Jump to content
Shipfriends

Blue Star 1 (IMO 9197105)


Recommended Posts

Μήπως παίζει ρόλο και ότι σήμερα ταξίδεψαν με το πλοίο τρεις τύποι οι οποίοι είχαν κορωνοϊο και ενώ θα έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα αποφάσισαν να πάνε ταξιδάκι; δηλαδή μήπως γίνεται κάποια απολύμανση παράλληλα με τις όποιες εργασίες στο προπελακι; 

 

https://www.protothema.gr/greece/article/1035507/koronoios-sunelifthisan-treis-pou-espasan-tin-karadina-kai-taxidepsan-apo-patmo-gia-peiraia/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όχι, το πλοίο ενημέρωσε τις Αρχές για το πρόβλημα που προανέφερα στο προπελλάκι σαν αιτία της επείγουσας κίνησης. Παρεμπιπτόντως ξεκίνησε η φόρτωση οπότε το πλοίο θα φύγει οσονούπω. Είμαι πεπεισμένος πως το ΥΕΝ/ΛΣ που τόση σημασία δίνουν σε θέματα ασφάλειας αλλά και η εταιρεία που δίνει έμφαση στη διαφάνεια, θα ενημερώσουν αύριο το επιβατικό κοινό:rolleyes:.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έφυγε το πλοίο με καθυστέρηση 2 ωρών, είχε 7-8 λεπτά άγκυρες και βλέποντας το πως έκανε δεξιά στροφή νομίζω γύρισε με προσανάποδα κι όχι με προπελλάκι.

Link to comment
Share on other sites

Εμπλοκή κάβου στο Νήσος Κάλυμνος, ολόκληρο ανακοινωθέν το ΛΣ. Και καλά έκαναν. Σχεδόν όμοιο συμβάν χτές το βράδυ στον Πειραιά, κάτω από τη μύτη του ΥΕΝ και του Πειραιάς Τράφικ(στην κυριολεξία), με κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τσιμουδιά το ΥΕΝ και το ΛΣ. Σαν ξεπουλημένος διαιτητής που έχει καταπιεί το στραγάλι απ΄τη σφυρίχτρα:D. Καλαβρέζικες πρακτικές σε εφαρμογή και στο λιμάνι του Πειραιά.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω αυτη τη σταση.Ειναι πραγματα που συμβαινουν ,μια ανακοινωση δεν θα εβλαπτε το κυρος καμιας εταιριας

Link to comment
Share on other sites

On 8/16/2020 at 12:43 AM, Nick the Greek said:

Σήμερα το πρωί στις 1100 το πλοίο έκανε Νάξο - Πάρο - Πειραιά, δένοντας στις 2105 στο μεγάλο λιμάνι. Ανεχώρησε στις 2359 εξπρές για Κάλυμνο ενώ η επιστροφή της Κυριακής είναι Κάλυμνος - Λέρος - Πάτμος - Σύρος - Πειραιάς με αναχώρηση από την Κάλυμνο στις 0835 το πρωί της Κυριακής και προβλεπόμενη άφιξη στον Πειραιά στις 1845 το απόγευμα της Κυριακής. Άμεση αναχώρηση από τον Πειραιά και το βράδυ της Κυριακής στις 2130 για Κώ - Σύμη - Ρόδο με άφιξη στη Ρόδο στις 1000 το πρωί της Δευτέρας.

 

Το αυτό και την εβδομάδα που τελειώνει.

Link to comment
Share on other sites

καιρος δεν ειναι να σταματησει;

On 3/5/2019 at 4:24 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Blue Star 1 ανέβηκε στη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ και αναμένεται να μείνει μέχρι τις 14 Μαρτίου.

ταξιδευει συνεχως εναμισυ χρονο, στον οποιο περιλαμβανονται 6 μηνες συνεχων δρομολογιων στην αδριατικη και δυο καλοκαιρινες σαιζον, μια μεγαλη περσυ και μια κολοβη φετος, επισης συνεχων δρομολογιων.

φανταζομαι οτι θα βαλει και τα scrubbers, αφου συμφωνα με οσα ειχαμε ακουσει, ειναι μεσα στα πλοια του ομιλου που θα φορεσουν.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, gpap2006 said:

Στο συστημα φαινεται εκτος δρομολογιων απο 5 Σεπτεμβριου

To Blue Star 1 θα σταματήσει όντως στις 5 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια του από τα Δωδεκάνησα. Τώρα εάν θα βάλει φέτος τα scrubbers είναι άγνωστο γιατί υπάρχουν σκέψεις για να πάει πιο πίσω όλο το πρόγραμμα της εγκατάστασης των scrubbers στα υπόλοιπα πλοία του ομίλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έτυχε να περάσω σήμερα από το πλοίο λίγο πριν αναχωρήσει.

Έφυγε με μια μικρή καθυστέρηση περίπου 10-15 λεπτών και στα γκαράζ δεν έπεφτε ούτε καρφιτσα.

Μάλιστα ενώ όλα τα αυτοκίνητα και οι νταλίκες (από όσο μπόρεσα τουλάχιστον να δω) είχαν μπει με μούρη προς τα έξω, ένα τελευταίο ΙΧ μπήκε κάθετα για να καταφέρουν να το χωρέσουν.

Link to comment
Share on other sites

Αν επαληθευτεί ο MILTIADIS, τι οπισθοδρόμηση...

Ναι μεν τα πλοία αυτά σχεδιαάστηκαν (αυτό και το αδερφό του) για τις γραμμές της Αδριατικής - και ειδικά της Ανκώνας - , αλλά απο τότε πέρασαν 20 χρόνια, καλομάθαμε με πλοία μεγαλύτερα και ταχύτερα και κάθε μόνιμη αλλαγή από το Superfast XI στο Blue Star 1 φαντάζει βήματα προς τα πίσω. Στην ουσία, αν δεν αντικατασταθεί από πλοίο ισάξιο του ΧΙ, θα μοιάζει με παραίτηση της ΑΤΤΙΚΑ στην γραμμή της Ανκώνα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει καμια τετοια περιπτωση ειδικα τωρα που η συμμετοχη της Πειραιως στην Ανεκ ανεβηκε στο 28%.

Θεωρω οτι το πλοιο θα παει στην Αγκωνα για να κατεβει να αναλαβει ενα απο τα fossen τα τριγωνικα της Κρητης που ωσονουπω ξεκινανε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/11/2020 at 6:14 PM, MILTIADIS said:

Θα ρισκαρω μια προβλεψη και θα πω οτι θα το δουμε τον επομενο μηνα στην Αδριατικη.

Εφόσον δεν θα αντικατασταθεί το Olympic Champion στη διάρκεια του δεξαμενισμού του, φαίνεται δεν θα το δούμε τον Οκτώβριο στην Αδριατική

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...