Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ μιλάει για απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Άνδρος Τζετ στη Σύρο, ενώ η εταιρεία του μιλάει για ένα πρόβλημα στη πετρέλευση!! 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ  “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει με προορισμό τους λιμένες Πάρου-Νάξου-Φολέγανδρου-Σίκινου-΄Ιου-Θηρασιάς-Θήρας και Ανάφης, για δυσλειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής. 
Από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του  “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 59 επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ - Τ/Χ Άνδρος Τζετ στη Ραφήνα 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου του δρομολογίου από Άνδρο για Ραφήνα.

Το “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ”, το οποίο μετέφερε 186 επιβάτες, 10 Ι.Χ.Ε. και 01 δίκυκλο, πλέοντας συμβατικά κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ραφήνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα του επόμενου προγραμματισμένου δρομολογίου του “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ”, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με  Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “ΣΟΥΠΕΡΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 12580. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παρατηρώ πάλι το Άνδρος Τζετ να είναι απίστευτα αργό και καθυστεριμένο. Με 16,5 κόμβους αυτή την ώρα από Άνδρο για Ραφήνα. Πιό αργό και από και από συμβατικό... τι να σκέφτονται άρα οι άτυχοι επιβάτες του;

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ - Τ/Χ Άνδρος Τζετ στη Ραφήνα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, πιθανόν λόγω εμπλοκής ξένου αντικειμένου, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου του δρομολογίου από Άνδρο για Ραφήνα.

Το “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ”, το οποίο μετέφερε 264 επιβάτες και 09 Ι.Χ.Ε., πλέοντας συμβατικά κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα της Ραφήνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα του επόμενου προγραμματισμένου δρομολογίου του “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ”, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας. 

Στη συνέχεια και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας επετράπη ο απόπλους του “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” για λιμένα Νάξου προκειμένου αυτό ενταχθεί στα εγκεκριμένα δρομολόγια του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την βλάβη στο καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Άνδρος Τζετ στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα ν. Θήρας και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο ν. Σύρο – ν. Πάρο – ν. Νάξο – ν. Φολέγανδρο – ν. Σίκινο – ν. Ίο – ν. Θηρασία – ν. Θήρα – ν. Ανάφη, για βλάβη στο δεξί συρματόσχοινο του καταπέλτη του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ οι τρεις (03) επιβάτες και τα τρία (03) οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα ν. Θήρας.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου, άνευ επιβατών, με προορισμό το λιμένα ν. Σύρου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Βλάβη για το ταχύπλοο στην Σαντορίνη και απο ότι μαθαίνω θα φύγει κενό επιβατών για Σύρο, το οποίο έχει δέσει στη νέα προβλήτα του λιμανιού της Σαντορίνης και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ειναι το πρώτο πλοίο που δένει εκεί!!!

512D7014-DD7A-41C2-8EC8-D614A5B4E85A.jpeg

Screenshot απο την webcam του λιμανιού απο το forecastweather.gr

Edited by speedrunner
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Άνδρος Τζετ στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα ν. Θήρας και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σύρο για Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασία – Θήρα – Ανάφη, για βλάβη στην πρώτη ηλεκτρομηχανή του πλοίου.

Άμεσα μηχανικός του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Λιμεναρχείου Θήρας διαπίστωσε την ανωτέρω βλάβη και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι τρεις (03) επιβάτες και το ένα (01) όχημα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα ν. Θήρας, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τους λιμένες Σικίνου, Νάξου και Πάρου, πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη στο ενδοκυκλαδικό, μεταξύ Δονούσας και Αιγιάλης.

