Jump to content
Shipfriends

Blue Carrier 1 (IMO 9186649)


Recommended Posts

Στις 8.30 το πρωί σήμερα κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου, το Φ/Γ- Ο/Γ Blue Carrier 1 της  BLUE STAR Ferries. Το πλοίο αναχώρησε από τον Πειραιά χθες Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 με προορισμό την Κάλυμνο –Κω και Ρόδο μεταφέροντας 70 περίπου νταλίκες. Στην Κάλυμνο ξεφόρτωσε 10 νταλίκες. Να σημειώσουμε ότι θα μεταφέρει μεγάλα φορτηγά, ειδικά φορτία, αλλά και ασυνόδευτα ΙΧΕ και θα προσεγγίζει την Κάλυμνο, μία φορά την εβδομάδα κατά την θερινή περίοδο από Πειραιά καθώς και κατά την επιστροφή του από Ρόδο ,Κω για Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πλοίο μετά την Κέα έκοψε ταχύτητα και περίμενε επιπλέον και 1.5 ώρα εκτός λιμένα περιμένοντας να αναχωρήσει το Πελαγίτης.

Μάλλον θα υπάρχει θέμα όταν θα είναι και τα τρία (ταλως  πελαγιτης  blue carrier 1 ) στον Πειραιά μιας και στο ντόκο μπορουν να δεσουν μονο 2.

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν μπορώ να καταλάβω γτ έκοψαν το λιμάνι για τα ρορο για ειδικές περιπτώσεις οπως καλή ώρα οταν υπάρχει συνωστισμός.ειναι αστείος ο χώρος για τόσα φορτηγά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Να πούμε πως το πλοίο είναι μέρος μιας σειράς 4 πλοίων που χτίστηκαν 2 στην Ιαπωνία και 2 στην Κίνα, στο ναυπηγείο Guangzhou. Το συγκεκριμένο είναι το νεότερο της σειράς, χτισμένο το 2000 στην Κίνα. Απ' ότι μπορώ να δώ, έχει 1,692 lane metres και χωρητικότητα 121 φορτηγά, μηχανή Wartsila με κατανάλωση 43 τόνων το 24ωρο στους 18.5 κόμβους.  Απόψε λόγω της αργίας δεν κάνει το σύνηθές του τις Πέμπτες δρομολόγιο για Σύρο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο. Δε θυμάμαι τι κανει τις Παρασκευές, νομίζω Σαντορίνη, ενώ το Σάββατο κάνει Καρλόβασι - Κω - Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως , τις προηγούμενες τρείς Παρασκευές  κατα τις 10 το πρωί, αναχωρούσε  απο Σαντορίνη με προορισμό , Κω  και Ρόδο. Μήπως τελικά δεν έχει στάνταρ δρομολόγια αλλά ανάλογα με τις ανάγκες , παει και στην ανάλογη γραμμή ?

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

Όχι, έχω κάνει εγώ λάθος στην ημέρα. Το Σύρο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο είναι η αναχώρηση της Τετάρτης. Πέμπτη είναι το Σαντορίνη - Κω - Ρόδο που λες, οπότε σωστά λες για την Παρασκευή οτι φεύγει από Σαντορίνη για Κω Ρόδο. Αυτό που έκανε χτές πιστεύω ήταν έκτακτο λόγω του 15Αυγουστου.

 

Σήμερα Σάββατο έφυγε για το Καρλόβασι - Κω - Ρόδο που έλεγα παραπάνω.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

On 7/17/2019 at 7:17 PM, Nikos_Chania said:

Μάλλον θα υπάρχει θέμα όταν θα είναι και τα τρία (ταλως  πελαγιτης  blue carrier 1 ) στον Πειραιά μιας και στο ντόκο μπορουν να δεσουν μονο 2.

Για σήμερα βγήκε έξω και ντριφταρει κατω απ την Ψυταλλεια για να δεσει το Ταλως.

Link to comment
Share on other sites

Στη βραδυνή αναχώρηση της Πέμπτης έκανε Σύρο - Κώ - Ρόδο, με την αντίστροφη σειρά επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στον Πειραιά. Απόψε κανονικά κάνει Καρλόβασι - Κώ - Ρόδο, βλέπω όμως πως σε αυτό το δρομολόγιο πρώτο λιμάνι θα είναι ο Άγιος Κήρυκος.

