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Quote

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης το θέμα αυτό θα εισαχθεί στην επόμενη κιόλας συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και, ακολούθως, θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την δρομολόγηση του πλοίου εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Καταρχήν θα επιθυμούσα να τονίσω ότι κατά την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο έχουν συναφθεί δυο συμβάσεις:

- Η μια με το επιβατηγό-οχηματαγωγό «ΕΥΔΟΚΙΑ» για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Κέρκυρα – Διαπόντια νησιά (Ερεικούσα – Μαθράκι – Οθωνοί) και επιστροφή, με την εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη δρομολογιακή περίοδο καθώς και ενός επιπλέον κατά τη θερινή περίοδο και

- Η δεύτερη σύμβαση με το επιβατηγό «ΠΗΓΑΣΟΣ» για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Άγιος Στέφανος – Διαπόντια νησιά (Ερεικούσα – Μαθράκι – Οθωνοί) και επιστροφή με την εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη δρομολογιακή περίοδο.

Η εξυπηρέτηση της πρώτης γραμμής με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΔΟΚΙΑ» έχει αναβαθμισθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικότερα, μέχρι και το Φεβρουάριο 2021, τη γραμμή εξυπηρετούσε ένα επιβατηγό πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με την τότε διακήρυξη, είχε ωφέλιμη επιφάνεια χώρου τουλάχιστον 70 τ.μ. για την μεταφορά οχημάτων.

Ωστόσο, από 01/03/2021 μέχρι και σήμερα, η εν λόγω γραμμή εξυπηρετείται από το Ε/Γ-Ο/Γ ΕΥΔΟΚΙΑ μεταφορικής ικανότητας τουλάχιστον είκοσι (20) επιβατηγών οχημάτων ή εναλλακτικά δύο (02) φορτηγών οχημάτων.

Από την άλλη πλευρά, η μεταφορά επικινδύνων ειδών στα Διαπόντια νησιά πραγματοποιείτο με ιδιωτικές ολικές ναυλώσεις πλοίων κατάλληλων για την υπόψη μεταφορά.

Τούτο συνέβαινε δεδομένου ότι τα δρομολογημένα στις γραμμές των Διαπόντιων νησιών πλοία δεν αποτελούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, πλοία με τα οποία επιτρέπεται η υπόψη μεταφορά, δηλ. είτε φορτηγά - οχηματαγωγά πλοία ή επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία με περαιτέρω ειδικές προϋποθέσεις στοιβασίας σε έκτακτα ειδικά δρομολόγια μεταφοράς επικινδύνων ειδών.

Με το δρομολόγιο μία φορά το μήνα πλοίου κατάλληλου για τη μεταφορά επικίνδυνων ειδών, ο εφοδιασμός των Διαπόντιων νησιών διασφαλίζεται πλήρως και ένα χρόνιο πρόβλημα βρίσει τη λύση του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...
13 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Ανακοίνωση της εταιρείας του Πήγασος με αφορμή το σταμάτημα του πλοίου, μιας και πλέον πήρε νέα εταιρεία την επιδοτούμενη γραμμή του.

Για 22 χρόνια εξυπηρετήσαμε την γραμμή Άγιος Στέφανος Διαπόντια νησιά. Εκτελέσαμε το σύνολο των δρομολογίων παρά τις αντίξοες συνθήκες λιμενικών υποδομών , προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των κατοίκων όσο καλύτερα μπορούσαμε .

Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους των νησιών, μόνιμους και αυτούς που μένουν στο εξωτερικό για την στήριξης τους όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστούμε τις τοπικές ηγεσίες των νησιών που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστούμε το Κ.Λ. Κέρκυρας το ΆΛ.Τ Παλαιοκαστρίτσας και το Λ.Σ. Οθωνών που βρίσκονταν και βρίσκονται δίπλα στα προβλήματα των νησιών, τέλος ευχαριστούμε όλους όσους ταξίδεψαν με το πλοίο μας.

ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΗΡΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 

ΠΑΠΠΑ ΒΕΝΕΤΙΑ

Ξερουμε ποιο πλοιο θα παει στη θεση του;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...