Jump to content
Shipfriends

Superexpress (IMO 9176046)


.voyager

Recommended Posts

Το Super Express πραγματοποίησε εκ νέου χθες δοκιμαστικό και μετά ήρθε στο ντοκ 3. Το ξεκίνημα του Super Express μετατέθηκε για τις 17 Ιουνίου.

On 5/7/2021 at 2:32 PM, Champion Jet_2 said:

To πλοίο λογικά θα πρέπει να πάει για πιστοποίηση σε Ίο και Σαντορίνη.Γνωρίζει κανείς πότε είναι προγραμματισμένο να γίνει αυτό;

Λογικά ταξίδι πιστοποίησης θα πάει γύρω στις 10 Ιουνίου.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τι άλλαξε τόσο πολύ και το βλέπουμε με ταχύτητες εξωπραγματικές σε σχέση με αυτές που το γνωρίσαμε τη πρώτη του σαιζόν; Προς Ραφήνα αυτή τη στιγμή με 38-39knots.

Link to comment
Share on other sites

Είχε αναφερθεί και παλαιότερα.Έφυγε ο ένας από τους δύο καταπέλτες που ήταν στη πρύμνη βάρους 13 τόννων.Σίγουρα όμως θεωρώ πως πρέπει να έγιναν βελτιώσεις και στις μηχανές του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nikos_Chania said:

Και είναι και άδειο. 

 

1 hour ago, togias_k said:

Ε, 33-35kts δεν θα βγάζει έστω;

 

1 hour ago, Thanos Skiathos said:

Έχει ξαναειπωθεί εδώ ότι τα ταχύπλοα επηρεάζονται πάρα πολύ από το βάρος. Αν συνδυάζεται και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπου πιθανότατα ο Α Μηχανικός θα ρίξει στροφές τότε θα έχουμε ακόμη περισσότερη μείωση ταχύτητας.

 

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει. Σωστά όλα αυτά αλλά ότι έχει γίνει δουλεια και παίζει ρόλο και η αφαίρεση του ενός καταπελτη είναι αναμβισβητητο. Τέτοιες ταχύτητες πρόπερσι αν δεν κάνω λάθος δεν τις έβλεπε ούτε με σφαίρες 

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησε σήμερα το πλοίο δρομολόγια.Έφυγε με ένα τέταρτο καθυστέρηση από τη Ραφήνα και στη Τήνο φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καταπέλτη όπως έβλεπα από την webcam.Γενικά όμως ο καταπέλτης είναι πολύ αργός και όπως παρατηρώ στα λιμάνια είναι πάνω από τον μηχανισμό του καταπέλτη άνθρωποι.Έχει μαζέψει ήδη μια ώρα καθυστέρηση παρά το ότι πηγαίνει με κανονικές ταχύτητες.Anyway καλά ταξίδια να έχει πλήρωμα και πλοίο και καλή σεζόν

Link to comment
Share on other sites

Αυτο σκεφτομουν και εγώ, ο συγκεκριμένος καταπελτης ειναι αρκετά δύσχρηστος και περίπλοκος(ολόκληρος υδραυλικός,όχι μόνο το σπαστο κομματι, που ενδεχομένως προσθέτει και βαρος)  .Δε βοηθάνε και τα fenders που εξέχουν αρκετά πίσω,και χρειάζεται να έχει μεγαλο μήκος. Τα αλλά 3 incat που κυκλοφορουν (champion και naxos),έχουν αλλά συστήματα για να γλυτώνουν το βαρος και δε ξέρω αν έπρεπε να ακολουθήσουν κάτι τέτοιο σαν παράδειγμα 

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ήταν φουλ γεμάτο σήμερα σε επιβάτες και σε γκαράζ, οπότε η ταχύτητα στην αρχή του δρομολογίου ήταν 32,5 κόμβους, μετά που ελάφρωσε από το φορτίο με τις ίδιες στροφές ανέβηκε η ταχύτητα του.

Link to comment
Share on other sites

Οποτε καπου τοσο πρεπει να περιμενουμε να ειναι η ταχυτητα του πλοιου.

Οχι ασχημα αν σκεφτουμε οτι την πρωτη χρονια πηγαινε 28-30 φορτωμενο

Link to comment
Share on other sites

Έκανε δρομολόγιο μαζί με πιστοποίηση Ιο-Σαντορινη; Παρεπιπτόντως, ίσως οι Αφοί Στέφανου να πρέπει να ακολουθήσουν την τακτική του Ηλιόπουλου όσον αφορά στην διαθεσιμότητα του γκαράζ. Προφανώς ζορίζονται αρκετά οι μηχανές με φουλ γκαράζ (από 32,5 έβγαλε 37,5) και θα βγάλουν καμια χοντρή βλάβη. Καλή σεζόν και καλά ταξίδια. 

Link to comment
Share on other sites

Εν πλω με το superexpress προς Μύκονο, το πλοίο βαριά μέχρι 31 κόμβους καθότι γεμάτο. Μια σημείωση για την άνεση, στον επάνω όροφο της οικονομικής, τα καθίσματα είναι απίστευτα άβολα, όχι τόσο διότι δεν κάνουν ανάκλιση, όσο γιατί η έδρα είναι τόσο ψηλά από το έδαφος που μετά βίας φτάνει όλο το πέλμα κάτω (ύψος 175cm). Ήθελα να ήξερα ποιος έδωσε την έγκριση γι αυτό το κάθισμα που είναι μόνο για Ολλανδούς.... Μετά τα εκπληκτικά αεροπορικά του Superferry, δυσάρεστη έκπληξη. 

Link to comment
Share on other sites

ελαφρώς καλύτερα στο απογευματινό δρομολόγιο αλλά μακρυά απο τις μέχρι χθες ταχύτητες.

με 28,5 αυτή τη στιγμή για Ραφήνα.

Ας ελπίσουμε ό,τι ειναι να διορθωθεί γρήγορα και να επανέλθει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...