Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η Balearia ναύλωσε το Amman (IMO No: 9079999) για το καλοκαιρινή περίοδο έτσι ώστε να ενισχύσει τη παρουσία της στη γραμμή Algeciras-Tangier Med. Το πλοίο έφυγε από τη Safaga στις 5 Ιουνίου και αναμένεται να φτάσει στο Algeciras αύριο. Το Amman παλιότερα άνηκε στη Balearia από το 1999 με το όνομα Manuel Azana μέχρι την πώληση του τον Απρίλιο του 2009.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Έχεις φασωθεί με το Amman, Παναγία μου. Το έχουμε δεί στην γκαλλερί μας πρίν από μερικά χρόνια στη Βαρκελώνη, ενώ μόλις είχε μετονομαστεί. Παρά το γεγονός ότι πουλήθηκε στην Ερυθρά όμως, τα καλοκαίρια επιστρέφει σχεδόν πάντα στην Ισπανία για δρομολόγια πρός το Μαρόκο. Ενδεικτικά για το πως δείχνει με τα σινιάλα της AB Maritime, να το δούμε εδώ να μανουβράρει για να δέσει στο Algeciras τον Ιούνιο του 2014. Διεκδικεί βραβείο ασχήμιας για μένα, είναι λες και τους έχουν περισσέψει λαμαρίνες από διάφορες κατασκευές και τις έβαλαν μαζί για να το φτιάξουν. Εδώ και σε αναχώρηση ενώ αποβιβάζει πλοηγό, το πλοίο φέρει σημαία Αιγύπτου όπως μπορείτε να δείτε και είναι νηολογημένο στην Αλεξάνδρεια. Προσωπικά δεν είμαι καν περίεργος να ταξιδέψω μαζί του.

 

Επιγραμματικά να πούμε πως είναι κατασκευασμένο το 1995 στα ναυπηγεία της Huelva και φέρει 2 μηχανές MWM Deutz των 7,199 ίππων συνολικά που του προσδίδουν υπηρεσιακή 19.5 και μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων, πλήν όμως στο Στενό πηγαίνει με πολύ λιγότερα. Είναι μεγαλύτερο απ' ότι δείχνει μια και έχει μήκος 140 μέτρα και πλάτος 18.4, πλεονέκτημά του το μικρό βύθισμα των 3.7 μέτρων. Πρωτόκολλο 1,184 επιβατών, 740 lane metres και χωρητικότητα 460ΙΧ σύμφωνα με τη Shippax.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 months later...

Tο ναύλωσε τη AML, ε; To Le Rif Γένοβα είναι ακόμα, πάντως.

Quote

The Africa Morocco link family is growing and is looking forward to welcoming in its fleet its new ship "Amman" ⛴ which will begin its activities from 6 June, ensuring the transport between the port of tangier med and the port of Algeciras.

 

61662640_2767174469966126_6606885764087152640_n.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...

Από ότι κατάλαβα το γκαράζ του Amman έχει μόνιμες ράμπες στο κυρίως γκαράζ όποτε δεν πρέπει να παίρνει καθόλου φορτηγά ενώ υπάρχει και υπόγειο γκαράζ. Τo Amman φοράει νέα σινιάλα της AB Maritime στις μπάντες του.

Edited by Nick the Greek
Φορτηγά αντί ΙΧ
Link to comment
Share on other sites

Αυτο το γκαραζ του το εχω ψαξει και στο youtube αλλα και παλι ακρη δεν εχω βγαλει πως ειναι...και στις φωτο παραπανω σαν να φαινεται πως δεν παιρνει νταλικες...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Από το κεντρικό τμήμα του αγκυροβολίου, μετετέθη κοντά στα Σελήνια, εκεί το βλέπουμε κι εμείς το περασμένο Σάββατο το πρωί. Από χτές έχει έρθει πιο ανατολικά και πιο κοντά στην άκρη του αγκυροβολίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...