Jump to content
Shipfriends

Superexpress (IMO 9176046)


.voyager

Recommended Posts

  • Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όπως και το Superferry, το Μ. Σάββατο το Superexpress μετά την άφιξη του στην Μύκονο θα αναχωρήσει κενό επιβατών για την Τήνο όπου και θα παραμείνει για τον εορτασμό του Πάσχα. 

Θα αναχωρήσει στις 10:45 της Δευτέρας του Πάσχα για Μύκονο για να ξεκινήσει το δρομολόγιο της επιστροφής βάσει των δρομολογίων που έχει το πλοίο για την περίοδο του Πάσχα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σημαντική καθυστέρηση απόψε για το πλοίο, με ταχύτητα συμβατικού σχεδόν όλο το δρομολόγιο, ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι σοβαρή βλάβη

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Θάνατος επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Super Express στην Τήνο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι 48χρονος ημεδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ''SUPER EXPRESS" Ν.Π.12580, κατά τη διάρκεια αποεπιβίβασης αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε εντός του πλοίου.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κ.Υ. Τήνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ανωτέρω ημεδαπός είχε επιβιβαστεί από λιμένα Μυκόνου με προορισμό τον λιμένα Ραφήνας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

 

Link to comment
Share on other sites

Επιστροφη χτες με το πλοιο απο Μυκονο.

Σε γενικες γραμμες περιποιημενο και καθαρο.Απο κινηση πρεπει να φορτηωσε καμια 300αρια απο Μυκονο, ενω πρεπει να εβαλε παρα πολυ κοσμο απο Τηνο.Δεν μπορεσα να δω φορτωση ,αλλα εμεινε στο λιμανι κανα μισαωρο και το πλοιο σχεδον γεμισε

Ο καιρος συμφωνα με την ανακοινωση ηταν 5-6 αλλα δεν μας προβληματισε ιδιαιτερα.Στα θετικα να αναφερω οτι κανα δυο φορες περασε μια πλοιοσυνοδος και υποχρεωσε καποιους να βαλουν μασκα ,ενω υπηρχαν αρκετες ανακοινωσεις για μασκα σε ολη τη διαρκεια του ταξιδιου

Γενικοτερα ησυχο ταξιδι ,ενω το πλοιο ειναι απο τα πιο ανετα ταχυπλοα .Ειδικα στο σημειο μπροστα απο το πρυμιο μπαρ οι μεγαλοι διαδρομοι και το οτι το πανω deck δεν πιανει ολο το πλατος του πλοιου δινει μια αισθηση ανεσης.

Απο ταχυτητες ημασταν στα 30-31 μεχρι Τηνο και απο κει και μετα 29-30.Φτασαμε Ραφηνα με 20 λεπτα καθυστερησης λογω της μεγαλης παραμονης στην Τηνο

Παρακατω και ενα βιντεο απο την αφιξη στη Μυκονο

 

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, έχω ταξιδέψει κι εγώ φέτος δύο φορές με το πλοίο και μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ως προς το πλήρωμα, την καθαριότητα και γενικότερα το εσωτερικό του. Πρέπει να δουλεύει πολύ καλά σε όλο του το δρομολόγιο (και ειδικά στο Ραφήνα-Τήνος και πίσω), και ειδικά φέτος που αφαιρέθηκε η Νάξος από το δρομολόγιό του στο κατέβασμα (ξέρουμε γιατί;) είναι πολύ συνεπές στα ωράριά του και δεν έχει απασχολήσει με βλάβες ή προβλήματα. 

Το Σάββατο στο δρομολόγιο από Ραφήνα ήταν μέσα και οι αδερφοί Στεφάνου οι οποίοι κάνανε βόλτες μέσα στο πλοίο - δεν ξέρω αν ταξίδευαν προς κάποιο νησί ή εάν απλά επέβλεπαν τη λειτουργία του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχω ψεξει αρκετές φορές, οφείλω να πω δύο κουβέντες, φέτος είναι η χρονιά του!

Χωρίς βλάβες, με σταθερές ταχύτητες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της γραμμής και τις δυνατότητες του πλοίου.