Πήγαινε αργά και έδεσε με αργές κινήσεις και καθυστέρηση 20 λεπτών στην Αιγιάλη. Κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες στην Αιγιάλη και σε αυτούς με προορισμό Κουφονήσια, Νάξο, Πάρο αναφέρθηκε ότι θα τους παραλάβει άλλο πλοίο, ενώ τους μετέφεραν με λεωφορέιο στα Κατάπολα. Στους επιβάτες για Σχοινούσα άγνωστο.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Άνδρος Τζετ στην Αμοργό

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Αιγιάλης ν. Αμοργού και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σύρο προς ν. Πάρο – ν. Νάξο – ν. Δονούσα – Αιγιάλη ν. Αμοργού – Κατάπολα ν. Αμοργού – ν. Κουφονήσι – ν. Σχοινούσα – ν. Ηρακλειά – ν. Νάξο – ν. Πάρο – ν. Σύρο, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του.

Το ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αιγιάλης ν. Αμοργού, όπου αποβίβασε με ασφάλεια δεκατρείς (13) επιβάτες και δύο (02) Ε.Ι.Χ., ενώ στους λιμένες ν. Αμοργού ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες και ένα Ε.Ι.Χ. που θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου, άνευ επιβατών, με προορισμό το λιμένα Λαυρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες οριστικής αποκατάστασης της βλάβης.

 

Link to comment
Share on other sites

Ξανά βλάβη για το πλοίο σήμερα, το οποίο δεν εκτέλεσε το δρομολόγιο του και αναχώρησε από την Ανάφη κενό επιβατών και με κλειστό το AIS.

Link to comment
Share on other sites

Έχω παρατηρήσει πως το βαπόρι ξυρίζει τις ακτές και περνάει από αυτές στα 100 μέτρα περίπου.Και δεν το έχω παρατηρήσει μόνο από το ais αλλά και όταν ήμουν εν πλω Νότια της Σαντορίνης.Αυτό βέβαια το κάνει και σε άλλα νησιά όπως για παράδειγμα στη Πάρο περνάει μέσα από τα ψαλίδια αλλά και αλλού.Όταν ξυρίζεις τις ακτές με 22 μίλια δρόμο δεν θέλει πολύ να μη δεις κάποιο καλαδούρι με δίχτυα κτλ και να γίνει ζημιά.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ξεκινήσε από την Αναφή σήμερα στις 5:35 (25 λεπτά πριν από την ώρα του) το πρωί με προορισμό το Λαύριο και αφίχθη στις 15:44 χωρίς ενδιάμεσες στάσεις λόγω καιρού. Αύριο θα αναχωρήσει στις 12:00 μ.μ. από το Λαύριο για το προκαθορισμένο του δρομολόγιο.

(Λαύριο-Κέα-Κύθνο-Σύρο-Τήνο-Άνδρο-Τήνο-Σύρο)

Edited by CptFourtounas
Link to comment
Share on other sites

Τρίτη ημέρα εκτός δρομολογίων το πλοίο ενώ έχουν βγει απο το σύστημα και τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου. 

Φαινετε ότι ειναι ποιο σοβαρή η βλάβη αυτή την φορά!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

Το μήνυμα που ανέβασα την Τετάρτη σχετικά με το Άνδρος Τζετ και το δρομολόγιο του, έτυχε την επόμενη μέρα να ταξιδεύω προς την Άνδρο. Όλα όσα είπα ήταν από το πρακτορείο που έκδωσα τα εισιτήρια αλλά και από την εταιρία. Και οι 2 μου είπαν πως το δρομολόγιο θα γίνει κανονικά. Ώσπου στις 9:20 το πρωί έρχεται το μήνυμα από την εταιρία ότι το δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί. Είχα καταλάβει από την προηγούμενη ημέρα ότι υπήρχε χοντροβλάβη στο πλοίο αλλά είπα όλα όσα ήταν ''και καλά'' σίγουρα. Δελτίο Τύπου δεν εκδόθηκε διότι δεν θέλουν να κράξουν την εταρία. Είναι η 2η βλάβη μέσα σε δύο βδομάδες που έχει μείνει εκτός 3+ ημέρες. 

Σύμφωνα με άλλα άρθρα στο site επρόκειτο να αντικατασταθεί ή από το Νάξος Τζετ ή από το Καλντέρα Βίστα. 

Για να δούμε τι θα δούμε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...