Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία θα μείνει για λίγες ημέρες η Σαμοθράκη, αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα στη μία μηχανή του Σαονησος χθες το βράδυ στη διάρκεια του δρομολογίου του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

«H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω μηχανολογικού προβλήματος (θραύση βαλβίδας δεξιάς κύριας μηχανής) τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η εταιρεία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση εξεύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες και την αποκατάσταση της βλάβης το ταχύτερο δυνατό. Ο χρόνος επανέναρξης των δρομολογίων θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση του».

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης θα είναι τρεις με τέσσερις ημέρες και φυσικά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε θα μπορούσε να συμβεί και συμβαίνει σε οποιοδήποτε πλοίο. Το ΣΑΟΣ ΙΙ πάντως δεν μπορεί να έρθει από την Αθήνα, γιατί πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και έτσι οι άνθρωποι της εταιρείας ελπίζουν ότι το ΣΑΟΝΗΣΟΣ που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα ξαναρχίσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας τα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ Σαονησος στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ημερολογιακής εγγραφής του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489, ότι μετά την πραγματοποίηση δρομολογίου από λιμένα Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσαν βλάβη στον 5ο κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Την φιλοξενία σε ξενοδοχεία της Σαμοθράκης με τα οποία συνεργάζεται, αναλαμβάνει η εταιρεία SAOS Ferries, μετά την βλάβη που υπήρξε στην μηχανή του ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την διακοπή των δρομολογίων μέχρι να αποκατασταθεί αυτή. Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η ναυτιλιακή εταιρεία αναφέρει:

Quote

«H SAOS FERRIES κατόπιν ματαίωσης των δρομολογίων της Κυριακής 6 Μαΐου 2018 θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες του νησιού της Σαμοθράκης που δεν κατέστη εφικτό να αναχωρήσουν. Παρακαλούνται οι ανωτέρω επισκέπτες, κάτοχοι εισιτηρίων του δρομολογίου της Κυριακής από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, να προσέλθουν στο πρακτορείο της εταιρείας στην Καμαριώτισσα στις 17:00μ.μ. προκειμένου να μεταφερθούν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία».

Όσον αφορά την αποκατάσταση της ζημιάς στην κύρια μηχανή, οι μηχανικοί της εταιρείας κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια ώστε να μην μείνει χωρίς συγκοινωνία η Σαμοθράκη, Μάλιστα άνθρωπος της εταιρείας είναι έτοιμος να αναχωρήσει στο εξωτερικό, αν αυτό χρειαστεί, προκειμένου να φέρει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την αποκατάσταση της ζημιάς εφόσον δεν βρεθούν στην Ελλάδα.

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάτοικοι της Σαμοθρακης οι οποίοι είναι αποκλεισμένο στην Αλεξανδρούπολη και επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα σίτισης και διαμονής τους. 

Link to comment
Share on other sites

Αποκαθίσταται η βλάβη το αργότερο Τετάρτη και ξαναρχίζει τα δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Quote

Όσον αφορά το ΣΑΟΝΗΣΟΣ που παρουσίασε βλάβη στην κεντρική του μηχανή το Σάββατο και δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα, αν και οι άνθρωποι της εταιρείας αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι βρέθηκαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά από το εξωτερικό, αποκαθίσταται η βλάβη και πολύ σύντομα θα ξαναρχίσουν τα δρομολόγια.

Όπως αναφέρει η SAOS Ferries και με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει όσους επιβάτες είχαν εισιτήρια από και προς την Σαμοθράκη και αποκλείστηκαν στη μια ή την άλλη πλευρά, να επικοινωνήσουν μαζί της για να τους φιλοξενήσει σε ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται, φυσικά εντελώς δωρεάν.

Στην ανακοίνωση της λέει ότι και οι επιβάτες στην Αλεξανδρούπολη μένουν ξενοδοχεία με έξοδα της Saos Ferries.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Από προχθές έχει επιστρέψει στα δρομολόγια του, δηλαδή χρειάστηκε 4 ημέρες για να γίνει αποκατάσταση της βλάβης. Ουσιαστικά δεν έκανε τρεις ημέρες δρομολόγια, μιας και το Σάββατο δεν είχε δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Βλάβες Σαόνησος
  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Σαόνησος στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π.12489, ότι κατά τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Σαμοθράκης την 11:00, με 175 επιβάτες και 37 Ι.Χ.Ε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ το επιβατικό κοινό θα προωθηθεί στον προορισμό του, την 15:00 με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Σαονησος στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΝΗΣΟΣ'' Ν.Π. 12489, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη, και ενώ έπλεε περίπου 6ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, παρουσιάστηκε αύξηση της θερμοκρασίας καυσαερίων στην αριστερή κύρια μηχανή, και συνέχισε τον πλου με τη δεξιά κύρια μηχανή.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, οι 277 επιβάτες, τα 43 Ι.Χ.Ε., τα 7 Δ/Κ, , το 1 Λ/Φ και τα 2 Φ/Γ αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ''ΣΑΟΝΗΣΟΣ'' χθες στις 17:00 παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ το επιβατικό κοινό εξυπηρετήθηκε με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599 βραδινές ώρες χθες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Απο την ζωντανή κάμερα του hotel ERIΚA  όπου παρακολουθώ την κίνηση στο λιμάνιο της αγαπημένης μου Αλεξανδρούπολης, παρατήρησα ότι το ΣΑΟΝΗΣΟΣ , πρίν απο λίγη ώρα. Τί άραγε συμβαίνει ? Ξεκίνησε δρομολόγια, ετοιμάζεται ή κάτι διαφορετικό ? 

Συγχρονισμός με τον φίλο Panagia Ekatontapiliani, έλαβα απάντηση σε χρόνο dt, ευχαριστώ !

Επιστροφή στο λιμάνι. screen shot απο την κάμερα του ERIKA.

 

Port Alex.jpg

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Από τότε, την 1η Σεπτέβρη έχει και την παρατήρηση του νηογνώμονα, που παίρνει παρατάσεις επειδή δεν ταξιδεύει το πλοίο:

Quote

 

Port and Stbd Main Engine under temporary supervision

The ship is allowed to continue her trade within and not later than 03 Dec 2019.                       
Meanwhile:
1.     The Port and Stbd M. Engine to be loaded until and not more than 70% of her nominal load 
2.     The reports of Performance data of PORT and STBD M. Engine to be submitted to RINA for review on weekly basis.

RINA Piraeaus Office will proceed with new assessment in relation with the conditions of 1 and 2 , until 03 Dec  2019
----
Recommwas postponed until 03 Dec 2019, because the ship was out of trade until the ( initial) due date of 01 Octo 2019.
----
Recomm. was postponed until 03 Mar 2020, because the ship was still out of trade until the (initial) due date of 01 Octo 2019.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Μηχανική βλάβη στο "Σαόνησος" στις 21/12
Πηγή: Δημοκρατική
 

Quote

Βλάβη στην κύρια αριστερή μηχανή παρουσίασε το πλοίο «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» με αποτέλεσμα να επιστρέφει στο λιμάνι της Ρόδου.

Το πλοίο, σύμφωνα με το ΥΕΝ, είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Σύμης προς τα λιμάνια:

Τήλου

Νισύρου

Aστυπάλαιας, ενώ επιβαίνουν 3 επιβάτες.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...