Αποτελεί την καλύτερη (ταχύπλοη) επιλογή, βάσει ναύλων και χρόνου, για τους προορισμούς του δρομολογίου του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ταχύπλοο αυτό ποτέ δεν μου έκατσε καλά στο μάτι από εξωτερικής απόψεως και ειδικά επειδή δεν έχει ούτε ένα ανοιχτό σημείο να βγεις έξω όποτε δεν το είχα προτιμήσει μέχρι τώρα. 

Έλα που φέτος είναι τυπικό στα ωράρια του όμως και έχει μια πολύ ωραία ώρα επιστροφής από τα νησιά. Αυτό σε συνδυασμό με όλους τους γνωστούς μου που το έχουν ταξιδέψει και μου λένε πόσο φωτεινό και ευρύχωρο είναι το εσωτερικό του, με έκανε να το επιλέξω για επιστροφή από Μύκονο για Ραφήνα στις 03/08/22. Τιμή εισιτηρίου 66 ευρώ, όσο και το thunder για πειραιά.

Το πλοίο έφτασε στη Μύκονο με 15 λεπτά καθυστέρηση και έτσι αναχωρήσαμε στις 18:15. Όπως έβλεπα την πρύμνη του συνειδητοποιούσα ότι δεν είναι το πιο κολακευτικό του σημείο 😅

Εσωτερικά  το πλοίο μου άφησε όντως θετικές εντυπώσεις, Η τζαμαρία της πρύμνη πολύ εντυπωσιακήψηλοτάβανα σημεία με άπλετη θέα στη θάλασσααναπαυτικά καθίσματα και γενικά παρόλο που το πλοίο είχε πολύ κόσμο φαινόταν σαν άδειο πράγμα πολύ θετικό για τον επιβάτη. Στα συν η φυσιολογική θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Συναντήσαμε λίγο καιρό και καταλήξαμε να δένουμε στη Ραφήνα στις 21:05 αντί για τις 20:25, αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως ήταν η ανακοίνωση που ακούσαμε από τα μεγάφωνα 2-3 φορές, κάτι του στιλ: ''λόγω καιρού κλπ κλπ το πλοίο θα ακολουθήσει διάφορες πορείες και έτσι η άφιξη μας στη Ραφήνα θα καθυστερήσει''. Ποιος άνθρωπος σκέφτηκε το ''διάφορες πορείες'' ήθελα να ήξερα; 🤣

 

Link to comment
Share on other sites

Το ταξίδεψα και εγώ πριν λίγες μέρες για Τηνο και θα συμφωνήσω. Πολύ ευρύχωρο και ευήλιο πλοίο, γεμάτο χωρίς να φαίνεται όμως. Καθαρό και προσεγμένο. Στα συν τα 35€ εισιτήριο για Τήνο, ίδια τιμή με το συμβατικό, τον λόγο δεν τον γνωρίζω, ωστόσο ήταν και ο παράγοντας που το επιλέξαμε. Στα πλην η απουσία οποιουδήποτε ανοιχτού χώρου για τους καπνίζοντες, ακόμη και όταν έπιανε το πλοίο λιμάνι δεν είχες επιλογή. Επίσης τα μεγάλα του φινιστρίνια διαχέουν άπλετο φως στο εσωτερικό, πράγμα που όμως δεν είναι τόσο καλό σε πρωινό ταξίδι, καθώς ο ήλιος μας χτυπούσε κατακέφαλα σε όλο το ταξίδι και ήταν ενοχλητικό. Άρα στα πλην η απουσία κάποιου είδους κουρτίνας. Το πλοίο έφτασε στην Τήνο με μια μικρή καθυστέρηση που δικαιολογήθηκε λόγω καιρού, ωστόσο η θάλασσα ήταν λάδι. 
Από θέμα άνεσης, καθαριότητας και design το πλοίο παίρνει 10. Στα συν επίσης το πολύ ευγενικό πλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Superexpress ολοκλήρωσε χθες τα δρομολόγια του για τη φετινή σεζόν και πριν λίγη ώρα ξεκίνησε από τη Ραφήνα για να έρθει στο Πέραμα. Το σταμάτημα ήταν βιαστικό μιας και το τελευταίο διάστημα πήγαινε με τρεις μηχανές και δεν ήθελαν ταλαιπωρήσουν άλλο το κόσμο με μικρότερες ταχύτητες. Φέτος το πλοίο πήγε πάρα πολύ καλά από θέμα κίνησης.

Μια μανούβρα του Superexpress στη Τήνο με τρεις μηχανές. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...