Link to comment
Share on other sites

Το παπόρο τελικά το Σάββατο από Πειραιά έκανε Άγιο Κήρυκο - Καρλόβασι - Κω - Ρόδο.

 

Η Κυριακάτικη επιστροφή του από Ρόδο περιελάμβανε(χωρίς Κω) Καρλόβασι - Άγιο Κήρυκο - Νάξο - Πάρο και τώρα καθ΄ οδόν πρός Πειραιά. Η σκούπα Phillips, ρουφάει τη σκόνη :D

Link to comment
Share on other sites

Σάββατο του Αυγούστου στον άδειο(εκτός από αυτούς που μπαίνουν στα πλοία) Πειραιά, η θερμοκρασία έχει φτάσει στους 48 βαθμούς Κελσίου:D αλλά τα κομάντα είναι στις επάλξεις για την άφιξη του Blue Carrier 1 στο άδειο ντόκ Δραπετσώνας. Δε λέω, συμπαθητικό το μπλέ της Blue Star αλλά εγώ εξακολουθώ να προτιμώ το μπλέ της DFDS. Επίσης εντελώς άχρωμο και απρόσωπο το όνομά του, ας έβαζαν ένα νησί όπως στα άλλα. Εδώ το βλέπουμε σιγά-σιγά να γυρνάει και τελικά να ευθυγραμμίζεται με το φακό μας. Μετά από 15 λεπτά με το ρολόι, το πλοίο ρίχνει καταπέλτη στη Δραπετσώνα. Επιστρέφουμε στον κλιματισμό του αυτοκινήτου, το ημπορέσαμε κι αυτό:D.

 

Για να ανακεφαλαιώσουμε λιγάκι και τα δρομολόγιά του με βάση τις παρατηρήσεις μας:

Δευτέρα απόγευμα από Πειραιά:  Κάλυμνο - Κω - Ρόδο

Τρίτη απόγευμα από Ρόδο: Κω - Κάλυμνο - Πειραιά

Τετάρτη απόγευμα από Πειραιά: Σύρο - Μύκονο - Νάξο - Πάρο

Πέμπτη χαράματα από Πάρο: Νάξο - Μύκονο - Σύρο - Πειραιά

Πέμπτη βράδυ από Πειραιά: Σαντορίνη - Κώ - Ρόδο, έχω δεί και Σύρο - Κω - Ρόδο

Παρασκευή απόγευμα από Ρόδο: Κω - Σαντορίνη - Πειραιά

Σάββατο απόγευμα από Πειραιά: (Άγιο Κήρυκο) - Καρλόβασι - Κω - Ρόδο

Κυριακή απόγευμα από Ρόδο: Καρλόβασι - (Άγιο Κήρυκο) - (Νάξο) - (Πάρο) - Πειραιά

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τη συγκεκριμένη συνάντηση δεν το έχω ξαναπετύχει για να έχω μια καλή εικόνα. Αλλά νομίζω πως θα δουλεύει καλά, αν κρίνω από το γεγονός ότι 1-2 φορές που ήταν εκείνες τις ημέρες στη Δραπετσώνα, η ουρά με τις νταλίκες(μαζί και για το Τάλως) έφτανε μέχρι την πύλη του ΝΜΔ, με το λιμενικό να είναι εκεί για να ρεγουλάρει την κίνηση. Το γεγονός πως η Blue Star έχει ξεκινήσει τα έκτακτα δρομολόγια για να νησιά από τον περασμένο Μάρτιο, μάλλον μας δίνει την απάντηση στο ερώτημα. 

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Carrier 1 δουλεύει πολύ καλά ακόμα μέχρι και στα τελευταία δρομολόγια έκανε (σήμερα για Σαντορίνη Δωδεκάνησα πρέπει να είχε 1000 γραμμικά μέτρα γεμάτα και χθες για Κυκλάδες γύρω στα 650 γραμμικά μέτρα). Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου λογικά θα γίνουν άλλαγες στις ημέρες των δρομολογίων του. Ενώ τον Οκτώβριο θα πρέπει να αναμένουμε να σταματήσει για επισκευή. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...