Jump to content
Shipfriends

Superexpress (IMO 9176046)


.voyager

Recommended Posts

  • Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κανεις λαθος τις ημέρες που δεν εχει μελτέμι με 40 -41 κατεβαίνει το εχω παρατηρήσει ! Ο περισσότερος κόσμος Μύκονο και  Σαντορίνη κατεβαίνει φιλε 

Edited by HIGHSPEED 6
Link to comment
Share on other sites

Γενικά και εγώ περιμένα πολλά περισσότερα από το Super Express, που τελικά δεν


Καταρχας αυτό  το θέμα με τη ταχύτητα του,  όλοι περίμεναμε πολλά περισσοτερα από 28, 30 και 32 μιλια

Μπορεί εξωτερικά να μην μου αρέσει καθολου(είναι πολυ κουτί για τα γούστα μου)και δεν έχει και κάποιο προσβάσιμο ανοιχτό ντεκ...πιστευω μόνο το ανακαινισμενο του εσωτερικό αξίζει από το συγκεκριμένο ταχυπλοο

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς όσοι μιλάνε για την ταχύτητα του συγκεκριμένου ταχυπλόου.Θα έχουν ξεχάσει ότι έχει δυο καταπέλτες που ζυγίζουν 13 τόνοι ο ένας!!!!

Άρα 13×2=26 τόνοι!!!!!!

Υ.Γ. Δεν θέλω να θίξω κάποιον/κάποια απλός το διευκρινίζω😊

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχει αξία δεν είναι καθαρά και μόνο το βάρος των καταπελτων αλλά πόσο επιβαρυνθηκε σε σχέση με το σύστημα που είχε πριν έρθει στην Ελλαδα. Το γνωρίζει κάποιος; 

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

ολα αυτα ειναι αιτιασεις, που λιγο ενδιαφερουν τον επιβατη που πληρωνει ταχυπλοο και παει με τις ταχυτητες του δηλος και του μυκονος

δυστυχως, για αυτους που εβαλαν το χερι στην τσεπη για να το φερουν, το πλοιο αποδειχθηκε κατωτερο των προσδοκιων

Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρω οτι το προβλημα του ειναι τοσο η ταχυτητα του οσο οτι τα δρομολογια ειναι υπολογισμενα λαθος και φυσικα οτι εβγαλε καποιες βλαβες μαζεμενες.

Απο θεμα ταχυτητας στο μεσο ορο με τα υπολοιπα ειναι 

 

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Themis Prevenios said:

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ – Τ/Χ “ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ”, Ν.Π. 12580 για αποκόλληση μεταλλικού προστατευτικού δεξιού υδροπροωθητήρα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Πάρου – Νάξου – Μυκόνου – Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Ραφήνας, με 204 επιβάτες, 47 Ε.Ι.Χ. και 03 Δ/Κ.

 

Στη βλαβη δε θα σταθω ειναι θεμα τυχης εκει που εγινε αλλα επιστροφη αυγουστου με 204 δε την λες κ καλη!

Link to comment
Share on other sites

Ακομα μια φορά καθυστερημένο. Ηρθε στην Πάρο 23:10  αντί 20:30.   Ευτυχώς που ο κόσμος πληρώνει ταχύπλοο για να είναι 23:45 στον Πειραιά σύμφωνα με το πρόγραμμα. και θα φτάσει λογικά μετά τις 02:30.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ωραία τα drone, ωραία και τα λιμάνια με τις μανούβρες, αλλά η απόλαυση του να απαθανατίζεις "εν πλω" (ειδικά με καιρό), είναι η μεγαλύτερη! Super Express, λοιπόν, έξω από τη Μεγαλόνησο της Εύβοιας για Ραφήνα.

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστή η συμπάθεια μου στα ταχύπλοα 😁 γιαυτό είπα να δοκιμάσω το μεγάλο τουτού της golden στο δρομολόγιο από Τήνο για Ραφήνα.

Αναχώρηση στις 12.42 άφιξη Ραφήνα 15.07 με μια πεντάλεπτη παραμονή στο Γαυριο. Από κίνηση λίγα πράγματα, πιο πολλά ιχ.

Η συμπεριφορά του στον καιρό είναι καλή. Κλασικό καταμαράν με γρήγορη επαναφορά χωρίς να κοπανάει. Με τα απαραίτητα ψηλωματα δεν ταλαιπωρεί τον επιβάτη. Ασύγκριτα καλύτερο από το Superrunner στο ταξιδεμα (και γενικά σε όλους τους τομείς). 

Εσωτερικά είναι όντως πολύ εντυπωσιακό και απίστευτα ευρύχωρο και φωτεινό. Έχει αυτά τα 'αίθρια' στα πλάγια και πρύμα που έχουν ύψους δύο deck τα οποία δίνουν μια εικόνα που δεν είναι συνηθισμένη για ταχύπλοο.  

Αν συνεχίσει έτσι χωρίς βλάβες κλπ αλλά και με μια μεγαλύτερη συνέπεια στα ωράρια του, είναι μια καλή επιλογή. 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα, το ταξίδεψα κι εγώ την περασμένη Κυριακή από Πάρο για Πειραιά και αν εξαιρέσω την καθυστέρηση (1 ώρα πάνω στο ήδη αλλαγμένο ωράριο κατά 45') ήταν εξαιρετικό! Επίπεδο Highspeed με εντυπωσιακό εσωτερικό, πολύ ανώτερο του Superrunner. 

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ Super Express στην Πάρο 

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, για τραυματισμό 24χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ “SUPER EXPRESS” Ν.Π. 12580, το οποίο προερχόταν από Μύκονο με προορισμό την Πάρο.

Η ανωτέρω, η οποία κατά την αποβίβασή της, γλίστρησε και τραυμάτισε το αριστερό της πόδι πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πάρου, για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι πρωτη φορα με το Super Express σήμερα από Ανδρο για Ραφήνα. 

Η ανακαίνιση του ξενοδοχειακου σε πολύ καλά επίπεδα, το μόνο που δεν μου αρέσει είναι τα αντικρυστα καθίσματα στη διακεκριμένη (no privacy..) 

Κατά τα άλλα το πλοίο σχεδόν άδειο με το ζόρι πιανει 29 κομβους πράγμα που είναι απογοητευτικό, με 29 δεν έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται ταχύπλοο.. 26 πάει το Μύκονος σχεδόν σε κάθε καιρό.. 

Κρίμα γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις, η θέληση και τα χρήματα.. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Αλλαγή στα πλάνα για το Super Express!! Σήμερα είναι η τελευταία αναχώρηση από τη Πάρο, μιας και πλέον το απογευματινό ταχύπλοο της Golden Star Ferries θα διανυκτερεύει στη Νάξο αντί για τη Πάρο (κόβει τη Πάρο). Ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τελευταίο δρομολόγιο του Super Express για τη φετινή σεζόν, γιατί μάλλον θα το σκαντζάρει το Superrunner!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...