Jump to content
Shipfriends

Corfu (IMO 9349758)


Recommended Posts

Χθες το πρωί το Corfu αναχωρωντσς από το λιμάνι του Μπρίντιζι χρειάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι, μιας πρέπει να ξέσπασε φωτιά σε ένα φορτηγό στο γκαράζ του πλοίου, που αντιμετώπιστηκε άμεσα από τα μέσα του πλοίου. Το πλοίο ξεφορτωσε το φορτηγό από το γκαράζ και αναχωρησε για το δρομολόγιο του. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την προέκταση του δρομολογίου Brindisi - Ηγουμενίτσα πρός την Πάτρα εκτελεί αυτήν την εποχή το Corfu. Οι προσεγγίσεις στην Πάτρα είναι Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, επιστροφή πάντα μέσω Ηγουμενίτσας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Πρίν βάλει μια ακόμη καινούρια φορεσιά και αφού παραπάνω το είδαμε τη νύχτα, να το δούμε και τη μέρα όπως εμφανίστηκε στα μέρη μας το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πάντα με τα ναπολιτάνικα σινιάλα τση Grimaldi Lines. Το συναντάμε σε απογευματινή του άφιξη από το Μπρίντιζι στην Κέρκυρα, τα Visentinάκια μου αρέσουν και αυτός ο χρωματισμός του πάει πολύ. Μας χάρισε μια πολύ ωραία στροφή πάνω στην οποία το βλέπουμε εδώ, ενώ φυσικά είχαμε και την χαρακτηρστική κατάπλωρη όψη αυτής της σειράς των Visentini. Και εδώ ενώ αναποδίζει για τη θέση του.

 

Μπόνους παραγωγικότητας, μια νυχτερινή ακόμα όντας δεμένο στην Ηγουμενίτσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μην θεωρεις να σαι σιγουρος :P :P...το καλαοκαιρι εκανα ενα μπριντεζι με τα δυο γκριμαλντι...απαιχτο το corfu...το φλορεντσια αδιαφορο...

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ταξίδι με το Corfu χτές από Ηγουμενίτσα πρός Βρινδήσιον για φίλο μου που δεν έχει σχέση με το hobby μας μεν, έχει αρκετή ταξιδιωτική εμπειρία, δε. Εντελώς Σπαρτιάτικο το πλοίο, φτωχά μπάρ, η μεγάλη πλειοψηφία των λιγοστών επιβατών ήταν Σλαβόφωνοι φορτηγατζήδες. Η καμπίνα μεν καθαρή, το υπόλοιπο πλοίο πολύ βρώμικο και αφημένο στο έλεος εν πολλοίς.

Link to comment
Share on other sites

Σημερινή επιστροφή του ιδίου φίλου μου στην Ηγουμενίτσα, πάλι με το Corfu. Αυτήν τη φορά μας έκανε τη χάρη να μας βγάλει και φωτογραφίες, κατόπιν ευγενούς παραινέσεως:D του υπογράφοντος.

 

Ξεκινάμε με την είσοδο των επιβατώνε που μας βγάζει στη μικρή reception. Προσέξτε από τη μία κάτω από το γκισέ το φωτομοντάζ με το Corfu και τους μπλέ τρούλους που παραπέμπουν σε Κυκλαδονήσια. Κομματάκι άκυρο, εκτός βέβαια κι αν είναι μια προφητική εικόνα για το μέλλον. Από την άλλη βέβαια, αν προσέξει κανείς αριστερά την εικόνα στον τοίχο, είναι αμφίδρομα της γραμμής Messina - Villa San Giovanni, πλοία που ανήκαν στην Caronte & Tourist, προηγούμενη πλοιοκτήτρια του πλοίου. Για ψαγμένους αυτό βέβαια, αλλά τέλος πάντων δεν μπήκαν στον κόπο να το αλλάξουν. Στα αριστερά του διαδρόμου βλέπει κανείς το κατάστημα του πλοίου και το "καζίνο", όψη του οποίου μπορούμε να δούμε κι από πιο κοντά. Όλα αυτά οδηγούν στα 2 σαλόνια του πλοίου, το πρώτο εκ των οποίων δείχνει κάπως έτσι, ενώ υπάρχει και το πλωριό που δείχνει κάπως έτσι. Bonus coverage η ράμπα των ΙΧ που οδηγεί στο πάνω deck και η ράμπα που οδηγεί στο κάτω.

 

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η γενική εικόνα του πλοίου ήταν χειρότερη σε σύγκριση με το πρώτο του ταξίδι πρίν λίγες ημέρες, ως πρός την καθαριότητα. Ο φίλος μου χαρακτηριστικά είπε πως ειδικά οι κοινόχρηστες τουαλέτες ήταν τόσο βρώμικες που "επειδή σιχαινόμουν να πιάσω πόμολα, άνοιγα τις πόρτες με κλωτσιά, λες και είμαι ο Τζάκι Τσάν":D. Το επιβατικό κοινό σχεδόν αποκλειστικά Σλαβόφωνοι, αθίγγανοι και οδηγοί φορτηγών. Ελπίζω να μην έχω κάνει κάποιο λάθος στη χωροταξία, δεν ήμουν κι επάνω. Οι φωτογραφίες μαρτυρούν πως οι χώροι είναι μικροί, λιτοί και χρηστικοί. Μιλάμε άλλωστε για πλοίο που απευθύνεται κατά βάση σε επαγγελματίες οδηγούς, οπότε καμία έκπληξη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

και το σαββατο διπλα διπλα με τον αντρικο ηταν.:)

10 minutes ago, proud_ionian said:

το corfu αργα το μεσημερι μεθορμισε απο το 4 του παλιου λιμανιου, στο νεο.

να το και στο νεο

δεν παει για βραβειο η φωτο, αλλα αν κοιμασαι τα μεσημερια, αναγκαζεσα να βγαλεις φωτο το βραδυ:P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Ολίγη από Corfu και από μένα, το περασμένο ΣΚ στην Ηγουμενίτσα. Πέσαμε σε σκάντζα δρομολογίων με το Florencia οπότε βλέπουμε μεσημεριανή αναχώρηση για το Brindisi. Το προηγούμενο βράδυ το Florencia μάζεψε την κίνηση οπότε η συγκεκριμένη αναχώρηση του Corfu δεν είχε πολλά πράγματα, βλέπει κανείς το πλοίο στον αφρό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...